TOTUL PORNEȘTE DIN INTERIOR

O linguriță de sare în mâncare și deja mirosul te îmbie să îți mai pui o porție. O floare dăruită cuiva la întâmplare și poți schimba o perspectivă. O bătaie pe umăr într-un moment greu și realizezi că nu ești singur pe lume. Un milligram de adrenalină într-un șoc anafilactic și salvezi o viață. Un vlăstar de floare ieșit în zăpadă și întelegi că mai există speranță. Lucruri mărunte pe care noi nu le băgăm în seamă și care Dumnezeu ni le trimite atunci când avem cel mai mult nevoie de ele.

Suntem ceea ceea ce gândim. E o idee mediatizată în societatea noastră de ceva vreme, însă s-a întrebat oare cineva ce înseamnă cu adevărat acest lucru? Ce se întâmplă în creierul omului astfel încât efectele gândurilor sale sunt transpuse în comportamentul său? Curios este faptul că de multe ori ne mințim singuri, abordând atitudinea defensivă în care negăm în totalitate realitatea și anume aceea că ideile noastre provin din interiorul nostru și în niciun caz preluate din exterior. Oare este adevărat? Suntem atât de doritori să fim perfecți și în același timp plăcuți de către oamenii din jur dar nu știm că de fapt oamenii cei mai plăcuți sunt cei care au greșit cel mai mult. Căutăm din răsputeri fericirea și devenim atât de orbi încât nu vedem că aruncam la gunoi pietre prețioase, și încă nu am învățat că fericirea nu o cauți, ci o atragi la tine valorificând ceea ce ai de preț în viața ta și căutând să faci bine celor din jur. Și mai dureros este că am uitat că în prezența lui Isus, nu trebuie să te chinui să fii perfect. Pentru El e de ajuns să fi doritor de schimbare.

Totul pornește din interior. Iar acel interior… Ei bine, de tine depinde cu ce l-ai hrănit. Dacă mintea ta și sufletul tău au căutat profunzimea - hrană tare - aceasta se va reflecta în relațiile tale pe orizontală. Dar nici relațiile de pe această axă nu ar sta bine dacă cea opusă, axa verticală, ar fi una deficitară.

Deși nu a lăsat niciun document scris, Socrate este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari filozofi ai lumii clasice. Din cauza ideilor sale inovatoare, în propriul său timp el a fost numit "un corupător imoral de tineret" și a fost condamnat la moarte. Socrate nu a lăsat acest lucru să-l oprească și a mers drept înainte până când a fost obligat să se otrăvească. Tu cât de departe ești dispus să mergi pentru ceea ce crezi? Dumnezeu ce loc ocupă în viața ta? Unde iți găsești liniștea și pacea? Sau esti asemenea fariseului care se bătea cu pumnul în piept și era atât de sigur pe faptele sale deși era gol pe dinăuntru? În goana ta după câștig și putere, oprește-te! Închide ochii și imaginează-ți unde vrei să fii peste 10 ani. Adu-ți aminte de visurile tale și apoi uită-te în spate. Faptele tale te reprezintă? Când te apropii mai mult de oglinda ta, vezi acolo pe cineva de care ești demn? Dacă da.. Felicitări! Faci parte din acel 15% din populație ce are stima de sine ridicată. Însă se pune o întrebare. De ce doar 15%? Se pare că printre principalele motive datorită cărora oamenii își formează o imagine negativă față de sine se numără frica de eșec, amânarea, lipsa de afecțiune și lipsa unei persoane peste care să își manifeste afecțiunea.

Așadar, nu mai amâna. Ieși din zona ta de confort și experimentează noul și neprevăzutul. Începe cu lucruri mărunte: o bătaie de încurajare pe umărul unui prieten mâhnit, aruncă un bulgăre de zapada jucăuș în colega cea nou, ajută un bătrân să ducă cumpărăturile sau oferă firimituri porumbeilor în parc. La începutul fiecărei zile ți se acordă 86.400 de secunde. Timp pe care îl petreci după bunul tău plac. Dar în acest timp, găsește spațiu să faci ceva benefic pentru sufletul tău. Pune-ți întrebări și caută răspunsuri. Nu te opri până când nu găsești ceea ce îți oferă pace interioară. Și nu uita, Dumnezeu… E mai aproape decât crezi.

 

Bibliografie:

http://semneletimpului.ro/social/10-lucruri-surprinzatoare-despre-creierul-uman.html

http://www.onlinecollege.org/2010/02/16/50-famously-successful-people-who-failed-at-first/#top

http://connieb.com/are-you-among-the-85-of-people-with-low-self-esteem-it-can-lead-to-weight-gain-more/

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere