despre asociatie

Pe scurt, depre noi despre cei de la Respiro

Oferim tinerilor aflați în situații de criză și/sau dornici să se dezvolte, instrumentele și contextul de care au nevoie pentru schimbare și formare, în momentul și în modalitatea de care au nevoie.

Tineri echilbrați emoțional, dezvoltați intelectual și spiritual.

·            Libertate
 

·            Împlinire

·            Potențial

·            Schimbare

·            Pasiune

·            Creștere

·            Leadership

·            Implicare socială

Member photo
Gabriel
Iarca

Președinte

Member photo
Robert
Mandache

Vicepresedinte

Member photo
Ramona
Dragomir

Manager General

Member photo
Silvia
Dragomir

Secretariat

Member photo
Filip
Popovici

Project Manager Respiro Help

Member photo
Dragoș
Farmazon

Project Manager Respiro Learning

Member photo
Ionel
Calotă

Manager Proiect Respiro Schools

Member photo
Bogdan
Pană

Specialist Social Media

istoric

‘07

Povestea Respiro începe în anul 2007, printr-un grup de tineri pasionați  care au creat o revistă pentru tineri, în scopul conștientizării nevoii de echilibru, încurajând trăirea unei vieți împlinite, pline de entuziasm. Pe parcurs, ne-am dat seama că putem face mult mai mult.

‘10

În 2010, am conceput și dezvoltat un proiect de consiliere online pentru tineri alături de un grup de consilieri și psihologi. Programul a avut o creștere rapidă, punând în evidență dificultățile cu care tinerii se confruntă și nevoia de suport a acestora. Dacă inițial proiectul de consiliere funcționa doar ca o secțiune a site-ului revistei, ulterior a luat forma unei platforme de sine stătătoare, numărul celor interesați de Respiro Help (teajut.ro)  crescând constant.

‘11

În 2011, pe lângă articole și consiliere, am mers mai departe, prin crearea Bibliotecii Respiro (Respiro Books) în mediul online, oferind gratuit, în format digital, cărți și materiale de interes pentru tineri. În doar un an de zile, au fost descărcate peste 30.000 de materiale.

‘13

2013 a fost anul lansării platformei Mastertin, platformă creată pentru a oferi tinerilor și lucrătorilor de tineret din România, o serie de cursuri online, care să contribuie la dobândirea unor noi competențe, consolidarea abilităților și dezvoltarea socio-emoțională a cursanților.

‘14

Anul 2014, a reprezentat un moment de respiro. Pentru echipă a fost anul în care  activitatea a fost evaluată și regândită. Ca urmare, proiectele au fost adunate în jurul conceptului Respiro și organizate oficial în Asociația Respiro, urmărind ca numărul tinerilor care iau contact cu proiectele noastre să crească.

Tot în acest an, a început derularea proiectului „Trăiește de nota 10!”, proiect destinat organizării de seminare de dezvoltare socio-emoțională în școli și licee din regiunea Muntenia.

‘15

În 2015, alături de o nouă echipă, am reconstruit platforma online dezvoltând șase site-uri pentru proiectele în curs, am deschis Ceainăria Respiro în centrul istoric al Bucureștiului, am continuat activitatea Seminarelor în școli și de asemenea, am dezvoltat mai multe proiecte în colaborare cu Societatea Ornitologică Română.  Tot în acest an, am intrat ca parteneri într-un prim proiect finanțat din fonduri europene de susținere a tinerilor în dezvoltarea competențelor antreprenoriale și dezvoltarea de afaceri.

‘16

Anul 2016, a adus noi schimbări pentru revista RespiroTime. În perioada de vară site-ul a fost regândit în ce privește forma grafică, conținutul și categoriile, mizând pe lucruri simple și de efect. Acesta a căpătat o altă înfățișare, mult mai tinerească și în conformitate cu ultimele tendințe.  

A fost un an de dezvoltare și pentru Biblioteca Respiro. De la crearea infrastructurii  site-ului, la consolidarea echipei de colaboratori.

Baza de date a platformei Mastertin a fost îmbogățită în 2016 ajungând la 14 cursuri. Tot în acest an, 844  tineri au beneficiat de consiliere prin intermediul platformei teajut.ro. În cadrul proiectului Trăiește de nota 10, au fost create 12 noi seminare pentru elevi.

2016 a fost anul organizării primului semi-maraton, în colaborare cu Crucea Roșie, în orașul Târgoviște în cadrul căruia au alergat peste 500 de persoane. Tot în acest an a debutat și proiectul FIN TIN, presupunând seminare de educație financiară pentru tineri liceeni finanțat de Raiffeisen Bank prin programul de granturi „Raiffeisen Comunități 2016”.  Proiectul a fost desemnat câștigător și a obținut finanțare și în anul 2017.

‘17

Anul 2017 a fost anul în care activitatea offline desfășurată în cadrul Ceainăriei Respiro s-a intensificat, fiind organizate evenimente seară de seară.

Al doilea  semi-maraton a fost organizat, de data aceasta numărul de alergători fiind de peste 1000.

‘18

Anul 2018, pe lângă activitățile permanente a presupus extinderea spațiului de desfășurare a activității și o nouă identitate vizuală pentru proiectele Respiro. Tot în acest an a început implementarea unui nou proiect finanțat din fonduri europene, vizând dezvoltarea competențelor antreprenoriale și susținerea înființării unor noi afaceri.

Au fost organizate 4 tabere de ecologizare în parteneriat cu Societatea Ornitologică din România și două tabere de dezvoltare personală pentru elevi și studenți.

respiro in cifre

9

ani plini de entuziasm

10000

 ...

21917

utilizatori

contact

Respiro Logo
LOCATIE

Str. Biserica Doamnei, Nr. 3, Sector 3, București, 030051