Interviu Respiro Time: Asemănările între parteneri

Asemănările între parteneri generează monotonie sau sunt cheia unei relaţii de durată?

Cred că prea multă asemănare duce la monotonie. Dacă ar fi diferită de mine, aş putea să mai învăţ unele lucruri. Asemănările trebuie să existe doar în punctele principale de genul: religie, principii de viaţă în general.

Lucian, 29 ani

Eu sunt pentru asemănări. Cred că ele ajută foarte mult într-o relaţie. Este esenţial ca cei doi să fie pe aceeaşi lungime de undă, atunci când vine vorba de luarea unei decizii. Cum dorinţele şi poftele nu lipsesc niciodată, este nevoie să se asemene.

Gabriel, 27 ani

M-aş bucura dacă aş găsi pe cineva ca mine, cineva cu care să am cât mai multe puncte în comun. Cele două persoane trebuie să fie asemănătoare pentru ca legătura să fie autentică. Diferenţele te completează numai dacă ai capacitatea să nu le priveşti ca atare, ci să le iei drept completări.

Ion, 23 ani

Monotonie. Pe mine una m-ar ajuta mai mult dacă nu ne-am asemăna. Ar avea alte idei, o altă personalitate, mi-ar aduce ceva nou şi m-ar completa.

Melania, 22 ani

O asemănare în privinţa caracterului generează o relaţie de durată, poate chiar pentru toată viaţa. Diferenţele trebuie să existe în lucrurile mici, astfel încât să se poată trece peste ele.

Lidia, 21 ani

Cred că poţi fi fericit şi cu cineva asemănător şi cu cineva diferit de tine. Totul ţine de sacrificiile pe care eşti dispus să le faci pentru a fi cu acea persoană şi de flexibilitate.

Dazz, 22 ani

Un articol scris de: Violeta Grigore

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.5

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere