Loma Linda, exemplu pentru fericire și longevitate într-un documentar CNN

O emisiune despre cum să trăim o viață mai lungă și mai sănătoasă difuzată de postul de televiziune CNN vorbește despre Universitatea Loma Linda și comunitatea adventistă de ziua a șaptea din sudul Californiei.

Emisiunea de 30 de minute intitulată „Vital signs with Dr. Sanjay Gupta” este transmisă de CNN Internațional în luna februarie și abordează întrebarea „Ce putem face pentru o viață mai sănătoasă, mai fericită și mai lungă?”

Emisiunea debutează cu un interviu realizat în orașul Loma Linda, în care persoanele intervievate menționează factorii cheie pentru o viață sănătoasă precum adoptarea unei diete bazate pe plante, exercițiul fizic regulat, odihna și relaxarea, și legături sociale apropiate. Ei vorbesc, de asemenea, despre importanța unui sentiment al misiunii care, pentru credincioșii adventiști, este strâns legată de credința lor în Dumnezeu și speranța lor în revenirea iminentă a lui Isus.

Unul dintre factorii cheie pentru o viață mai bună este „existența unui scop în ceea ce facem”, spune Richard H. Hart, Președintele Loma Linda University Health, în cadrul programului.

Gupta, principalul corespondent medical al CNN, menționează faptul că adventiștii respectă Sabatul zilei a șaptea, oferindu-le o eliberare de stresul de zi de zi și ocazia de a se întâlni cu alți credincioși adventiști.

„Adventiștii respectă cu strictețe Sabatul. Este un timp în care se deconectează, se relaxează și petrec timp cu alte persoane care gândesc la fel”, spune el.

Autorul și exploratorul Dan Buettner explică în cadrul programului că secretul pentru o viață mai lungă constă în a petrece timp cu oameni preocupați de sănătate, și nu cu cei care mănâncă prost și nu fac mișcare.

În cadrul emisiunii, Gupta se concentrează asupra elementelor comune celor cinci „zone albastre” din lume, pe care Buettner le-a identificat ca zone ai căror locuitori trăiesc cel mai mult. Loma Linda este singura Zonă Albastră din Statele Unite.

Loma Linda University Health realizează, de asemenea, cele mai îndelungate studii cu privire la îmbătrânire și longevitate. Studiile, numite Adventist Health Studies, sunt menționate în cadrul emisiunii.

În ultimii ani, adventiștii din Loma Linda au apărut în mai multe emisiuni. Pe lângă emisiunea CNN din această lună, adventiștii din Loma Linda au fost subiectul unui articol amplu al Christian Broadcasting Network News cu titlul „Secretele longevității, descoperite în stilul de viață al unei denominațiuni”.

Vizionati emisiunea „Vital signs with Dr. Sanjay Gupta” aici.

Universitatea Loma Linda și Adventist Review

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

6.1

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere