Ce le place băieților la fete?

Ce fată nu s-a gândit măcar odată ce-i face pe băieţi să se îndrăgostească de ele? Ce lucruri fac diferenţa între „admis" şi „respins"? Ce amănunte caută în mod deosebit, ce-i atrage, ce-i ţine la distanţă? Recunosc că mi se pare interesant să poţi afla ce se ascunde în mintea unui băiat. Și eventual să descoperi, ascultându-l, că nimic, sau foarte puţin din ce ţi-ai imaginat că ar conta pentru el în vreun fel, nu se găseşte pe lista lui.

Aşa că mi-am luat inima-n dinţi şi am rugat respectuos mai mulți băieţi să-şi ia puţin timp pentru un interviu mai deosebit. Prima dată i-am întrebat ce contează mai mult pentru ei: aspectul fizic sau cel moral? Ar putea să se îndrăgostească de o fată datorită comportamentului ei frumos şi să nu-i atragă deloc o fată frumoasă? Ce calităţi n-ar vrea să-i lipsească viitoarei lui partenere? Preferă fetele naturale, simple, sau sunt atrași de fete mai sofisticate, care nu ies din casă fără make-up? În cele din urmă, i-am rugat să se simtă liberi să-mi spună orice consideră ei a fi important.

Nu cred că ar mira pe cineva faptul că pe primul loc în criteriile lor de evaluare se află aspectul exterior. Aşa suntem creaţi: prima dată vedem, apoi vin toate celelalte lucruri. Şi în cazul băieţilor, caracterul vine mai apoi. Iată ce spun ei:

Daniel, 18 ani, admite că „deşi multe persoane neagă faptul că frumuseţea nu prea contează, adevărul este că primul lucru pe care-l vezi la o fată este aspectul fizic. Dar imediat intervine comportamentul: poţi cunoaşte o fată foarte frumoasă și atât, dar poţi cunoaşte şi fete mai puţin frumoase, dar care, prin caracterul lor deosebit, te atrag mult mai mult."

El continuă spunând: „Consider că mai important este caracterul. Oricum vom îmbătrâni, asta însemnând «pa, frumuseţe», dar caractetul este cel care va rămâne.”

Sergiu, 17 ani, crede că: „aş minţi dacă aş spune că n-aş vrea să fie frumoasă! Dar caracterul e un lucru foarte important pentru că acesta rămâne, dar frumuseţea-i trecătoare.” Marius, 26 ani, recunoaşte că: „La noi, băieţii, cel mai important e aspectul fizic, ne place să avem ce-i mai frumos posibil. Dar, acum vine partea care face diferenţa: caracterul."

Pentru Dragoş, 17 ani: „O fată este mereu superbă dacă este gingaşă, pură. Nu am un anume model de fată : scundă, înaltă, slabă, grăsuţă. Dacă îmi place, nu contează cum arată. Pentru mine, fizicul nu contează într-o măsură foarte mare, dar contează."

Daniel, 24 ani, crede că „este important pentru un băiat ca fata să creeze în el atracție. Am apreciat tot timpul, fie conștient fie inconștient, oamenii care au demonstrat în mod tăcut că dețin un suflet mare și un caracter de aur. Caracterul unui om „urât” îl face de-a dreptul frumos. Sunt încântat de caracterul oamenilor, sunt atras de gingășia debordantă a fetei care arată că-i pasă, că poartă de grijă, că nu se limitează la a părea bună, ci este aşa cu toți oamenii.

Claudiu, 23 ani, spune tare şi răspicat că „în primul rând fata trebuie să fie inteligentă, apoi frumoasă. Neapărat în ordinea asta." Ion, 17 ani, vrea ca „pe cât e de frumoasă, pe atât de inteligentă." Sergiu, 15 ani, spune că „din punct de vedere moral, pentru mine, cred că ar conta la o fată să fie inteligentă."

Mereu mi-a plăcut comparaţia unei fete cu o cetate: cu cât e mai greu de cucerit, cu atât atrage mai mulţi temerari. Băieţii n-au uitat nici de acest aspect, ba chiar l-au pus printre primele calităţi. Beni, 17 ani, ar vrea ca fata „să fie misterioasă, să se lase greu cucerită, şi să nu se lase prea uşor fermecată."

Marius, 26 ani, declară că „nu îmi plac fetele care se lasă prea uşor cucerite şi eu nu mai am nimic de făcut. Îmi place să spun că fata e ca o cetate, cu cât e mai puternică, cu atât mai mulţi viteji se vor chinui să o cucerească."

Dragoş, 17 ani, recunoaşte că „mereu m-au atras fetele care erau puţin mai închise, fetele la care cu greu ajungi. Cel mai mult mă atrage la o fată misterul, nu să mi se ofere, să descopăr totul deodată. Îmi place să aflu pe parcurs lucruri despre ea şi să mă facă să vreau să o descopăr."

Băieţii vor de asemenea ca împreună cu partenera lor să poată creşte şi să se poată dezvolta. Să se poată susţine reciproc, şi acolo unde unul e mai slab, celălalt să-i fie sprijin. Tibi, 17 ani, ar vrea ca fata „să aibă calităţile pe care eu nu le am, pentru ca în acest fel să ne completăm reciproc."

Ion, 17 ani, ar vrea ca „fata să fie mai puternică în lucrurile în care eu sunt mai slab sau chiar şi în celelalte. Dar cel mai important este ca fata să te facă să fii o persoană mai bună decât erai înainte, dar cred că asta se poate realiza doar dacă ea are o relație bună cu Dumnezeu." Beni, 17 ani, ar vrea ca „în relaţia cu o fată să ne putem sprijini şi ajuta reciproc."

De asemenea, băieţii vor fete puternice, mature, care să ştie ce vor în viaţă, dar în acelaşi timp, să fie integre şi serioase. Lui Daniel, 18 ani, îi place ca „fata să fie integră, să-şi cunoască propria valoare şi să nu se lase călcată în picioare." Beni, 17 ani, recunoaşte că „cel mai mult apreciez la o fată maturitatea, să am ce discuta cu ea." Sergiu, 15 ani, vrea ca fata să fie „cu capul pe umeri, conştiincioasă." Şi Marius, 26 ani, ar vrea ca fata „să aibă o personalitate puternică, să nu fie uşor influenţabilă."

Nu în ultimul rând, băieţii vor ca fetele să se îmbrace decent, să fie naturale şi feminine. Daniel, 18 ani, preferă „fetele care se îmbracă cu gust dar decent, să nu fiu pus în situaţia în care, mergând pe stradă, toată lumea să se uite după ea. Prefer fetele care nu se machiază, pentru că naturaleţea şi simplitatea sunt cel mai bun accesoriu." Robert, 16 ani, spune că i-ar plăcea ca fetele „să se machieze cât mai puţin pentru că vreau să văd cum sunt în realitate, iar îmbrăcămintea să fie, desigur, una decentă."

Ion, 17 ani: „Prefer să se îmbrace elegant şi decent. Consider că o fată este cu adevărat frumoasă atunci când nu se machiază şi totuși arată foarte bine. Adrian, 17 ani, spune: „ca orice băiat, aş vrea să fie îmbrăcată cât mai decent, adică să nu fie vulgară în îmbrăcăminte. Le prefer fară machiaj, naturale." Claudiu, 23 ani, ar vrea să fie „decentă în îmbrăcăminte, fară make-up: simplă şi îngrijită."

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

7.5

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere