UN IMPERIU ÎN VALOARE DE $150 MILIOANE FONDAT LA NUMAI 17 ANI

Majoritatea liceenilor din ziua de astăzi nu se gândesc prea departe când vine vorba de ce ar vrea să facă în viață. Se concentrează poate pe terminarea cu succes a liceului, pe luarea bacalaureatului sau intrarea la facultate. Însă Susan Gregg Koger și-a găsit vocația de la vârsta de 17 ani, elevă fiind la colegiul Carnegie Mellon din Pittsburgh.

Totul a început an anul 2002 când Susan și prietenul ei au început să viziteze magazinele cu antichități din oraș. Acestea ofereau o largă paletă de obiecte spre vânzare, însă Susan era atrasă în mod special de hainele mai noi sau mai vechi care erau expuse. Având o pasiune inexplicabilă pentru obiecte vestimentare de acest fel, Susan a început să le cumpere pentru a-și îmbogăți garderoba.

Nu după mult timp însă, șifonierul ei a început să devină neîncăpător iar tânăra a trebuit să găsească o soluție pentru haosul pe cale să izbucnească. Împreună cu prietenul ei s-a hotărât să pună o parte din haine la vânzare pe eBay, însă nu după mult timp au realizat ca metoda nu avea să aibă succes din cauza anonimității designerilor. Astfel, Eric a ajutat-o să creeze un site unde Susan oferea orice articol de îmbrăcăminte dorea spre vânzare, site-ul funcționând ca un outlet pentru pasiunea ei pentru haine de epocă.

Rezultatele nu au întârziat să apară, cuplul înregistrând vânzâri încă din prima zi de lansare a site-ului. Pe măsură ce a căpătat popularitate, site-ul a ajuns să înregistreze și 70.000 de cumpărători unici pe zi, moment în care cei doi fondatori au realizat potențialul unei afacerii ce le stătea în față. Astfel, după terminarea liceului, cei doi și-au mutat mica firmă fondată în beciul căminului studențesc în care locuiau la lumina zilei, intitulând-o ModCloth.

Pe măsură ce anii au trecut, profiturile au crescut din ce în ce mai mult, ajung în anul 2015 să valoreze $150 milioane. Cei doi tineri s-au căsătorit și conduc în continuarea afacerea care are mai mult de 450 de angajați în 4 locații din America, fabricând și vânzând haine inspirate de moda secolului XX atât pe site-ul creat cât și în magazine independente. Într-un interviu acordat de Susan blogului de modă whowhatwear.co.uk, tânăra a dezvăluit o parte din secretele vieții personale și profesionale:

Cum ai descrie locul de muncă pe care îl ai?

Mă ocup de îndrumarea echipelor creative ale ModCloth care sunt responsabile de noile colecții și care transmit povestea artistică a brand-ului nostru.

Ce aspect al poziției pe care o ocupi crezi că i-ar surpinde pe oamenii de rând?

Cât de mult timp petrec la birou. Până și cele mai extraordinare locuri de muncă împlică sarcini precum răspunsul la e-mailuri.

Care sunt locurile unde cauți inspirație pentru a-ți menține industria la curent?

Îmi face plăcere să observ stilul personalul al altor persoane decât să mă inspir din outlet-uri tradiționale. Pentru aceasta caut inspirație pe conturi de Instagram, pe blog-uri de modă și în galeria de modă a firmei noastre.

Spune-mi un lucru din cariera ta de până acum pe care îl regreți.

Regret momentele în care nu am avut încredere în propriile instincte. Atât în materie de angajări, de decizii creative cât și în strategia de afaceri, am învățat că trebuie să investighez mai îndeaproape atunci când am o presimțire proastă.

Care sunt cele mai importante calități pe care le cauți atunci când faci angajări?

În primul rând caut să văd pasiunea pentru client. În al doilea rând, setea de cunoștere, entuziasmul de a învăța. Iar în al treilea rând caut oameni frumoși, cu o atitudine pozitivă.

Ce faci atunci când te simți lipsită de inspirație?

Mereu mă întorc la client. Păstrez un folder cu screenshot-uri ale e-mail-urilor clienților și postărilor de pe platformele sociale în care aceștia ne transmit de ce le pasă de ceea ce facem pentru ei. Mereu mă simt motivată când le citesc. De asemenea, o plimbare în aer liber pentru o scurtă pauză mă ajută în acest sens.

Care este cel mai bun mod în care să îți dai demisia?

Ca în orice aspect din viață, sinceritatea este cea mai bună metodă pentru rezolvarea problemelor. Fii direct. Dar în același timp străduiește-te să realizezi o tranziție cât mai lină între locurile de muncă. Sau cu alte cuvinte: nu strica poduri!

Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit vreodata?

Când soțul meu și cu mine eram la început, consilierul nostru de afaceri ne-a spus să nu ne scuzăm niciodată pentru vârsta pe care o avem. Fiind ea însăși o atreprenoare tânără, a fost foarte categorică în a ne sfătui să nu lucrăm cu persoane care ne-ar face să ne simțim că ne lipsește ceva din cauza tinereții noastre. Pe măsură ce am crescut, sfatul ei a fost mereu valabil. Și încă este: nu te simți niciodată obligat să te scuzi pentru vârsta pe care o ai.

Surse: http://www.whowhatwear.co.uk/career-code-susan-gregg-koger-modcloth-interview/slide33

http://mashable.com/2013/08/13/modcloth-scaling/#wmp0SLRKOOqF

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

8.8

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere