Interviu cu solista de naţionalitate germană Florence Joy Büttner – de Octavian D. Curpas

,,I-am cerut lui Dumnezeu un frăţior deşi părinţii mei nu mai voiau un alt copil.”

În 2006, Florence Joy Büttner a fost invitată să cânte în Domul din Münich cu ocazia deschiderii Campionatului Mondial de Fotbal. La un an după această minunată experienţă a jucat în seria TV Ahornalee în rolul unei fete drăguţe pe nume Jasmin Keller. De asemenea, Florence a scris o carte numită Vreau să trăiesc cu adevărat adevărul în care povesteşte experienţa ei din cadrul show-ului german Star Search 2 şi despre viaţa trăită cu Hristos.

Florence s-a născut în oraşul Zeven, în nordul Germaniei, în apropiere de Hamburg; are o soră mai mare şi un frate mai mic. A locuit în Zeven, Tostedt, Dresden, Münich şi Köln. Uneori familia ei s-a mutat în interes de serviciu, însă ultima mutare s-a petrecut odată cu încheirea căsătoriei. Florence are doi copii, fiul ei Lennox s-a născut în 2009 iar fetiţa ei în 2012.

ODC: Ce-mi poţi spune despre soţul tău? Când şi unde v-aţi cunoscut? Cum îl poţi descrie pe soţul tău?

FJ: Soţul meu este german. Ne-am întâlnit la un concert în 2006, eu cântam şi el mă acompania împreună cu orchestra de coarde. Da, este artist, muzician şi solist. Este liderul unui eveniment de tineret care are loc de două ori pe lună, numit Base şi a studiat administrarea afacerilor la Universitatea din Köln. Este un creştin devotat, cu totul încântat de Dumnezeu. Este o persoană foarte sensibilă şi iubitoare, un soţ şi un tată minunat.

ODC: Eşti o femeie foarte ocupată. Cum e să fii şi mamă a doi copii?

FJ: Întotdeauna am visat să fiu mamă şi e o binecuvântare pentru mine. Bineînţeles că există provocări, dar este, în întregime, o binecuvântare minunată a lui Dumnezeu pentru mine.

ODC: La ce vârstă ai devenit creştină? Ce te-a determinat să-ţi predai viaţa lui Dumnezeu? Cărei denominaţiuni creştine îi aparţii?

FJ: Am fost crescută într-o familie creştină. Când aveam 13 ani, Dumnezeu mi-a arătat că mă iubeşte, că El este Tatăl meu ceresc şi că e real. Am vrut să mă botez; acesta a fost începutul, a fost momentul în care am dorit să trăiesc pentru Isus. Fac parte dintr-o biserică ce aparţine ramurii germane a Adunărilor lui Dumnezeu. Pentru mine nu denominaţiunea este importantă. Lucrul cel mai important este relaţia personală cu Isus.

ODC: Tocmai am ascultat unul dintre cântecele tale în germană şi mi-a plăcut mult chiar dacă nu am înţeles mare lucru. Titlul este Mein Ziel şi l-am găsit pe youtube. Care este mesajul cântecului? Când şi unde l-ai cântat?

FJ: Cântecul spune: Eşti scopul meu, eşti plăcerea mea, eşti drumul meu, eşti puterea mea. Privesc la Tine şi alerg la Tine şi las trecutul în urmă. Eşti întotdeauna acolo - Eşti motivaţia mea, scopul meu. Tu din acest cântec este Isus Hristos. L-am cântat în Domul din Münich. A fost un serviciu de închinare transmis în direct de postul naţional de televiziune german pentru deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal din 2006. A fost un mare privilegiu să cânt la deschiderea Cupei Mondiale. Am avut ocazia să-L mărturisesc pe Isus în direct la postul naţional de televiziune.

ODC: Ai colaborat cu Hillsong pentru câteva cântece în germană. Care sunt acestea şi cum s-au petrecut lucrurile?

FJ: Am început în 2005, când am înregistrat primul album german Hillsong pentru acel CD şi am fost solista principală. De atunci încoace am fost invitată la conferinţe Hillsong şi am înregistrat un altul dintre CD-urile lor.

ODC: Câte albume ai? Hope este primul tău album?

FJ: Da, este primul şi singurul. Conţine 13 cântece. Majoritatea sunt în engleză şi unul este în germană.

ODC: Care este cântecul tău preferat şi de ce? Care dintre cântece crezi că te reprezintă?

FJ: Preferatul a rămas Only hope care este şi cântecul principal din album, de aceea albumul se numeşte Hope. Acest cântec spune despre speranţa pe care o avem în Isus şi despre faptul că El are un plan pentru viaţa fiecăruia dintre noi.

ODC: Spune-mi câteva cuvinte despre cartea ta: Ich möchte wahr und echt leben.

FJ: Titlul înseamnă Vreau să trăiesc adevărul cu adevărat şi aceasta este tema cărţii. Cartea vorbeşte despre experienţa mea de-a lungul show-ului german de casting Star Search 2 şi, mai ales, despre cum îmi trăiesc viaţa cu Isus Hristos. Spune câte ceva şi despre familia şi apropiaţii mei după momentul câştigării concursului.

ODC: De câte ori ai vizitat SUA şi care dintre state? Ce-ţi vine în minte când te gândeşti la Arizona?

FJ : Am fost în SUA de cinci ori, de trei ori în Florida şi de două ori în California. Dacă mă gândesc la Arizona… înseamnă vreme caniculară, cai şi cowboy. Îmi place foarte mult că americanii sunt prietenoşi şi îmi plac lucrurile uriaşe, cum este Calvary Chapel.

ODC : De ce este important pentru tine şi pentru soţul tău Israelul?

FJ : Este Ţara Sfântă, ţara poporului lui Dumnezeu. Susţinem un proiect misionar numit AEBM (Misiunea Euro-Americană Bethel). Am fost de câteva ori în Israel cu această organizaţie misionară şi i-am ajutat pe săraci.

ODC: Ce ţări ai vrea să vizitezi în viitor?

FJ: Mi-ar plăcea să zbor în Australia.

ODC: Ce ştii despre România?

FJ : Singura referinţă pe care am avut-o despre România a fost un prieten din biserica unde mergeam în copilărie care era român.

ODC: Care sunt sărbătorile care îţi plac cel mai mult şi de ce?

FJ : Îmi place Crăciunul datorită mesajului că Isus a venit în lumea noastră ca om. Îmi plac şi zăpada, luminiţele şi faptul că-mi miroase a prăjituri în bucătărie.

ODC : Există paşi pe care cineva ar trebui să îi facă pentru a avea o viaţă spirituală?

FJ : Pentru mine este important să citesc Biblia cu regularitate, să nu dau deoparte mersul la biserică, să particip la închinare chiar dacă sunt în călătorie de atâtea ori. În mod personal, găsesc important să mă rog împreună cu prietenii mei. Rugăciunea este colaborarea mea cu Dumnezeu. Pot să descarc la Isus toate poverile şi să ştiu că Dumnezeu are controlul.

ODC : Care e cea mai importantă rugăciune la care ţi-a răspuns Dumnezeu?

FJ : Mi-a răspuns la rugăciune când încă eram foarte mică (5 ani). A fost prima mea rugăciune mare. I-am cerut lui Dumnezeu să îmi dea un frăţior deşi părinţii mei nu mai voiau un alt copil. Prin circumstanţe pe care le-aş numi minuni, mama s-a răzgândit şi eu am avut un frăţior.

ODC : Ce planuri ai?

FJ : Acum ne concentrăm pe Base, întrunirile de tineret pe care le organizăm. Compunem cântece pentru Base şi, sperăm noi, pentru un CD Base. Bineînţeles, în momentul acesta sunt, full time, mama a doi copii minunaţi.

ODC: Care ar fi mesajul tău pentru această generaţie?

FJ: Le-aş spune tinerilor că sunt iubiţi total şi necondiţionat de Isus Hristos. Că sunt creaţi cu un scop. Şi că dragostea lui Isus poate să-ţi ofere libertate şi eliberare şi o va face. Încearcă-L pe Isus : nu-L da afară din viaţa ta. Fii deschis şi încearcă să vezi dacă Dumnezeu există cu adevărat.

Octavian D. Curpas

Phoenix, Arizona, US.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere