Ce le place fetelor la băieți

Probabil că mulţi dintre voi v-aţi întrebat măcar o dată ce le face pe fete să se îndrăgostească. Ce le face să aleagă unul dintre atâţia şi atâţia băieţi? Ce le atrage în mod deosebit, ce le dezgustă, sau deranjează?

Poate nu orice băiat şi-ar lua inima-n dinţi să le întrebe direct pe fete această întrebare. Poate alţii nu consideră atât de importantă nevoia de a pătrune în cotloanele minţilor fetelor, sau, pur și simplu, unii consideră că e prea greu să descoperi adevărul și nu merită efortul.

Așa că am rugat eu câteva fete să-mi spună care sunt acele lucruri care le atrag și aspectele mai puțin atractive atunci când vine vorba de băieți. La final le-am rugat să se simtă libere şi să-mi spună tot ce cred ele că le-ar fi de folos băieţilor.

A. Ce le place

Caracter vs. Aspect fizic

Probabil aşa cum v-aţi aştepta, toate au început cu aspectul fizic, spunând că nu e chiar neglijabil. Au concluzionat hotărâte că procentul importanţei caracterului îl depăşeşte pe cel al aspectului fizic. Iată câteva exemple:

Corina (17 ani) recunoaşte că ,,în primul rând observ cum se comportă cu cei din jur, în ce anturaje umblă, ce maniere are şi mai apoi încerc să-l cunosc. Cel mai mult contează caracterul, în proporţie de 60% poate, pentru că nu poţi lega o relaţie reușită cu o persoană cu care nu eşti pe aceeaşi lungime de undă. Dar 40% contează şi aspectul fizic, pentru că asta te atrage prima dată când vezi o persoană.

Pentru Rebeca (20 ani) ,,contează mai mult caracterul decât fizicul, frumuseţea este trecătoare. Dacă are un caracter plăcut, atunci şi fizic o să se facă plăcut prin felul său de a fi."

Andra (18 ani) crede că ,,frumuseţea exterioară nu înseamnă neapărat o anumită culoare a ochilor sau a părului, ci mai mult atitudinea şi modul în care te prezinţi lumii."

Pentru Elena (23 ani) ,,băiatul trebuie să fie frumos în ceea ce priveşte caracterul, nu atât de mult contează aspectul fizic. Dumnezeu a creat omul, punând în fiecare ceva frumos. Cu trecerea anilor, fizicul se schimbă, ajunge să îmbătrânească, iar frumuseţea exterioară dispare. Însă ceea ce rămâne este frumuseţea interioară."

Simțul umorului

Am observat, de asemenea, că fetelor le plac băieţii cu simţul umorului. Le place să le facă să râdă, să se simtă bine în compania lor. Dar în acelaşi timp să ştie când să se oprească şi să fie la fel de serioşi pe cât de amuzanţi pot fi.

Clara (16 ani) ne mărturisește: ,,Mă atrage felul în care se comportă, îmi plac băieţii dezgheţaţi şi cu simțul umorului.'' Şi Mirunei (17 ani) îi place ,,să fie spontan şi amuzant." Pentru Andreea (19 ani) ,,umorul este necesar, la fel şi atitudinea optimistă şi buna dispoziţie generală. Cu toate acestea, «băiatul ideal» ar trebui să fie ancorat în realitate şi să înţeleagă când este momentul pentru o glumă bună sau când situaţia cere seriozitate.'' Loredanei (21 ani) îi plac ,,băieţii veseli, cu spirit de glumă (decentă) şi spirit de aventură."

Inteligență

Fetelor le plac băieţii inteligenţi. Ce fată nu ar vrea lângă ea un băiat cu care să nu-i fie ruşine să iasă și să se afișeze în public. Un băiat cu care să poată avea o discuţie matură, serioasă. Aşa sunt fetele, vor băieţi puternici. Toate au enumerat printre primele calităţi inteligenţa.

Andra (18 ani) spune că ,,inteligenţa e un alt lucru important." Andreea (19 ani) mărturisește că pentru ea ,,este important ca un băiat să fie capabil să poarte o conversaţie inteligentă şi animată.'' Miruna (18 ani) ar vrea ca băiatul ,,să fie isteţ, să putem dezbate împreună diverse subiecte.''

Onestitate

Fetele vor, de asemenea, ca băieţii să fie sinceri, deschişi şi oneşti. Să spună ceea ce cred, chiar dacă asta nu sună prea bine, dar s-o facă cu sinceritate maximă. Loredana (21 de ani) ar vrea ca băiatul să ştie să ,,iubească sincer şi necondiţionat." Pentru Corina (17 ani), una din ,,calităţile importante ar fi sinceritatea. Să-mi spună când simte că-i greşesc și să fie deschis cu mine."

Acceptare și Dezvoltare

Pentru că nimeni nu e perfect, dar cu toţii ne dorim să ne dezvoltăm frumos, noi, fetele, ne-am dori băieţi cu ajutorul cărora să putem creşte împreună, dezvoltându-ne un caracter cât mai deosebit.

Loredana (21 ani) crede că e important ,,să mă accepte aşa cum sunt, cu defecte şi calităţi, pentru că aşa voi face şi eu, crescând frumos, împreună.'' Iohana (17 ani) ar vrea ,,să ai ce învăţa de la el, să ne încurajăm unul pe altul la cât mai multă spiritualitate." Miruna (17 ani) crede că ,,dacă iubeşte frumosul şi te face să devii o persoană mai bună în fiecare zi, clar ai găsit ce trebuie."

B. Ce nu le place

M-am gândit să las la urmă ce nu le place fetelor la băieţi, pentru că acelaşi lucru l-au făcut şi ele. Au început cu frumosul, şi au lăsat la sfârşit lucrurile pe care nu şi-ar dori să le întâlnească la viitorii parteneri.

Aroganță și mândrie

Loredana (21 ani) spune: ,,nu-mi plac băieţii aroganţi şi lăudăroşi, ci mai degrabă îmi plac cei modeşti." Pe aceeaşi idee a mers şi Rebeca (20 ani): ,,nu-mi place să fie orgolios sau mândru."

Andreea (19 ani) a atins un subiect sensibil: ,,sunt câteva lucruri pe care nu le-aş putea tolera la un băiat, indiferent de calităţile acestuia: un temperament vulcanic şi violent și un vocabular vulgar sunt aspecte ce mă determină să mă îndepărtez de persoana respectivă."

Iohana a spus că ei i-ar plăcea ca băiatul ,,să nu fie arogant, să nu fie mereu nemulţumit pentru că te distruge psihic, să nu fie linguşitor, să nu fie foarte aprins la mânie."

Insistența și Dependența

Fetelor le place ca uneori să fie singure, şi ar vrea ca băieţii să înţeagă lucrul acesta. Nu foarte des, dar atunci când va fi nevoie, sa le poată respecta dorinţa. Nimănui nu-i plac persoanele insistente sau dependente de prezența constantă a celuilalt. Loredana (21 ani) admite că nu îi plac băieții ,,care se ţin scai de tine."

P.S. Nu uitați: Fetele vor băieţi manieraţi, tandri, amuzanţi şi puternici. De asemenea, un caracter frumos preţuieşte şi atrage mai mult decât frumusețea exterioară.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

8.2

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere