Tot ce vreau de Crăciun este … să nu mai fiu singur

Pentru cei mai mulți dintre noi aceasta perioadă din an este una plăcută, este un timp pe care cel mai adesea îl petrecem în familie, înconjurați de cei dragi sau alături de prieteni Iar cel mai așteptat cadou este cel de la persoana iubită.  După Sfântul Valentin, Crăciunul este sărbătoarea în cadrul căreia au loc cele mai multe cereri în căsătorie, iar internetul este plin de articole care oferă idei în acest sens.

Desigur ca sunt mulți și cei care nu au un motiv special să se bucure. Pentru ei anul acesta s-a scurs ca oricare altul, aducându-i mai aproape de suferință, lăsându-i la fel de singuri sau despărțindu-i de cei pe care acum un an îi aveau aproape. Și poate într-un astfel de context, exuberanța celor din jur, luminile de sărbătoare și muzica de atmosferă nu fac decât să adâncească tristețea. Dacă sunteți în această ultimă categorie, vă invit să nu fiți chiar atât de triști. Câți dintre prietenii care acum un an formau un cuplu mai sunt astăzi împreună? Viața este atât de imprevizibilă și oamenii atât de schimbători! Nu spun aceste lucruri pentru a le strica bucuria celor care chiar sunt mai fericiți în această perioadă, ci vreau doar să atrag atenția că bucuria sărbătorii trebuie să constea în altceva.  

E greu și neplăcut să fii singur de sărbători, dar știi ceva? Meriți să te bucuri chiar și dacă ești singur!  Abia după ce înveți sa fii fericit și mulțumit cu tine vei putea să faci asta și alături de cineva. Vei înțelege atunci ce poți dărui celui de lângă tine. După ce ajungi să te prețuiești suficient de mult, abia atunci „îl poți iubi ce celălalt ca pe tine însuți”.  

Singurătatea are avantajele ei: ai mai mult timp să înveți, să te plimbi, să citești, să cunoști oameni noi, să te întâlnești cu amicii, să experimentezi viața în multe feluri.  

Hai, nu fii trist!  Fă-ți bagajele! Mergi la părinți! Sună un prieten! Sau pe bunica! Cumpără-ți un cadou! Uită-te la o comedie! Citește ceva drăguț! Caută să faci pe cineva fericit! Organizează o întâlnire cu prietenii! Recunoaște: nu toți prietenii tăi au o iubită sau un iubit! Caută un loc unde să faci voluntariat! Spune o rugăciune! Fă ceva special!  

De ce te-ar speria o perioada de singurătate? Doar din cauza sărbătorilor?   

  

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.7

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere