De vorbă cu tine, în fața oglinzii

Când a fost ultima ocazie în care te-ai privit în oglindă ca să îți spui un cuvânt de încurajare și să îți zâmbești? Cum obișnuiești să stai de vorbă... cu tine?

Cuvintele pe care le rostim pot vindeca sau pot otrăvi. Ne pot purta pe culmile fericirii sau ne pot arunca în adâncimile durerii. Cuvintele pe care le folosim au un impact enorm. Atât asupra celor din jurul nostru, dar în special asupra noastră.

Cuvintele pe care ni le spunem nouă înșine au un efect mai puternic asupra noastră decât îl au cuvintele pe care le spunem altor persoane asupra lor.

Este cunoscut faptul că nu ne putem bucura de un corp sănătos pentru mult timp dacă îl hrănim cu alimente care nu îi fac bine. În același fel, cuvintele pe care ni le repetăm îndeajuns de mult timp ajung să se transforme în piedici sau în poduri ai căror arhitecți și finanțatori suntem chiar noi.

Pentru ocazia viitoare în care îți vei da întâlnire cu tine în fața oglinzii, hrănește-ți mintea într-un mod constructiv:

1. Înlocuiește „nu pot” cu „pot.” Un exercițiu eficient, practicat de mulți antreprenori, este obiceiul de a-și repeta zilnic propoziția: „Eu pot face lucrul acesta!”

2. În loc de „mă îndoiesc,” spune-ți: „mă aștept la ce este mai bine.” Bineînțeles, asta presupune și pregătirea necesară pentru ca lucrurile să iasă excelente.

3. De multe ori refuzăm să preluăm anumite obiceiuri bune, precum cititul zilnic sau sportul disciplinat, folosind lipsa timpului ca scuză. Înainte de a da cu piciorul unei oportunități prin „nu am timp”, gândește-te dacă nu cumva, pe termen lung, este mai bine: „îmi voi face timp pentru lucrul acesta.”

4. Fă-ți complimente! Probabil că nu ai exact corpul unui atlet sau fața ta mai poartă câteva urme scăpate din persecuțiile adolescenței. Asta nu înseamnă că nu ai atuurile tale fizice. În loc să îți scoți defectele în evidență, străduiește-te să îți pui în lumină punctele forte.

5. Când simți că lucrurile îți scapă de sub control și norii se strâng în jurul tău, lasă-l pe „este imposibil” în pace și spune-ți tare și răspicat: „Dumnezeu poate!”. Deși majoritatea suntem binecuvântați cu prieteni minunați, uneori, se întâmplă să rămânem aparent singuri. În astfel de momente, îți recomand să citești un capitol dintr-o carte sau să asculți un material care să îți reaprindă speranța. De asemenea, poți să redai din memorie un verset din Biblie care îți hrănește credința sau să mergi în fața oglinzii și să îți spui: „Doamne, putem trece împreună și peste ziua aceasta.”

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

1

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere