Un compromis sănătos este atunci când tu îți dorești să mănânci mâncare italienească, iar partenerul tău mâncare chinezească, și sfârșiți prin a merge la un restaurant cu specific turcesc. Compromisurile nesănătoase schimbă esențialul a ceea ce ești tu, pentru a te potrivi mai bine cu celălalt.
Când vine vorba de dragoste, este dificil să știi unde să tragi linie. Există anumite lucruri care nu ar trebui sacrificate niciodată, indiferent de forma pe care o ia relația ta sau stadiul în care vă aflați. Acestea sunt:
1. Valorile
Stabilește-ți bine setul de priorități înainte de a intra într-o relație. Valorile definesc cine ești și nu ar trebui să renunți la ele pentru nimeni și nimic. Aici ar putea intra o serie de lucruri pe care nu ar trebui să le compromiţi, cum ar fi: onestitatea, sinceritatea, integritatea, bunăvoinţa, corectitudinea, respectul. S-ar putea să îți dorești să trasezi anumite limite atunci când intri într-o relație. Lucruri cu care ești și lucruri cu care nu ești confortabil. Și cel mai important ce ți-ai dori și/sau ai avea nevoie de la o relație. Toate aceste lucruri ar trebui să rămână invariabile.
2. Obiectivele
Ceea ce îți dorești tu să atingi, obiectivele tale, reprezintă o parte integrată a identității tale. Poate ți-ai dorit să fii voluntar în Africa sau să studiezi în străinătate, la Paris. Poate ți-ai dorit să escaladezi muntele Everest, să scrii o carte sau să devii speaker motivaţional. Atunci când ești singur, ai mai mult timp și energie pentru a te dedica visurilor tale, decât atunci când ești prins într-o relaţie.
În timp ce este posibil să ai o relație care să te ajute să ajungi la visurile tale, o relație poate deveni problematică în cazul în care te va face să pui capăt acelor visuri ale tale. O relație nu ar trebui să te țină departe din a-ţi urma visurile. Poate ți se va părea că viață cu partenerul tău este un vis devenit realitate, dar te rog nu uita de visurile tale. Împliniți-le împreună!
3. Alte relații
La început poate fi dificil să se găsească un echilibru între timpul petrecut cu partenerul și cel petrecut cu familia și prietenii. Noile relații, deși sunt încântătoare, sunt adevărate consumatoare de timp. Ar trebui să îți acorzi timp să savurezi fiecare fluturaș din stomac, fără a uita însă de relațiile cu cei dragi. Ar trebui să îți poți face timp pentru prieteni și familie, și să te bucuri de acel timp fără probleme.
Există lucruri pentru care este în regulă să faci compromisuri într-o relație. Există lucruri pentru care nu este în regulă să faci compromisuri într-o relație. Viața este despre a învăța să faci diferența.
4. Percepția frumuseții
Dacă cineva nu te place, fizic vorbind, de la prima întâlnire, atunci acea primă întâlnire ar trebui să o reprezinte și pe ultima. Cealaltă persoană nu va ajunge într-un mod magic să se bucure de prezența ta dacă nu a făcut-o de la început, și chiar dacă va ajunge, ți-ar plăcea să fii cu cineva care „a trebuit să se obișnuiască” cu ideea de a te găsi atractivă?
Dacă te întâlnești cu cineva și te gândești mereu că acel cineva nu ar trebui să te vadă fără machiaj sau îmbrăcată într-un mod care, de fapt, pe tine te-ar face să te simți mult mai confortabil, nu vei ajunge să fii niciodată cu adevărat fericită. Iar dacă cineva te convinge încet, dar sigur pe parcusul relației că nu ești bine așa cum ești tu și că ar trebui să îți schimbi standardele de frumusețe pentru a le întâlni pe ale lor, aceea este cu siguranță o relație nu pentru tine.
5. Respectul de sine
Dacă simți că ești tras în jos într-o relație, sau tratat ca și când ți s-ar face un favor și ești conștient că se întâmplă acest lucru, cel mai indicat ar fi să ieși din acea relație. Întâlnește-te cu oamenii care răspund cu respect respectului tău. Respectă-te pe tine și ceea ce meriţi tu!
Bibliografie: www.relrules.com | www.bustle.com | www.hercampus.com | elitedaily.com