Ce înseamnă pentru un bărbat să fie bine îmbrăcat?

Domeniul vestimentației este unul permisibil în care se poate jongla destul de mult cu anumite aspecte, dar unele reguli sunt rigide și nu este cazul să le încălcăm. Mai mult decât regulile de bază, sunt anumite trucuri care te vor ajuta să ai o garderobă complexă și o imagine cât mai bună. Iată câteva idei:

1. Mărimea –este cel mai important aspect. Când eram mici, mamele noastre ne cumpărau haine cu două numere mai mari doar ca să ne fie bune și anul următor. Nu ne mai permitem să facem acest lucru. Nu este nimic nobil în gleznele complet goale la bărbații care adoptă lungimea pantalonului prea scurtă. Iar dacă pantalonul șterge podeaua în timp ce mergi, nici astfel nu este potrivit. Fie că vorbim despre lungimea sacolui, a cămășii sau a pantalonului, trebuie să păstrăm un echilibru. Nu trebuie făcut niciun compromis. Chiar dacă pare un detaliu banal, majoritatea bărbaților pierd în momentul în care haina nu este de o mărime potrivită.

2.Fit-ul. Conceptul de fit este diferit de factorul care implică mărimea. Marimea unei piese vestimentare are la bază strict lungimile, iar fit-ul este modul în care haina cuprinde corpul. Bunicii noștri au costume largi, parcă am încăpea și noi acolo. Mai nou, băieții tineri au hainele atât de strâmte încât fetele au concurență. Ambele sunt exteme. De la noi ca bărbați, se așteaptă să ne prezentăm impecabil. Fit-ul hainelor trebuie să păstreze un echilibru între aspect si confort. Nu este nevoie sa avem hainele atât de strâmte încât să nu putem respira, doar pentru că avem impresia că vom arăta mai bine. O femeie apreciază un bărbat relaxat.

3. Garderoba de bază – Atunci când va exista în dulapul tău baza minimă necesară de haine, vei fi bine îmbrăcat. Să fii bine îmbrăcat depășește ideea de mulți bani, de culori excentrice și combinații fatale. Este vorba despre o imagine curată. Garderoba de bază diferă de la om la om, pentru că se construiește în funție de necesități. Este o analiză concretă a activităților zilnice, nevoi, personalitate, și, evident, capricii și mofturi.

4. Momentul când cumperi și ce anume cumperi – Momentul când cumperi cu prețul pe care îl cumperi, spune mult despre brandul de la care achizioționezi. Niciodată să nu plătești prețul întreg. Orice haină, după două luni este la un preț mult mai mic. Este o regulă de aur. Niciodată să nu cumperi cu prețul întreg. Fii atent la campaniile de reduceri! Niciun brand care se respectă nu va avea reduceri de 50% și alte promotii colosale. De ce? Atunci cand la început de colecție haina are un preț imens, iar după două luni este la jumătate, este evident că prețul anterior nu a fost unul estimat corect. În schimb, recomand lichidările de stoc. Sunt de urmărit și sunt foarte rentabile. Reducerile au devenit doar marketing fără câștig, în schimb lichidările de stoc sunt un bun moment pemtru cumpărături. Fiți atenți la schimbările de sezon! Atunci sunt reduceri care chiar sunt de urmărit. Nu achiziționa doar pentru că sunt reduceri, sau îți place modelul, dar nu se potrivește mărimea. Nu urma trendul! Susține-ți prietenii si cumpără de la studenți care au terminat de curând facultatea de modă, pentru că au prețuri accesibile. Există case de modă cu prețuri mai accesibile ca magazinele. Second-hand-urile sunt un loc bun pentru căutat.. Dacă ai timp să studiezi piața, vei găsi haine foarte frumoase și calitative, de la brand-uri puternice la prețuri neînsemnate.

5. Croitorul – Croitorul ar trebui să îți fie cel mai bun prieten. Orice haină are nevoie de modificări la un moment dat, sau chiar din momentul când ai cumpărat-o pentru ca să ai un fit impecabil. Tocmai de aceea, croitorul trebuie să fie printre cele mai importante persoane din viața ta.

6. Echilibrul 70-30% -  În fiecare garderobă există mai multe categorii de haine. Puțin mai sus am vorbit despre garderoba de bază, un element important. Procentajul hainelor ar trebui să fie urmatorul: 70% din hainele tale constituie baza și nevoile pentru orice context. Fiecare dintre noi participă la diferite evenimente, are un job care presupune o anumită ținută, este angajat în diferite acțiuni si toate aceste contexte reprezintă nevoi. 70% din garderobă este ceea ce folosim săptămânal, regulat, poate fi privita ca o uniforma pentru fiecare dintre locurile în care ajungem. 30% vor fi hainele pentru zona de capricii și mofturi. Avem momente când vrem să fim spectaculos îmbrăcați, să facem impresie, să ne satisfacem o idee excentrică, să purtăm un outfit mai controversat. Doar 30% din garderoba ar trebui să fie rezervată pentru acest aspect.

7. Cumpără online – Suntem în era online-ului. Sunt foarte multe site-uri de vestimentație, cu haine foarte diferite față de ceea ce poartă majoritatea oamenilor, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Imprietenește-te cu online-ul. Incearcă una/două comenzi ieftine ca să potrivești mărimea exacta, iar apoi fă-ți cumpărături online. Este simplu, ușor și comod. Vei fi la zi cu reducerile, vei avea consiliere gratuită pe partea lor de blog, iar colecțiile sunt în afara zonei comerciale comune.

8. Îmbracă-te contextual: Cum ar fi dacă ai apărea îmbrăcat la o nuntă în cămașă de in pentru plajă? O ținută trebuie să fie contextuală, mai presus de orice etichetă cu brandul puternic sau prețul imens. Cel mai nepotrivit pentru un bărbat sau pentru o femeie este să se prezinte greșit îmbrăcat/ă într-un context care impune o anumită ținută. Fii atent, studiază locul unde vei merge, cu ce persoane vei discuta, care este profilul evenimentului, pentru a reuși să fii îmbrăcat adecvat. 

 

Dincolo de aceste 8 idei, mai este una pe care o recomand cu litere mari. 

Îmbracă-te curat,. Mai mult decât aspectele ce țin de igienă, a te îmbrăca curat înseamnă să ai o ținută “limpede”. O ținută trebuie să fie temperată și echilibrată, ușor de înțeles și astfel va avea un impact major pentru oamenii ce o privesc. Îmbracă-te corect, curat și simplu!

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

6.9

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere