1. Primăvara
Pielea unei persoane care subtonuri de primăvară ar putea fi foarte albă, maronie, piersicie sau de un bej deschis. Paleta de culori a anotimpului primăvara este cea deschisă, clară și luminoasă. Culorile care pot complimenta nuanțele prezente în acest anotimp sunt culoarea ruginei, maroniu deschis, albastru, turcoaz, verde, galben sau corai.
2. Vara
Persoanele care se încadrează în această categorie au o piele de un maro în subtonuri reci, de un bej rozaliu, roz sau alb porțelan. Culoarea naturală a părului este șatenă cu reflexii roșiatice, șaten deschis spre șaten cenușiu închis, sau pur și simplu șaten cenușiu. În ceea ce privește culorile, cele care s-ar potri cel mai bine persoanelor cu astfel de subtonuri ar fi bejul rozaliu, griul albăstrui, albul curat, verdele de curloarea jadului, galbenul pal, albastrul cald și rozul prăfuit.
3. Toamna
Pielea unei persoane care are subtonuri de toamnă este de un maro cald sau un bej cald. Pe lângă aceasta, culoarea naturală a părului este un brunet cald sau cu nuanțe roșcate, șaten auriu, castaniu, roșcat sau blond auriu. În același timp, culorile paletei de toamnă sunt intense, calde, estompate, toate într-o nuanță apopiată de maro. Cele care vor complimenta cel mai bine subtonurile pielii sunt: gri cărbune, maro, alb gălbui, cafeniu, verde măsliniu, galben muștar și portocaliu.
4. Iarna
Acest anotimp se adresează de obicei persoanelor cu o piele de un maro rece, măslinie, rozalie, bej sau alb porțelan. Culoarea naturală a părului persoanelor care se încadrează în această categorie este șaten albăstruie, șaten cenușiu mediu spre închis, blond albicios, aceasta din urmă fiind foarte rar întâlnită. Culorile paletei acestui anotimp sunt reci, intense, curate și strălucitoare. Cele care vor completa cel mai bine subtonurile pielii sunt gri-maroniu, negru, alb, mov, verde smarald, albastru cobalt și roșu.
Un ultim truc pe care îl putem aplica pentru a vedea ce culori ni se potrivesc si se asortează unele cu celelalte este să ne uităm cu atenție pe roata culorilor. Jumătate din culorile roții sunt culori calde iar jumătate sunt reci. Există două modalități de a le alege pe cele care ni se potrivesc cel mai bine:
- Prima constă în alegerea unei culori și verificarea complementarității ei cu cea direct opusă. Ele se numesc culori complementare, după cum probabil v-ați dat seama. Dacă ele sunt complementare pe roata culorilor se vor complementa și în garderoba noastră.
- A doua modalitate este testul culorilor analoage. Alegeți o culoare de pe roată, iar cele care se află la stânga și la dreapta acesteia vor fi culorile ei analoage. Având în vedere că roata este împărțită în culori calde și reci, va trebui să vă jucați puțin cu combinațiile de culori analoge pentru a le găsi pe cele care se potrivesc cel mai bine subtonurilor pielii voastre.
Sursă: visihow.com