ABC-ul femeii frumoase

… este un cod simplu, care se descifrează repede şi are rezultate sigure. Un corp armonios, o piele cu aspect sănătos, un păr strălucitor şi o mină plină de viaţă pot fi mai mult decât cuvinte, dacă respecţi câteva reguli simple.

Cine se trezeşte de dimineaţă…

… începe cu o hidratare, atât pe interior, cât şi la exterior. Bea un pahar cu apă la temperatura camerei după ce te-ai trezit şi bucură-te de un duş revigorant, alternând jeturile de apă fierbinte şi rece. Foloseşte un gel de duş hidratant, care să aibă grijă de pielea ta şi, pentru exfolierea celulelor moarte, o perie sau o mănuşă din material aspru cu  care să masezi corpul. Duşul alternativ cu apă caldă şi rece şi masajul pielii îţi vor îmbunătăţi circulaţia sangvină, sistemul tău imunitar va avea de câştigat, pielea va fi mai fermă, iar celulita îşi va reduce aspectul.

 

Obrazul subţire…

… se ţine cu o cremă hidratantă, pe care nu trebuie să uiţi să o aplici de dimineaţă, după ce te-ai spălat şi demachiat. Foloseşte creme adecvate vârstei tale şi tipului de ten, pe care să le aplici înaintea machiajului. O dată-de două ori pe săptămână, curăţă-ţi faţa în profunzime cu un exfoliant şi aplică măşti nutritive, tonice, calmante, hidratante, astringente sau de exfoliere, în funcţie de nevoile tenului tău. Nu uita de corp şi foloseşte o loţiune hrănitoare, care să contribuie la redarea fermităţii şi elasticităţii pielii. Pentru a reduce aspectul de coajă de portocală în zonele predispuse, precum pe şold, coapse sau talie, orientează-te spre creme anticelulitice, care acţonează direct asupra straturilor superficiale ale corpului şi stimulează supleţea pielii şi a ţesuturilor subcutanate, activând circulaţia sângelui. Folosite regulat, împreună cu o dietă sănătoasă şi mişcare fizică, te vor ajuta să reduci aspectul de coajă de portocală.

Mens sana…

… in corpore sano. Frumuseţea pielii şi a corpului se menţine din interior. Alege un stil de viaţă sănătos, în care să faci multă mişcare, fie că te duci la sală de câteva ori pe săptămână, fie că mergi pe jos, dansezi sau practici un sport de echipă. Alimentaţia joacă, de asemenea, un rol vital, atât pentru a-ţi controla greutatea, cât şi pentru a beneficia de un ten cu aspect sănătos şi tânăr. Alege să mănânci echilibrat, optând pentru cât mai multe fructe, legume şi cereale integrale. De asemenea, doi litri de apă pe zi sunt obligatorii pentru hidratarea celulelor şi a pielii.

Ziua caută-ţi de lucru…

… iar noaptea de somn. Corpul tău are nevoie de şapte-opt ore de odihnă pe zi, care se vor vedea pe chipul tău şi în starea ta de spirit – mai ales dacă eşti o femeie activă, care, după orele lungi de la serviciu, se ocupă de treburile casei şi de familie. Seara, relaxează-te cu un duş fierbinte şi nu uita să te demachiezi şi să aplici o cremă de noapte, care să aibă grijă de frumuseţea pielii tale şi pe durata somnului. De asemenea, un masaj al corpului cu o loţiune hrănitoare te va ajuta să îţi închei ziua cu bine.

După cum observi, ABC-ul unei femei frumoase începe cu îngrijirea. Fii blândă cu corpul tău şi adoptă reguli simple, dar esenţiale pentru a căpăta mai multă încredere în tine. Poate că nu vei apărea pe covorul roşu, odată cu vedetele internaţionale, dar cu siguranţă te vei simţi ca una dintre ele, în faţa oglinzii tale.

Un articol scris de: Ioana Vasile

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere