1. Întocmește o listă cu firmele preferate
Acestea pot fi atât firme online cât și cele prezente în magazinele din orașul tău. Scrie în dreptul fiecărei firme menționate și ce fel de haine obișuiești să cumperi din acel magazin. Astfel, când vei avea nevoie de o rochie de seară sau de o pereche de blugi, vei ști exact la ce firmă să apelezi fără a mai pierde timpul în toate magazinele. Iată un exemplu:
- Zara: sacouri, rochii de seară;
- Mango: blugi, tricouri;
- Deichman: pantofi.
De reținut este faptul că, dacă vei apela la firme de calitate, și obiectele vestimentare cumpărate vor fi de calitate, vor ține mai mult timp și se vor comporta mai bine la spălat.
2. Puneți întrebarea: „Voi purta acest lucru mai mult decât port obiectul vestimentar preferat?”
De fiecare dată când mergi la cumpărături întreabă-te dacă piesa pe care alegi este suficient de bună încât să-ți înlocuiască haina preferată din aceeași categorie. Dacă nu ai purta piesa vestimentară respectivă mai mult decât porți tricoul în carouri sau cămașa cu buline, atunci nu ar trebui să o cumperi. Vei scuti mulți bani punându-ți această simplă întrebare.
3. Gândește-te unde vei purta obiectul vestimentar respectiv
Hainele pe care le probezi sunt făcute pentru anumite ocazii. Identifică unde le-ai putea purta și cu ce s-ar asorta din lucrurile deja prezente în garderoba ta. Dacă nu te vezi purtând acea rochie la un restaurant elegant sau acel sacou la o întâlnire de afaceri și nu te poți gândi la nicio instanță în care acel obiect ar putea reprezenta o opțiune, cea mai bună decizie ar fi să nu-l cumperi.
4. Întreabă-te: „Dacă aș putea avea numai unul singur, l-aș cumpăra pe acesta?”
Acesta este un mic truc mental care oferă deseori o imagine mai clară. Aplică acest sfat în limita bugetului tău și vei avea un răspuns personalizat și sigur. Dacă ai putea avea o singură poșetă și aceea ar fi una de la Michael Kors, atunci mai mult ca sigur răspunsul nu se va încadra în limitele bugetului. Alege ce e mai bun din ceea ce îți stă deja la dispoziție.
5. Adună toate lucrurile într-o listă de dorințe
În cazul în care faci cumpărături online, adună toate piesele dorite în Wishlist. Poți începe să întocmești această listă la mijlocul sezonului în care te afli pentru sezonul următor. Chiar înainte de trecerea în noul anotimp, revizuiește această listă și decide ce piese vrei să păstrezi și pe care nu le mai găsești potrivite. Totodată, aici poți vedea și cum le-ai putea asorta și dacă se potrivesc stilului personal. La sfârșit vei cumpăra doar acele obiecte de care ai cu adevărat nevoie și care îți împlinesc cerințele și nevoile.
Sursa: www.un-fancy.com