4 lucruri de făcut înainte de căsătorie

Nu este o idee bună să te căsătorești înainte de a-ți însuși patru abilități, susține psihologul și autorul cărții The power of two, doctorul Susan Heitler. În caz contrar, căsătoria poate prezenta un grad crescut de nemulțumire și neîmplinire pentru ambii parteneri.

Fericirea în cuplu a oricărui tânăr care intenționează vreodată să se căsătorească depinde în mare măsură de pregătirea emoțională și abilitățile interpersonale ale acestuia. Multiple studii au arătat că șansele la o relație lungă și fericită cresc vertiginos în cazul cuplurilor cu bune abilități interpersonale.

Iată care sunt abilitățile esențiale, în opinia doctorului Susan Heitler, pe care trebuie să le dobândești înainte de căsătorie:

  1. Stabilitate emoțională. Copiii mici se supără, plâng și chiar își lovesc frații, atunci când ceva nu le este pe plac. Pe măsură ce cresc, învață să își stăpânească emoțiile și să reacționeze abia după ce au cântărit problema din mai multe unghiuri. Stabilitatea emoțională este naturală pentru unii, în timp ce alții pot avea dificultăți, spre exemplu în menținerea calmului. Dacă ridici tonul vocii într-o discuție destul de des și, mai ales, dacă spui lucruri dureroase când ești mânios sau supărat, cu siguranță viitoarea ta relație va fi afectată.
  2. Comunicare. Tactul în comunicare, în special când în discuție este un aspect delicat, și o ascultare care încurajează comunicarea sunt esențiale pentru orice relație. Un mare pericol pentru căsnicie este obișnuința de a critica, de a te plânge constant, de a ignora sau nega ce spune celălalt.
  3. Managementul conflictelor. În orice relație există diferențe. Secretul unei relații fericite este găsirea unui compromis satisfăcător pentru amândoi, fie că problema este una simplă, cum ar fi care dintre parteneri să mănânce ultima prăjitură, sau mai complexă, de exemplu cheltuirea banilor.
  4. Pozitivitate. De câte ori zâmbești, râzi, îți exprimi afecțiunea sau recunoștința, oferi pozitivitate celor din jur. Cu cât ești mai pozitiv, cu atât relația ta va fi mai fericită.

Reinventează-te și crești pentru o căsnicie fericită!

Surse: poweroftwomarriage.com, yourtango.com

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere