Un nou început

În cadrul unui experiment social inedit, un grup de studenți de la Universitatea Strayer a montat o tablă, în aer liber, în afara unui parc din Brooklyn, New York. Pe tablă era scris următorul mesaj: „Scrie cel mai mare regret al tău”.

Diverși oameni s-au oprit din drumul lor pentru a scrie pe tablă cele mai adânci regrete ale vieții lor. O zi întreagă  a rămas tabla în acel loc, o cameră video înregistrând ceea ce au scris trecătorii. Proiectul a inclus și realizarea unui videoclip.

 Unul dintre regretele scrise în mod frecvent a fost cel al eșecului de a-ți urma propriile vise. O tânără mărturisea că și-a dorit să facă multe lucruri, dar parcă niciodată nu găsea timpul necesar.

Alte păreri de rău ce împovărau sufletele trecătorilor menționau:

„Ar fi trebuit să petrec mai mult timp cu familia.”

„Am rămas în zona mea de confort.”

„Nu am spus ‘Te iubesc’.”

„Nu am folosit în mod eficient timpul zilei.”

„Nu am fost un prieten mai bun.”

Pe măsura ce tabla s-a umplut cu tot felul de regrete, s-a putut observa că mai toate  părerile de rău aveau un lucru în comun. Este vorba de apariția cuvântului ‘nu’.  Ocazii nefolosite. Cuvinte care n-au fost spuse la momentul potrivit.  Vise care nu au fost urmărite.

 Într-un gest simbolic, realizatorii proiectului au oferit oamenilor posibilitatea sa șteargă cuvintele de pe tablă. „O tablă curată mă face să mă simt ca și cum aș fi deja acolo unde vreau să ajung”, spunea o tânără, privind la tabla curată, cu ochii înlăcrimați. Și apoi ea adaugă: „Îmi oferă speranță.”

Videoclipul se încheie cu această tânără scriind cuvintele Un nou început pe tablă.   Avem un nou an în față. În fiecare zi luăm decizii care ne afectează mai mult sau mai puțin viața. Ce ar trebui să facem ca să evităm regretele? Concluzia clipului ne dă soluția: „Fiecare zi este un nou început. Fă lucrurile pe care le vei regreta dacă nu le faci. Niciodată nu e prea târziu pentru a-ți îndeplini visele . Acesta ar putea fi anul tău cel mai bun!”.

Surse:

http://aplus.com/a/clean-slate-blackboard-experiment

http://dailym.ai/2hNTZnZ

 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

10

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere