Stil de viață mai sănătos? Iată 5 conturi de Instagram din România care te vor motiva.

De multe ori am zis că astăzi vreau să mănânc mai sănătos, că renunț la gustările pe fugă din oraș și găsesc puterea de a începe un alt stil de viață. Probabil știi foarte bine despre ce vorbesc. Chiar nu e atât de ușor pe cât pare! Uneori ca să îți găsești puterea interioară în ceea ce privește schimbarea, parcă ai nevoie de susținere. Mă crezi sau nu, în această eră a mediului virtual se pare că rețelele sociale fac o treabă bună. Cum? Mai nou Instagram-ul este o foarte mare sursă de inspirație pentru mine, iar multe idei le sustrag de la oameni care au un cuvânt bun de spus aici; pardon un cuvânt și o fotografie frumoasă. Iată 5 conturi de Instagram din România pe care le urmăresc cu drag și cred eu că te-ar  putea motiva și pe tine să faci o mică schimbare în stilul de viață.

@sabinaborzas

Sabina și-a creat cu multă minuțiozitate un feed  de Instagram la care ți-e mai mare dragul să dai scroll când te trezești dimineața. Crede-mă că fotografiile ei chiar te îndeamnă să te duci în bucătărie și să mânănci un fruct. Pe lângă faptul că îți face poftă cu aranjamentele ei în farfurie, îți prezintă și rețeta acelor bunătăți într-o manieră simplă și pe înțelesul tuturor. E aproape imposibil să nu îți iasă una dintre rețetele ei delicioase pentru un mic dejun plin de nutrienți și vitamine. Ah, să nu uităm faptul că are un blog (stayfresh.ro) numai bun de inspirație atunci când ești în căutarea unor rețete sănătoase.

@sorinafredholm

Când am cunoscut-o personal pe Sorina, mi-a transmis stare de bine și energie pe care cred eu că le sustrage din stilul de viață sănătos pe care-l promovează. O urmăresc pe stories unde mă inspiră cu smoothie-urile absolut geniale în fel de fel de combinații la care nu m-aș fi gândit vreodată. Gustările pe care le pregătește pentru prietenii de pe Instagram sunt ideale pentru persoanele cu puțin timp la dispoziție care își doresc să mânânce sănătos. Cu câteva ingrediente la dispoziție, un blender, puțină creativitate și follow al acestui cont cool, îți poți creea singur acasă cele mai delicioase preparate.

 

@rawyalife

De data aceasta nu vorbesc despre contul unei persoane, ci al unui restaurant raw vegan care încântă privirile cu fotografii delicioase. Și fotografiile de pe Instagram sunt delicioase, însă preparatele sunt  absolut di-vi-ne; le-am încercat, iar papilele gustative mi-au mulțumit.  Cei care nu au mai încercat prăjiturile sau mâncarea raw vegană, au tendința de a crede că nu sunt la fel de gustoase ca cele pe care le mâncăm zilnic. Ei bine,  vei vedea că-i fix cam invers. Mixul de ingrediente  le fac să fie foarte gustoase și sățioase. Cel mai tare mi se pare faptul că pot mânca o gogoașă cu ciocolată fără a mă gândi prea mult la calorii.

 

@gianinaavram

Mâncatul sănătos merge mână în mână cu sportul, iar Gianina a reușit să transpună această idee într-un mod atractiv atât pe blogul ei (gianinaavram.com), cât și pe contul de Instagram pe care-l urmăresc cu interes de ceva timp. Pe lângă sfaturile utile în ceea ce privește exercițiile fizice și antrenamentele, pregătește-te să fugi la cumpărături pentru că prezintă acel gen de rețete pe care nu reziști să nu le încerci.

@pancake_planet

Din momentul în care am descoperit-o, Adina Chițu mi-a atras atenția cu feed-ul ei de Instagram parcă “neromânesc”.  Zic asta, pentru că urmăresc mulți food bloggeri internaționali și la o primă impresie, nu aș fi zis că @pancake_planet aparține unei romance talentate în ale bucătăriei.  Recunosc că în primul rând sunt atrasă din punct de vedere vizual de un cont, însă pe lângă fotografii, rețetele pe care le transmite Adina prietenilor de pe Instagram, arată într-un mare fel, ornate foarte creativ și inspirate. Convingeți-vă singuri.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere