Secretele PRIETENIEI PERFECTE ( III )

Dacă ai învățat lecția dăruirii și acceptării, înseamnă că îți dorești cu adevărat să atingi perfecțiunea în prietenia ce-o oferi celor din jur. Trebuie însă să te avertizez că mai ai multe de învățat și că , din păcate, chiar dacă tu îți vei face partea impecabil, s-ar putea ca ceilalți să fie mai stângaci în punerea în practică a teoriei, și astfel, prietenia ta să nu atingă întocmai perfecțiunea . Dar asta nu te scutește pe tine de la a-ți îndeplini rolul de “prieten perfect”.

A fi tu însuți în prezența celuilalt e un alt secret de care merită să ții cont în prietenia ta. De cele mai multe ori însă, avem tendința să purtăm măști în diferitele circumstanțe ale vieții.

Și azi suntem intelectualul putred de carte, picurându-ne din urechi atotștiința , dând pe spate orice auditoriu mai puțin cunoscător de măști și kitsch-uri…și impresionând până la refuz așa-zișii-viitori prieteni. Și mâine suntem prietenul de gașcă, gata și bine dispus, cel ce întreține atmosfera petrecerii, măscăriciul tuturor și cel care face caterincă de oricine și orice, uitând cu desăvârșire Codul Bunelor Maniere, având drept carte de căpătâi Ghidul Nesimțitului. Și poimâine, suntem omul sufletist, uman și plin de milostenie pentru orice amărât și bătut de soartă, ce e gata să ajute bătrânica ce așteaptă să treacă strada, sau vecinul încărcat cu sacoșe precum pomul de Crăciun, ce vine de la piață… Și toate aceste roluri și măști ( și multe altele , ce nu le mai enumăr ) , le purtăm doar pentru a impresiona pe cei ce ni-i dorim ca prieteni. Dar nu uita că într-o zi, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală, masca va cădea iar rolul tău va fi nominalizat la “Zmeura de aur” . Ești sigur că îți dorești asta?

Spune NU măștilor, spune NU ipocriziei , spune NU minciunii… fii tu însuți în prezența tuturor. Cu bune, cu rele, dacă ei își doresc cu adevărat prietenia ta, înseamnă că au învățat lecția acceptării, și te vor primi în grupul lor, fără să fie nevoie de parada măștilor.

În orice prietenie , de orice natură ar fi ea, interpretează-te pe tine însuți. E biletul tău spre o prietenie autentică !

A fi tu însuți în prezența cuiva, iată secretul prieteniei !

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere