Povestea familiei Bodnariu se apropie de un deznodământ pozitiv

Cazul familiei Bodnariu a surprins nu doar România și Norvegia, ci întreaga Europă și America de Nord. Se pare că după numeroase luni de eforturi, procese și manifeste, povestea lor va avea un final optimist și fericit.

Ruth și Marius au influențat viețile a zeci de oameni prin povestea deosebită care le-a marcat începutul vieții și nu numai. Dorința lor de a salva copii abandonați și fără adăpost i-a unit, creând cadrul perfect pentru povestea lor de dragoste care, 11 ani mai târziu, a fost răsplătită cu 5 copii minunați. Ei au dorit să îi educe într-o manieră diferită, creștină, într-o lume și cultură ce este predominant ateistă. Din această cauză ei au fost considerați a fi părinți extremiști, etichetați ca fiind creștini radicali. Acesta este momentul în care Barnevernet a intervenit în armonia familiei.

Autoritățile norvegiene pentru protecția copilului au luat toți cei cinci copii ai familiei Bondariu pe data de 16 noiembrie 2015, pentru motivul că cei doi părinți aplică tratamente violente și inadecvate minorilor, plasându-i astfel în familii surogat din Norvegia.

Drepturile familiei Bodnariu au fost flagrant încălcate de autoritățile norvegiene care le-au cele două fete de la școală și cei trei băieți de acasă, cel mai mic în vârstă de doar 3 luni fiind încă sugar. A fost astfel inițiată o luptă atroce între părinții care își vor copii înapoi acasă și autoritățile ce le-au încălcat în mod abuziv acest drept.

Autoritățile norvegiene au admis faptul că sunt nesigure în privința naturii și calității educației pe care copii o primeau din partea părinților, cu toate acestea le-au luat dreptul de a fi părinți soților Bodnariu și continuă să demareze proiectul de plasare a copiilor în familii adoptive pe termen lung.

Aceste fapte au stârnit reacții multiple din partea oamenilor din întreaga lume care și-au manifestat astfel compasiunea și suportul pentru familia Bodnariu. Pe data de 16 aprilie 2016 au avut loc proteste simultane în mai multe țări din lume cum ar fi: România, Austria, Belgia, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Italia, Irlanda, Norvegia, Polonia, Scoția, Spania, Elveția, marea Britanie, SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă.

Se pare că acest protest în masă nu a rămas neobservat de autoritățile norvegiene și de instanțele de judecată care au decis să redea bebelușul pe nume Ezekiel familiei naturale, permițându-le totodată să își viziteze ceilalți doi băieți de două ori pe săptămână în loc de o singură dată. După o despărțire de aproximativ 6 luni cei doi părinți vor primi înapoi băiețelul cel mic și speră să își reîntregească familia cât mai curând.

Ultimele noutăți în acest caz tind să indice faptul că familia Bodnariu va fi din nou împreună până pe data de 1 iulie 2016, în ciuda eforturilor constante a celor de la protecția copilului de a plasa copii în familii surogat și de a-i îndepărta de părinții lor naturali. Să sperăm însă că acest lucru se va adeveri. Nu ne rămâne decât să așteptăm data de 1 iulie și să ne rugăm în continuare pentru familia Bodnariu.

Surse: www.hotnews.ro | www.barnefjern.org | bodnariufamily.org | www.mediafax.ro

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere