Atât întâmplările pozitive, cât și cele negative fac parte din ciclitatea vieții cotidiene; uneori însă ne lăsăm atât de mult afectați de aspectele negative ale unei probleme încât nu ne putem concentra asupra unei soluții sau detașări parțiale. Examenele, găsirea unui loc de muncă, presiunea socială, stresul, toate ne întunecă perspectivele optimiste asupra vieții. Am însă o veste bună! Acest articol vă va oferi 10 metode practice pentru a vă detașa de negativism și a îmbrățișa o perspectivă pozitivă pentru prezent și viitor.
1. Emoțiile puternice negative eclipsează optimismul și starea pozitivă a minții. Pe cât posibil încercați să vă detașați de aceste probleme și să le analizați cât mai obiectiv. De cele mai multe ori nu problema în sine provoacă o mare suferință, ci felul exagerat în care noi ne raportăm la ea.
- Când vă confruntați cu o problemă majoră, întrebați-vă în primul rând dacă puteți schimba ceva. Dacă răspunsul este „Daˮ, atunci începeți să căutați soluții, oricât de mărunte. Dacă răspunsul este „Nuˮ, încercați pe cât posibil să acceptați situația, în loc să îi opuneți o rezistență inutilă.
- Timpul ajută! De cele mai multe ori problemele se rezolvă de la sine, însă au nevoie de timp. Lăsați-l să-și facă efectul!
- Frământarea necontenită nu face decât să vă epuizeze, așa că încercați pe cât posibil să vă detașați de problemele existente. Înainte de a merge la culcare faceți o listă cu toate problemele și îngrijorările pe care le aveți, apoi asezați-o într-o cutie și încuiați-o!
- Deconectați-vă de la gândurile negativiste citind o carte sau urmărind o comedie; orice v-ar putea distrage atenția și ar putea să vă facă să priviți viața într-un mod optimist.
- Muzica are uneori puteri magice! Ascultați câteva melodii vesele, optimiste, care vor schimba garantat starea dumneavoastră de spirit. O sugestie personală melodie ar fi melodia „Timesˮ de Caciapagllia.
- Faceți plimbări prin natură, priviți copii jucându-se într-un parc sau mergeți să vizitați o galerie de artă. Simțurile au nevoie să fie suplinite cu sunete și imagini frumoase. Un faimos artist și vizionar englez spunea: „Devenim ceea ce privim.ˮ
- Nu uitați să faceți zilnic mișcare. Acest exercițiu fizic calmează mintea și crează o stare pozitivă datorită fluxului sanguin care eliberează substanțe ce crează o stare generală de bine.
- Casa dumneavoastră să devină spațiul de relaxare cel mai încântător. Împodobiți-o cu lumânări parfumate, bețișoare aromate, lumini calde și uleiuri cu efect calmant cum ar fi levănțica sau trandafirul.
- Odihniți-vă suficient! Veți găsi cu mai mare ușurință soluții la problemele dumneavoastră dacă veți avea o minte și un trup odihnit. Lipsa somnului ne poate face iritabili, indispuși și pesimiști.
Paharul vieții rămâne întotdeauna același. Depinde de noi dacă vrem să îi vedem partea plină sau goală. Sper ca acest articol să vă ajute să vă păstrați mereu o atitudine pozitivă în confruntările dumneavoastră zilnice cu problemele.
Resurse:
Calmul înseamnă sănătate, Rider s Digest