Dacă ești tănăr și nu prea ai bani, atunci hai să-ți povestesc ceva…. Știu că te gândești mai degrabă cum să câștigi și să econimisești bani și acesta este un lucru foarte bun, dar există obiecte pe care merită să îți dai banii câștigați din greu. Nu spun că ar trebui să îți cheltuiești toți banii dintr-o dată pe aceste lucruri, dar atunci când facem anumite achiziții ar trebui să nu ne uităm doar la bani, ci și la beneficiile pe termen lung. Care sunt câteva lucruri în care merită să investești ceva mai mult.
1. Salteaua
Durata medie de somn este de opt ore într-o zi. Gândește-te că un om care trăiește 75 de ani, doarme 25 de ani. Știu, pare stupid să cheltuiești mulți bani pe o saltea, dar luând în considerare timpul pe care îl petrecem dormind, dintr-o dată parcă acest obiect devine mult mai important. Saltele ieftine pot face din somnul tău un adevărat coșmar, iar durerile de spate și de gât nu vor întârzia să apară. Ai grijă ca salteaua sa fie antialergică și antibacteriană!
2. Încălțămintea
Nu, nu este un moft să cumperi niște pantofi mai scumpi. De ce? Din același motiv pentru care ți-ai cumpăra și o saltea mai bună. Încearcă să te gândești cât timp petreci într-o zi încălțat. Lasă la o parte imitațiile de piele și alege materiale care lasă piciorul să respire. De asemenea încălțările de calitate au branțuri incorporate în tălpi, astfel senzația de picioare grele poate fi evitată. Niște pantofi de slabă calitate care îți deranjează mersul pot fi cauza multor probleme de sănătate. Dacă alegi pantofi clasici de calitate, îi vei purta mai mult și în timp, de fapt, faci economie.
3. Ecrane mai mari
Dacă lucrezi foarte mult pe calculator, știi că problemele oculare apar destul de des. Desigur prima cauză este lumina artificială a ecranului, dar a doua cauză este de fapt mărimea ecranului. Dacă lucrezi de pe laptop îți recomand să îți cumperi un monitor extern mare pe care să îl conectezi la laptop. Astfel vei folosi ecranul laptopului ca ecran secundar. În plus, este mai ușor să lucrezi pe un ecran mai mare.
4. Cuțite de bucătărie
Când a fost ultima dată când te-ai supărat pe cuțitul tău? Desigur, poți mânca tomatele precum merele, dar parcă arată mai frumos tăiate în farfurie. Îți recomand să investești într-un set de cuțite de calitate. Atunci când simți că nu mai taie așa cum trebuie, să le duci la un atelier specializat de tocilărie. Nu încerca să ascuți singur cuțitele pentru că le vei strica lama și te poți răni.
5. Cărți
Din experiența personală pot spune că cele mai bune cărți pe care le-am citit au fost mai scumpe. Știu că te-ai săturat să ți se tot spună ,,pune mâna pe carte”, așa că dacă tot ai descoperit beneficiile cititului, alege lecturi de calitate. Vorbim despre o investiție atemporală care adaugă valoare persoanei tale. Dacă vrei să citești cărți valoroase și nu dispui de un buget prea mare pentru asta, te invităm să vizitezi Biblioteca Respiro (www.bibliotecarespiro.ro).