Parteneri în a pierde timpul

E vară, e cald, și parcă bucuria, dragostea și buna dispoziţie sunt prezente printre noi mai mult ca în restul anului. Acum este perioada când vrei să stai de vorbă cu prietena/prietenul la telefon ore în șir, când despărţirile de la final de întâlnire sunt foarte grele. Ajungi acasă, te așezi în pat și îţi fixezi privirea în tavan rememorând orele petrecute înpreună.

Şi aşa, pe nesimţite, mai trece o oră. Încerci să te pregăteşti de culcare, dar parcă ceva te trage inapoi. Eşti leneş și ai impresia că totul presupune prea mult efort. Îţi arunci hainele pe unde apuci, îţi iei telefonul şi te așezi în pat. De aici, îi mai spui o dată noapte bună, ocazie care se transformă într-o altă oră pierdută, şi, când îţi aduci aminte că e târziu şi toţi ceilalţi dorm, închizi telefonul şi realizezi că e trecut de ora două noaptea.

Organismul tău răsuflă uşurat începând să se refacă, dar acest lucru va dura mai mult ca de obicei. Următoarea zi te trezeşti când toată lumea e sătulă de treabă, şi reiei rutina. Vă întâlniţi din nou, vă găsește seara împreună și tot așa.

E frumos să ai pe cineva cu care să-ţi petreci timpul liber, mai ales în timpul vacanțelor de vară. Doar că, de cele mai multe ori, noi suntem perechea perfectă în a pierde timpul. Ne culcăm târziu pentru că ne dedicăm relaţiei, dar ne trezim la fel de târziu pentru că am făcut acest lucru. Şi până la urmă ce am făcut în orele acelea? Am învăţat ceva unul de la celălalt? Sau doar ne-am ţinut companie unul altuia la pierdut vremea?

Este foarte important ca într-o relaţie să existe disciplină. De exemplu, ambii parteneri trebuie să ştie și să respecte timpul de culcare. Și pentru că ţii la celălalt, vei insista să faceţi ceea ce este bine.

Cu toţii ne dorim ca viitori noştri parteneri de viaţă să fie oameni responsabili. Iar acest lucru se învaţă de tânăr. Cea mai frumoasă parte a unei relaţii este atunci când cei doi se încurajează la lucruri constructive. Dacă sunteţi amândoi din acelaşi oraş, în loc să vă petreceţi seara la o terasă, v-aţi putea plimba cu rolele pe o stradă mai retrasă, neaglomerată. Faceţi mişcare, economisiţi bani și vă recreaţi cu adevărat. După amiaza, în loc să o petreceţi la mall, faceţi piaţa împreună. Testează-ți prietena să vezi dacă ştie care-i pătrunjelul şi care-i mărarul. Faceţi o limonadă răcoritoare cu ghimbir. Asta înlocuieşte nevoia a 10 îngheţate!

Pentru a avea o relaţie bună, durabilă şi fericită este nevoie de ordine şi disciplină. E nevoie să ştii când să spui noapte bună şi să accepţi acest lucru când ţi se spune. Să poţi refuza o întâlnire pentru că trebuie să-ţi ajuţi mama la bucătărie şi să nu te simţi neglijat când ţi se spune asta, ci să te bucuri că prietena ta va fi o bună gospodină.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere