Ordinar sau extraordinar: Când principiile fac diferența

Nimic nu este mai provocator și mai frumos în viață decât să devii acel om extraordinar gândit de Dumnezeu.

Toți am fost creați pentru a fi o binecuvântare pentru mulți și, poate, chiar un erou pentru cei din jurul nostru. Am fost creaţi pentru a fi diferiţi, unici, speciali. Pentru a lăsa ,,extraordinarul” să ne caracterizeze. Însă, de cele mai multe ori alegem singuri o viaţă ordinară, nedorindu-ne să trăim una extraordinară.

Lumea, în alergarea ei grăbită se arată preocupată doar de ce este trecător şi cotidian. Trăim în epoca omului banal, obișnuit, iar toți cei care doresc să iasă din acest model existențial se găsesc în postura omului arătat cu degetul. Un om extraordinar va stârni aplauzele Cerului, dar nu şi pe cele ale lumii. Nu va fi un om după care să întorci capul, ci unul după care să-ţi întorci inima.

Omul extraordinar acționează contracurentului. El zâmbeşte când toată lumea e încruntată, el dă pâine în schimbul pietrelor ce l-au rănit, întoarce şi celălalt obraz pentru ca eul lui să fie lovit. El este mai fericit să dea decât să primească, dispus mereu să ridice și nicicând să doboare. Are mereu un cuvânt de încurajare pentru cel de lângă el şi nu caută locurile dintâi la ospeţe.

Omul extraordinar îndrăzneşte să spună ,,Nu” când toţi strigă în cor ,,Da”. Şi o face cu riscul de a părea ridicol, demodat, îngust la minte, sau chiar de a fi batjocorit. Atunci când toţi caută dragostea, risipind-o ieftin, încoace şi-ncolo, el o păstrează pentru o singură persoană, care îi va fi ajutor potrivit pentru tot restul vieţii.

Când toţi îşi trăiesc viaţa după standardele unei lumi egoiste, interesată numai de binele propriu; Când oamenii sunt în stare să se lupte şi pentru cele mai neînsemnate lucruri chiar şi cu cei din casa sa, omul extraordinar trece dincolo de acest curent social, şi descoperă că în jurul lui mai sunt şi alţi oameni. Că el nu constituie centrul Universului, ci fiecare persoană reprezintă întreg Universul pentru Creatorul lui.

Omul extraordinar este un luptător pasionat împotriva mediocrității și ispitei care-i șoptește „e(ști) bine și așa”. El nu se mulțumește doar să supraviețuiască ci dorește să exceleze. El vrea să facă din tot ce întâlneşte în drumul vieţii un punct de reper pentru alţii. Doreşte ca ceea ce lasă în urmă, să-i motiveze pe ceilalţi să fie extraordinari.

Samson, unul dintre personajele biblice, era unul dintre acești oameni. În planul lui Dumnezeu, Samson trebuia sa fie mare, trebuia să fie un mai mult decât un om obișnuit. A fost chemat să fie integru, abstinent, moral, puternic, și o lumină pentru poporul lui. Dar a eșuat. Tu nu trebuie să repeți greșeala lui.

Omul extraordinar poți fi tu. Tu eşti cel care poţi folosi tot ce ţi-a dat Dumnezeu pentru a fi diferit. Pentru a schimba cursul lumii, din banal, în extraordinar. Pentru a demonstra că este posibil, şi e încă la modă. Astăzi „Nu voi fi un om obișnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar.” (Peter O’Toole)

Surse:
1. danielbota.ro
2. http://intrebarileinimii.blogspot.ro

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere