MIICILE DETALII FAC DIFERENȚA UNEI ALIMENTAȚII SĂNĂTOASE

Citind materiale legate de alimntație și nutriție, am realizat odată în plus că cel mai adesea oamenii nu fac greșeli legate de ceea ce mănâncă, ci când mănâncă, în ce ordine mănâncă sau ce combinații de alimente fac.
Sunt mici detalii pe care foarte mulți omit să le ia în considerare, dar care pot îmbunătăți în mod simțitor întregul proces alimentar și digestiv. Articolul de astăzi va fi unul explicat pe înțelesul tuturor, cu speranța că astfel se vor putea îmbunătăți obiceiurile alimentare dăunătoare pe care mulți din noi le au.

Când să bem apă?
Aproximativ 70% din corpul nostru este apă, așadar hidratarea este esențială pentru organismul nostru! Când nu bem suficiente lichidele,  funțiile vitale ale organismului pot fi afectate, sângele se îngroașă și simțim adesea dureri de cap sau amețeli din această cauză. Apa est eabsolut estențială, pentru că prin intermediul ei au loc toate procesele organismului. Este indicat să bem apă dimineața, după ce ne trezim, înainte de a servi micul dejun și de asemenea ar trebui să păstrăm acest obicei cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Ar trebui să bem apă înainte de a face sport și înainte de a face duș sau baie și nu în ultimul rând înainte de a merge la culcare.

Când să mâncăm fructele?
Poate părea o întrebare banală, dar din câți copii am întrebat când se mănâncă fructele la un seminar de sănătate, toți mi-au dat un răspuns greșit. Ei au spus că fructele se mănâncă după masă, ceea ce este incorect. Fructele se digeră mai repede și dacă sunt mâncate după masă ele vor începe să fermenteze în stomac, de aceea fructele se mănâncă înainte de masă! Încercați să diversificați fructele pe care le mâncați în funcție de culoare. De exemplu fructele de culoare mov ne oferă longevitate, cele de culoare albă ne oferă imunitate ș.a.m.d.
Nu combinați însă fructele și legumele la aceeași masă! Puteți avea, de exemplu, fructe dimineața la micul dejun și legume după-amiaza, dar niciodată împreună.

Felul întâi, felul doi și desert
În majoritatea familiilor, masa de prânz sau cea de seară reprezintă mesele principale. Dimineața ar trebui să mâncăm ca un rege, la prânz ca un om normal, și seara ca un om săracˮ îmi spunea odată verișorul meu de doar 6 anișori. Și are dreptate! Masa principală trebuie să fie întotdeauna cea de dimineață, pe care majoritatea oamenilor o neglijează.
Un alt detaliu important este acela că nu trebuie să combinăm mai multe feluri de mâncare. Dacă nu v-ați săturat după ce ați mâncat un bol cu supă, mai puneți-vă unul, dar nu continuați mai departe cu friptura. Stomacul nostru are nevoie să digere mâncarea cu un anumit Ph, care se schimbă în funcție de felul de mâncare. Dacă noi însă ne hrănim cu mai multe tipuri de alimente odată, decalăm acest proces, încetinindu-l.

Mulți oameni se plâng în legătură cu luarea în greutatea, indigestie, probleme stomacale sau discomfort. Obiceiurile alimentare zilnice pe care le practicăm în mod neglijent duc la acest fel de disconfort, pe care l-am putea cu ușurință elimina dacă am ține cont de aceste detalii legate de o alimteție sănătoasă. În acest articol aveți teoria,punerea ei în practica este de datoria dumneavoastră! 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere