Mai ai timp să le porți…

Din păcate, nu vreau să vă reamintesc, dar vara a trecut și se simte o oarecare tristețe. Sper că ați avut parte de o vară superbă, din toate punctele de vedere, și sper că ați reușit să purtați toate acele combinații superbe pe care sezonul cald le permite. 

Totuși căldura nu ne-a părăsit, și ca să păstrăm încă spiritul verii, vreau să că reamintesc de câteva piese vestimentare, câteva ținute specifice sezonului cald de care mai puteți profita încă. 

Pantalonii albi

Pantalonii albi sunt una dintre cele mai versatile piese vestimentare în sezonul cald. Se pot purta cu absolut orice material, cu absolut orice culoare, iar dacă este loc de puțină creativitate, se nasc lucruri superbe. Sper că esti genul de bărbat care poartă pantalonii albi, și îi porți cu încredere.

Fie că sunt din lână, pantalon la dungă foarte elegant cu talia puțin mai înaltă, fie că sunt din bumbac, fiecare bărbat ar trebui să aibă o pereche de pantaloni albi în garderobă. Pentru cei care știu că o mare perioadă din vară o petrec la mare, pantalonii albi din in sunt o adevărată binecuvântare. Pantalonii albi sunt foarte potriviți pentru un prânz în oraș, pentru o petrecere în grădină sau la piscină. Ținutele cu pantaloni albi au un aer rafinat, italienesc, marin. Ține cont că pantalonii albi nu se poartă însă la ieșirile de seară sau de noapte.  

Cămașa de in

Vin cu propunerea de a mai purta încă de câteva ori în acest sezon cămașa de in, ca o completare e unui pantalon alb. Cămașa de in nu este foarte bine înțeleasă, nici de cei care o produc, nici de cei care o poartă. Ea se șifonează foarte ușor, deci lucrul aceste nu trebuie sa fie un motiv de frustrare. Inul ieftin este foarte rigid și neplăcut, dar o cămașa de in de calitate este o placere la atingere. 

Plimbările pe plajă, pe faleză, o cină în oraș seara, o călătorie sunt contextele în care o putem încadra. Se spune că nu înțelegi cămașa de in până nu porți una. Corpul este mult mai relaxat, pielea respiră mult mai bine.

Pălăria tip Panama

Dacă nu ai purtat o pălărie panama, ar trebui. Asta doar dacă ești un tip misterios, sofisticat și atent la detalii. Încă din secolul al XVII-lea în Ecuador, bărbații purtau această pălărie, dintr-un material natural, și anume un palmier care se numește toquilla. Materialul natural face ca pălăria să fie foarte ușoară și pielea capului să respire. Culoarea clasică este de un alb sau alb/gălbui, și se potrivește excelent alături de o cămașă de in și o pereche de pantaloni albi. Pălăria tip panama este un accesoriu demn de acei bărbați care se identifică cu un stil latin, liber, sofisticat. Poartă lângă această pălărie culori deschise, culori crude, culori puternice. Asortează această pălărie cu un costum crem, cu o vesta și un sacou verde, fii mai îndrăzneț și impresionează.

Loafers

Fie că sunt un model classic, cu o curea, fie că sunt loafers cu ciucuri, dacă este să la spunem pe românește, sunt o pereche de pantofi specifici sezonului cald, și vin sub tot felul de culori, de materiale și de forme. Mi-ar plăcea să cred că ai cel puțin două perechi în garderobă. Sunt o idee bună și ușor de încălțat oricând. Purtăm loafers din piele naturală normală, de o culoare închisă la un costum în dungi într-un cadru mai formal, îi purtam o culoare mai puternică atunci când se asortează cu un sacou în carouri ceva mai  viu colorat, îi putem purta aproape peste tot. 

Profită de ei cât încă este cald și se asortează perfect cu energia relaxată a începutului de toamnă. La pantalon alb, la un pantalon de lână de costum, poți să îi asortezi cu o pereche de jensi și un tricou polo, cu o cămașă și cravată, sau la o pereche de pantaloni de in, pentru ultimele plimbări pe faleză. 

Pantofi sport albi

Avem momente când picioarele noastre au obosit și vrem să fim mai relaxați, fără ne pierdem din eleganță. Nu de foarte mult timp s-a adoptat acest stil, al costumului împreună cu pantofii sport. Este o combinație care trebuie făcută cu atenție, dar poate să fie una câștigătoare. 

Încă ploile nu au venit și putem să pășim cu încredere în pantofii de sport albi imaculați. Îi putem purta la un eveniment monden alături de o pereche de pantaloni în dungi, la o ieșire în oraș cu un tricou tip polo sau la locul de muncă dacă acest context permite. O cămașă albă, un pantalon negru în carouri și pantofi sport albi- iată ținută perfectă pentru o ieșire de seară, la o cină cu cei dragi. 

Culori deschise și culori crude, materiale ușoare, un aer relaxat, sofisticat și liber, un are latin, marin și simplu, curat, ușor, cam despre asta a fost vorba vara aceasta.

Încă mai sunt câteva săptămâni de căldură-  poate destul de puține- dar te invit să profiti de aceste piese vestimentare, sau, dacă înca nu se află în garderoba ta, ar trebui să le treci pe o listă, și să fie primele cumpărături la primăvară.

 

Ne vedem pe străzi, încrezători și bine îmbrăcați!

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

10

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere