Lucrurile mici surprinse în grandoarea lor

Deseori antrenăm în discuțiile noastre importanța lucrurilor mici și beneficiul sesizării binecuvântării care izvorăște din ele, de aceea ne propunem să  definim ce înseamnă de fapt lucrurile mici! Ar putea fi zâmbetul binevoitor venit din partea unui om pe stradă, ajutorul oferit pentru cărarea bagajelor grele pe scări, un mesaj frumos din partea unui prieten care îți urează să ai o zi frumoasă ori alte asemenea? Privite astfel, lucrurile care ni se întâmplă încetează să mai fie „mici”, ci prin semnificația pe care o poartă, devin lucruri de o însemnătate notabilă.

Faptul că le numim „lucruri mici”, nu înseamnă că toate acestea sunt lipsite de valoare, pentru că cele mici sunt temelia pentru lucrurile mărețe.  Scriitorul Robert Brault spunea: „Bucură-te de lucrurile mici în viață, pentru că atunci când vei privi în urmă, vei constata că au fost lucruri mari!”, iar cunoscutul speaker motivațional John Maxweel afirma că „succesul se clădește cu mulți pași mici, nu cu unul mare”. Aceeași idee o susține și Biblia: „Cine este credincios în cele mai mici lucruri, este credincios și în cele mari” (Evanghelia dupa Luca 16:10).

În cartea sa ”Jocul vieții și cum să-l jucăm”, Florence Scovel Shinn relatează istoria adevărată a unei femei care epuizată, abătută și descurajată a venit la ea, solicitându-i cu disperare ajutorul pentru a găsi calea care duce la prosperitate. Femeia avea doar opt dolari. După ce au discutat și s-au rugat, au decis că cel mai bine este ca singurii bani pe care îi avea să îi folosească pentru a cumpăra biletul spre casa natală, împlinindu-și astfel dorința de a merge și de a locui acolo. Ajunsă acasă și-a găsit pacea, a început să experimenteze puterea gândirii pozitive și a încrederii. Treptat au venit și abundența și prosperitatea pe care și le dorea atât de puternic în trecut. O schimbare colosală care a pornit de la o investiție de câțiva dolari. Opt dolari care i-au deschis calea către împlinire și fericire.

Valorea lucrurilor mici stă în însemnătatea pe care noi înșine le-o atribuim. Când vom înțelege că întreaga grandoarea a vieții este formată din toate aceste lucruri mici care ni se petrec într-o zi, vom deveni fericiți și mulțumitori.

Ce lucruri mici ai trăit, ai văzut, ai făcut sau te-au marcat azi?

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.3

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere