1. Email-ul a existat înainte de rețeaua internațională de Internet
Este atât de ușor să scriem un e-mail încât nici nu ne mai gândim la cum se trimiteau acestea în trecut. Dacă ar fi să ne uităm în urmă, când tocmai se puneau bazele programării şi tehnicii actuale digitale, am rămâne uimiţi! Era nevoie de un computer, un telefon fix rotativ și un modem pentru a se face conexiunea la un serviciu numit Micronet. Toate acestea se făceau în era de dinaintea WWW-ului așa că toate paginile puteau fi accesate prin tastarea unui număr atașat acelei pagini. Pentru a trimite un e-mail, numărul paginii era 7776.
Toate acestea se întâmplau în 1984 iar operațiunea atât de complicată pentru noi poate fi vizionată aici https://www.youtube.com/watch?time_continue=242&v=szdbKz5CyhA
2. Tastatura QWERTY a fost făcută ca să te încetinească
Se pare tastatura cu șablon QWERTY a ajuns în forma pe care o folosim și astăzi pentru că tastele mașinilor de scris din secolul XIX nu erau atât de rezistente și se stricau la o viteză mare de tastare. Astfel, în 1867 un tipograf din Wisconsin, USA, a patentat prima mașină de scris plasând literele QWERTY pe primul rând. Mulți ani mai târziu și literele U I O P au fost adăugate pe primul rând pentru că permitea vânzătorilor care prezentau mașinile de scris clienților, să tasteze repede cuvintele TYPE WRITER.
3. Înregistrarea unui domeniu WEB a fost gratuită până în 1995
În trecut nimeni nu știa de ce ar putea fi capabil internetul și înregistrarea gratuită a domeniilor s-a dorit a fi un mod de promovare a acestui serviciu care a schimbat lumea. În 1995, o companie numită Network Solutions, a câștigat drepturile de a vinde domenii WEB. Prețurile începeau cu 100$ pentru o perioadă de doi ani, un preț destul de mare pentru vremea aceea. Chiar și așa cei care au fost inspirați să cumpere domenii precum insurance.com sau lasvegas.com s-au îmbogățit peste noapte prin vânzarea acestora către mari companii.
4. În 1965, 5 megabiți (5MB) erau stocați pe dispozitive care cântăreau o tonă
Atunci când IBM a lansat RAMAC, adică primul computer cu un hard disk acesta chiar era hard (greu). Cântărea nu mai puțin de 1000 de kilograme. Datele care putea fi scris în hard disk erau poziționate pe 50 de discuri de aluminiu care se învârteau cu o viteză de 1200 de rotații pe minut. Chiar dacă pare că vorbim despre un mecanism rudimentar, la vremea aceea a fost considerat a fi un mare salt tehnologic pentru că până atunci datele erau stocate pe niște carduri ștanțate și pe benzi magnetice. Echipamentul putea fi închiriat în 1965 cu 3200 de dolari pe lună, un preț destul de piperat.
5. Schimbarea fontului salvează mai mult tuș de imprimare
Acest lucru se datorează în mare parte faptului că fonturile nu sunt create să fie la fel. Acestea au fost create cu diferite scopuri, iar teoria care spune că un font mai subțire va folosi mai puțină cerneală la imprimare este adevărată. Se pare că acest lucru duce la economisirea a până la 10%, iar pentru un utilizator casnic nu este mare lucru, dar pentru instituții și companii care lucrează cu multe foi imprimate această economie este foarte importantă. De aceea aceste instituții folosesc fonturi speciale și fiecare angajat este obligat să le utilizeze.