Cumpără inteligent de Black Friday

Chiar dacă febra reducerilor de cele mai multe ori ne ia ochii și cumpărăm doar uitându-ne la preț, sunt și alte detalii de care trebuie să ținem cont atunci când facem achiziții online. Pentru că suntem în noiembrie și ne apropiem de perioada cu cele  mai mari reduceri de prețuri din an, Black Friday, v-am pregătit câteva sfaturi despre cum să cumpărați inteligent, fără a fi stăpâniți de mania cumpărăturilor și apoi să constatați că ați făcut alegeri mai puțin profitabile.

  1. Momentul în care lansăm comanda

Cel mai important pas este realizarea unei liste cu ceea ce vrei să cumperi. Această listă se poate face direct pe site-urile care vând on-line prin adăugarea produselor în coș. Când perioada de reduceri începe, fii cu ochii pe coș și validează cumpărăturile. Astfel vei știi că ai cumpărat ceea ce îți dorești și ai scăpat de stresul de a căuta în ultimul moment, sub impulsul reducerilor mari.

2.Urmarește prețul produselor în zilele dinaintea Black Friday

Nu de puține ori prețurile reduse au fost fie egale, fie mai mari decât prețul real al produsului. Este recomandat să te decizi din timp și să urmărești prețul produsului la mai multe magazine online. 

3.Calitatea produsului comandat

Înainte de a cumpăra un produs, veridică detaliile acestuia și caracteristicile tenice. La o căutare pe internet poți găsi păreri de la alți utilizatori care au mai folosit produsul și au deja o experiență de utilizare a acestuia. Prețul mic al unor produse poate reflecta calitatea îndoielnică, așa că ai mare atenție la producător și la specificațiile tehnice.

4.Crează-ți cont pe site-ul magazinului înainte de Black Friday

În ziua de Black Friday  este posibil să nu mai ai timp să completezi toate câmpurile necesare pentru comandă online: nume, adresă de livrare, telefoane …etc. Deschide-ți contul înainte! Este gratuit și te ajuta să postezi comanda mai devreme decât alți cumpărători. Având contul activ la momentul comenzii, vei face cumpărături doar din două-trei click-uri.  De asemenea, primești și newsletterul magazinului și vei fi informat din timp de reducerile care urmează.

5.Comandă produsele cu plata ramburs sau ridicare gratuită din punctele de livrare

Chiar dacă sunt adeptul plăților online cu cardul, te sfătuiesc să selectezi “plata la livrare”. Se mai numește și plata ramburs. Astfel ai posibilitatea verificării coletului la primire și poți refuza produsul, fără să plătești, în cazul în care nu ești mulțumit de acesta sau dacă în timpul transportului s-a deteriorat.

6.Beneficiază de transport gratuit pentru produsele cumparate

Deoarece comenzile pentru cumpărături online au un cost suplimentar de transport, poți beneficia de transport gratuit la majoritatea magazinelor online, dacă valoarea cumpărăturilor depășește o anumită sumă. Această limită diferă de la magazin la magazin și este important să te informezi din timp pentru a comanda suplimentar în cazul în care produsul comandat valorează mai puțin.

7.Livrarea cumpărăturilor de Black Friday

Aici ar trebui să vorbesc despre răbdare. Majoriatea magazinelor online promit că fac livrările în 24-48 de ore de la confirmarea comenzii, însă din experiența anilor trecuți, de Black Friday livrările au fost întârziate chiar și cu 10 zile din cauza numărului mare de comenzi. Totuși uneori merită să aștepți dacă îți doreșt ceva foarte mult și la un preț bun.

 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere