#LOVEMYSELF – Să facem o diferență!

Suntem aproape de finalul anului și simțim cu toții euforia ultimelor sărbători din an. Este perioada în care privim cu speranță către un an mai bun decât cel care a trecut, în care sperăm că țintele noastre vor fi atinse, că ceea ce am lăsat nefăcut anul acesta, va fi realizat anul care vine, în care așteptăm ca bucuriile să ne năpădească, iar necazurile să stea departe de noi.

Această perioadă a anului ne sensibilizează și ne determină să fim mai atenți la cei din jurul nostru. Pentru că în ciuda muncii depuse pentru a ne face o viață mai bună pentru noi, ne-am dori și o lume mai bună în general. Suntem conștienți că mulți nu sunt atât de binecuvântați ca noi. Sunt persoane care nu duc o viață prea frumoasă, care trăiesc în lipsuri sau care se confruntă zilnic cu probleme.

BTS (Bangtan Boys) este un grup de băieți sud-coreeni care, prin muzica lor, promovează o imagine a unei lumi în care își doresc o schimbare. Încă de la începutul carierei lor au vorbit despre îngrijorările pe care le întâmpină tinerii în viața lor de zi cu zi. De la agresiunea sau hărțuirea din școală, până la probleme în familie, dragoste sau societate. Aceasta este o problemă care se răspândește cu rapiditate, mai ales într-o țară precum Coreea de Sud în care, frecvent, tinerii aleg să se sinucidă, nemaifăcând față presiunii sociale.

Campania LOVE MYSELF este rezultatul preocupării lor. Pentru că este timpul pentru o mare schimbare. „Acceptându-te pe tine, vei privi oamenii și societatea într-un sens mai larg, cu iubire” a fost motivația lor și ceea ce își doresc să promoveze prin albumul LOVE YOURSELF, inspirația pentru campania umanitară. BTS și UNICEF și-au dat mâinile pentru crearea acestei campanii, dar și pentru sprijinirea unei alte campanii globale ENDViolence ce urmărește crearea unor condiții de viață mai bune pentru mulți copii aflați în situații speciale.

În casă și în școală, medii unde ar trebui să fie protejați de agresiune, numeroși copii suferă de violență. Copiii care devin victime ale violenței domestice sau sexuale suferă inimaginabil în prezent, cu consecințe pentru toată viața. Încă de la o vârstă foarte fragedă, se confruntă cu depresia, inadaptarea socială și lipsa de prieteni.

  • La fiecare 5 minute, un copil își pierde viața din cauza violenței.
  • 10% dintre cazuri sunt fete.
  • Pentru 1 din 3 tineri din întreaga lume a devenit o normalitate agresiunea din partea colegilor.

 

O sursă din partea UNICEF explică motivele pentru care au început această campanie împreună cu un grup de cântăreți: „BTS lansează o muzică ce include îngrijorările tinerilor și au continuat să crească devenind recunoscuți mondial. Prin această colaborare, sperăm să împărtășim o viziune care trece dincolo de muzică, în ceva ce înseamnă protejarea copiilor și adolescenților care se confruntă cu diferite tipuri de violență în societate și să preluăm conducerea în realizarea unei schimbări pozitive.”

Președintele companiei din care face parte BTS a dezvăluit faptul că, încă de la debut, băieții s-au gândi la sensul iubirii adevărate și au urmărit să transmită tinerilor care au pierdut încrederea în ei sau care suferă, cât de important este să te iubești pe tine, în sensul de a te accepta și a crede în tine. Donațiile pe care BTS împreună cu BigHit, compania lor, s-au angajat să le ofere, se întind pe următorii 2 ani, constând în 500 milioane KRW pentru UNICEF, pe lângă 3% din venitul pentru albumele vândute din seria Love Yourself și tot venitul din vânzarea bunurilor personalizate.

Dar ce putem face noi? Ce datorie avem și care este rolul nostru în schimbarea în bine pe care o putem aduce lumii?

Să ne uităm în jurul nostru! Dacă ne străduim să îi privim puțin mai atent pe cei pe care lângă care trecem, vom observa. Vom realiza nevoile lor. Și ne vom da seama că putem face o diferență pentru ei, că puținul nostru pentru ei înseamnă mult. Nu trece indiferent pe lângă cel care suferă, nu închide ochii când vezi o nedreptate, nu îți astupa urechile când auzi strigătul de ajutor și nu îți întoarce privirea când ochi înlăcrimați îți cer tăcut ajutorul.

 

https://www.youtube.com/watch?v=a1g9iDWpwtM

Bibliografie:

http://www.unicef.or.kr/event/bts_endviolence/?TrackCode=bts_bighit_official&utm_source=other&utm_term=17BTS&utm_content=bts_bighit_official

https://www.love-myself.org/eng/support/

https://www.soompi.com/2017/10/31/bts-unicef-launches-global-love-campaign/

https://www.love-myself.org/eng/about-endviolence/

 

 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere