Inconfortabilul naște super-eroi II

În prima parte a articolului Inconfotabilul naște super-eroi am discutat partea emoțională. Însă nu este îndeajuns să tratăm și să lucrăm doar pe partea emoțională. Avem nevoie de unelte, de concepte raționale, de idei “palpabile” prin care să obținem rezultatele dorite. Mai jos, găsiți o listă cu un set de idei prin care zona de confort poate să devină acceptabilă, și prin care putem să o înțelegem altfel.

1. Ai încredere în instinctul tău: Zona de confort este puternic corelată cu presiunea socială. Atunci când 30 de oameni din companie lucrează mediocru, este foarte greu să ieși în față și să faci ceva diferit. Instinctul tău, dacă ești atent la el, îți va spune exact cum să acționezi. Este o plăcere să lucrezi cu tine însuți, să fii condus de o judecată limpede, să ieși din mulțime și să accepți faptul că poți fi chiar singur. Ai încredere în cee ace știi că trebuie să faci, indiferent care este valul mulțimii.

2. Lucrează în imagini: Atunci când pregăteși un proiect, un business, o prezentare pentru șeful tău, este de un real ajutor să lucrezi în cadre și imagini mentale. Atunci când concretizezi dinainte momentul și locul în care te vei afla, ce vei spune, cum vei arăta, momentul când vei acționa nu va mai fi străin, vei fi mai relaxat și disconfortul va fi minim. Încearcă să construiești imagini, să gândești în imagini, eliminând cât mai multe variante posibile din cele care ar putea apărea.

3. Sistem fără eroare: Zona lipsei de confort este cunoscută ca plină de posibile erori. Scopul unui sistem, pentru orice activitate, este ca o greșeală odata facută să nu se mai repete. Construiește un sistem prin care greșelile să nu se mai repete, astfel mintea va înțelege în mod rațional că există soluții pentru orice. Disconfortul va fi mai ușor de acceptat pentru că mintea va înțelege că orice eroare ar apărea, ea va fi rezolvată.

4. Alter ego: Crează un alter-ego. O a doua persoană a ta cu care să vorbești, să rezolvi situațiile, să gândești. Este bine să fii mereu conștient de tine. Creează încă o persoană a ta, care să se ocupe de probleme și situații. Dacă vrem putem să îi spunem o secretară. O persoană-asistent, care este mereu acolo, și te îndrumă. Deoarece cu toții vorbim cu noi înșine, ca să evităm conceptul de "overthinking", putem să găsim un moment când să discutăm cu noi înșine, să ne analizăm, să rezolvăm problemele. Daca nu reușim să ne detașăm, și într-un mod continuu vom procesa problemele, vom fi încărcați negativ. Scopul acestui exercițiu este să construim un moment-extensie, când să îl dedicăm rezolvării problemelelor, ca sa nu amestecam toate aspectele între ele.

5. Mai adaugă încă un pătrat: Imaginează-ți că te afli într-un pătrat, zilnic. Acest pătrat trebuie colorat și umplut cu o culoare anume în fiecare zi. Acest pătrat este zona de disconfort, problemele, situațiile pe care trebuie să le rezolvi zilnic.

6. Roagă-te: Oamenii sunt consumatori de energie. Trebuie să te reîncarci de undeva, mental si sufletește. Fie că tu crezi în Dumnezeu, fie că alegi meditația ca și mijloc de detoxifiere mentală, sau orice altă metodă, rămâi mereu “curat” în suflet și în minte. Mereu liber de orice emoție negativă.

Subiectul zonei de confort este atât subiectiv, cât și complex. În sine, concluzia și soluția se află în faptul că scopul disconfortului nu este să dispară total. Dorința noastră este să devenim puternici mental, să fim capabili să gestionăm o cantitate cât mai mare de disconfort.

Vă doresc succes la disconfort spre planurile mărețe pe care le aveți!

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

8.2

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere