Epoca online a schimbat modul în care ne iubim?

Trăim într-un timp în care diminețile ne sunt mai bune dacă atunci când deschidem telefonul vedem că am primit o mulțime de like-uri la ultima fotografie postată cu iubitul/iubita. Să nu mai spunem că nu ne putem bucura 100% de un buchet de flori, de o ieșire la restaurant în doi sau o plimbare în parc, dacă nu postăm pe rețelele sociale activitatea noastră. E greșit?

Nu aș spune că e greșit, dar nici că e bine. Da, recunosc că m-am confruntat cu întrebări legate de această situație și încă mă macină. Ne-am adaptat la trendul actual, la ceea ce vedem în jur și ceea ce prinde. L-aș putea numi sindromul “hai să fim și noi un cuplu cool”.  Facem asta pentru că e o normalitate! Parcă ne frustrează atunci când vedem la alte cupluri că fac lucruri atât de distractive, iar noi și partenerii noștri, nu le facem. Sau poate le facem și poate ne distrăm de 10 ori mai tare, dar nu le postăm. Care cuplu să fie mai câștigat?

Recunosc că am momente în care mă întristez pentru că realizez că am uitat să savurez la fel de mult clipele în doi. Am de-a face zilnic cu online-ul, iar viața mea efectiv uneori se pierde în lumea virtuală; e la muchie. Și tot ce pot spune e că ajung deseori să mă suprasaturez de tot ceea ce se întâmplă în globul de sticlă numit “rețele sociale”. Parcă aș evada în realitate. Acolo unde totul e palpabil și nu am nevoie de like-uri și share-uri ca să mă pot bucura de activitățile în doi. De când am început să ne creăm o identitate de cuplu în online, am început să ne punem zilnic întrebări. Ba chiar să realizăm că e atât de greu să trăiești pentru online… Te consumă și e imposibil să nu explodezi la un moment dat.

Câte cupluri nu cunoaștem care se ceartă pentru un like, pentru momentul în care să își oficializeze relația cu un status “in a relationship” sau pentru gelozii care pornesc de la Facebook, Instagram sau ale rețele sociale… Da, epoca online a schimbat atât de multe! Însă, am încrederea că nu a schimbat modul în care ne iubim unul pe celălalt. Sunt o romantică incurabilă și cred în dragoste, pentru că iubesc! Însă ce pot spune ca om care își câștigă banii din social media, e că online-ul este un drum mlăștinos pe care dacă nu știi cum să-l traversezi în doi, te poți îneca. Este important să existe un echilibru, limite setate și chiar mici reguli care să vă ghideze atunci când online-ul vă acaparează prea mult relația.

Nu avem cum evita epoca online, ea există, așa că tot ce putem face este să ne autoghidăm! Să iubim cu toată ființa, dar să știm când să spunem stop. Să nu lăsăm ca virtualul să acapareze frumusețea și unicitatea realității. Nimeni nu ne poate da înapoi amintirile momentelor în doi și doar noi putem să le conservăm așa cum putem mai bine: bucurându-ne la maximum de fiecare secundă cu persoana iubită.

Gând de final: Încercați să vă plimbați fără telefoane la voi, să vă dedicați 100% timpul unul altuia, să comunicați fără să vă uitați din 5 în 5 minute la telefon. Am testat asta și nu vă imaginați cât de încărcați ne simțeam după o oră, două,  în care efectiv ne conectam doar la noi, nu la lumea virtuală. Tot ce poate fi mai frumos se află chiar în fața voastră, nu în telefon, așa că nu trebuie să vă simțiți altfel dacă preferați să vă iubiți fără să arătați asta prietenilor virtuali. Veți fi mai fericiți și împliniți. Cuvântul pe care trebuie să-l țineți minte este echilibru.

 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.7

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere