CUM ÎȚI POȚI MATERIALIZA VISUL?

Obișnuim să vorbim foarte mult despre succes. Orice tânăr care astăzi urmează o facultate își imaginează viitorul. Poate chiar și-l planifică. Însă, de cele mai multe ori, uităm un aspect foarte important al succesului nostru. Poate chiar cel mai important. Acțiunea. Atunci când ne dorim să atingem o țintă cu orice preț facem ceva în privința asta. Mai simplu spus, începem să acționăm.

Nu putem face nimic în lumea asta fără să acționăm, iar acțiunea este întotdeauna FIZICĂ (ridici un telefon, scrii, vorbești, te deplasezi) și NU MENTALĂ. Atunci când obișnuim doar să gândim, fără să acționăm, ne speriem prea mult și asta ne blochează acțiuniile.

Există două categorii mari de oameni : cei care spun „Vreau să mă simt bine înainte să fac ceva” și aceia care spun „Nu, trebuie să fac ceva, ca să mă simt bine”. Aceste două tipuri de gândiri sunt foarte diferite, însă influențează foarte mult succesul nostru. Cei din prima categorie se pregătesc, însă le e teamă că nu s-au pregătit destul, așa că ei continuă să se pregătească iar și iar, ca și cum ar trage la o țintă și n-ar ochi niciodată. De ce? Pentru că tot timpul se așteaptă ca sentimentele lor să-i determine să acționeze.

Însă, cea de-a doua categorie de oameni a înțeles că acțiunea declanșează sentimentele și nu invers. Dacă ne așteptăm tot timpul ca sentimentele noastre să fie cele care ne determină să acționăm, nu vom ajunge să obținem niciodată premiul. Întotdeauna vom fi pe locurile 2,3 sau 4. Însă, dacă ne disciplinăm, gândind: „Știu că dacă fac ceea ce trebuie, mă voi simți bine”, atunci cu siguranță vom ajunge în vârf.

Într-adevăr, acțiunea implică și asumarea riscurilor, iar riscul cel mai mare perceput de om este NECUNOSCUTUL. Ne e frică de ce se va întâmpla după ce acționăm. Însă nu vom atinge niciodată succesul dacă nu ieșim din zona de confort, unde știm ce se întâmplă. Multora dintre noi ne e teamă să riscăm, pentru că ne e teamă de eșec. Să luăm ca exemplu un copil mic. Atunci când începe să meargă, face primul pas, cade, se ridică, apoi încearcă din nou. Nu se gândește: „Eu nu știu să merg, mai bine stau și mă gândesc cum ar trebui să fac”. Omul așa învață. Acționează, vede ce iese, apoi corectează. Tot progresul nostru se face lărgind zona de confort, făcând mereu lucruri de care nu suntem siguri că ne ies până ne ies.

Cu toții avem idei geniale, însa ne trebuie curaj să le punem în aplicare. Trebuie să avem curaj pentru a putea ajunge acolo unde nu a ajuns nimeni. Trebuie să ieșim din „peștera noastră” ca să putem descoperi lumea. Pentru că diferența dintre eșec și succes este ACȚIUNEA! În lipsa acesteia, ideile noastre rămân doar idei.

Corăbiile dacă ar trebui să evite furtunile cu orice preț, nu ar mai ieși din porturi. Și cu toate acestea, scopul lor nu este să rămână în porturi, pentru că nu pentru asta au fost construite.

Totuși, ceea ce gândim influențează într-o mare măsură acțiunile noastre. Hannibal Barca înainte de a traversa Alpii pentru a cuceri Imperiul Roman a spus Fie găsim o cale, fie facem una.”. El și-a început acțiunea în mintea lui, pentru că de acolo pleacă totul.

Un alt exemplu, Pavel, în epistola către Filipeni spune : „fac un singur lucru : [...]alerg spre țintă”. Pavel și-a pus o țintă, apoi a acționat. Sunt și oameni care „aleargă” fără niciun scop. Fiindcă nu au un vis pe care să-l concretizeze într-o ȚINTĂ, acești oameni sunt distrași de diferite lucruri și la final se aleg doar cu osteneală, fără să fi ajuns nicăieri. De asemenea, Însuși Domnul Isus, în toate poruncile Lui nu a spus : „Gândește-te la asta”, ci i-a îndemnat : „Du-te și fă cutare lucru!”. El îi îndemna la acțiune!

E adevărat că o emoție sau o gândire este esențială când vrei să începi un proiect, însă nimic din ce ești sau unde ești azi, nu s-a făcut fără să fi acționat. E nevoie de o țintă, un vis, care să fie cât mai îndrăzneț, pentru care să TE ROGI, să CREZI în el, să SIMȚI că îl dorești, apoi să ACȚIONEZI. Împarte visul tău cel mare în etape mai mici, apoi ocupă-te de prima etapă. Pentru că odată ce ai făcut un pas mic, prinzi curaj!

 

Și nu uita: Nu există eșec, există doar feedback!

 

Referințe:

http://construimimperii.ro/blog/cum-construiesti-povestea-aia-in-care-tu-esti-eroul/

http://johnmaxwellteam.ro/actiune

http://www.personalitatealfa.com/blog/3-lectii-personale-legate-de-atingerea-visurilorscopurilor/

http://nlpmania.ro/blog/cele-mai-importante-10-reguli-care-au-schimbat-viata-a-mii-de-oameni-ii/

http://www.lorand.biz/consultanta-afaceri/5-lucruri-pe-care-le-castigi-daca-iesi-din-pestera-si-intri-in-lumea-afacerilor/

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere