Ce trebuie să faci ca să te simți mai frumoasă și plină de încredere

Cred că fiecare dintre noi trecem prin momente în care ne simțim atât de nesigure, încât nu vrem nici măcar să ieșim din casă. Ne izolăm de ceilalți și rămânem în globul nostru de sticlă până când ne dăm seama că ar fi cazul să  renuntăm. Ne învinovățim pentru cum arătăm, pentru ceea ce suntem, ne judecăm mai tare decât ne-ar putea judeca altcineva și ne mustrăm chiar și pentru cele mai mici lucruri. Unii ar spune că este vorba doar despre un capriciu sau moft. Ei bine, nu-i chiar așa…cred că genul acesta din faze prin care trecem mai des sau mai rar, sunt cele care contribuie la dezvoltarea noastră ulterioară. Momentele în care nu ne simțim frumoase și nu avem deloc încredere în noi, pot fi cea mai clară oglindă pentru o retrospectivă și o îmbunătățire a vieții noastre de zi cu zi.

Am întâlnit la un moment dat o fată care m-a făcut să realizez după câteva discuții, care ar putea fi motivele insecurităților noastre. Pe lângă faptul că societatea de astăzi promovează perfecțiunea fizică, iar din ce în ce mai multe fete apelează la strategii neimaginabile pentru a atrage atenția (lucru pe care deja îl știm și îl observăm zilnic), se pare că cea mai mare sursă a lipsei de încredere sunt cei mai apropiați oameni, părinții noștri sau prietenii buni. Păi cum? Ei nu ar trebui să fie cei care ne ridică, ne ajută și motivează?  Nu întotdeauna… Dimpotrivă, cei mai apropiați oameni printr-un simplu cuvânt sau prin atitudinea lor față de noi, ne pot dărâma. Am rămas profund dezamăgită, când am aflat de la fata respectivă, că tatăl ei era motivul pentru care nu avea absolut deloc încredere în ea. Cuvinte precum ,,nu ai să reușești niciodată, tu vezi în oglindă cum arăți, mă faci de râs prin felul în care arăți, până nu slăbești noi doi întrerupem orice legătură, ai văzut la x cum arată, crezi ca vei ajunge ceva in viata cu facultatea pe care o faci”. Astea sunt doar exemple de cuvinte care pot dobori un om, care în ani pot transforma un copil plin de încredere , într-unul căruia i-au fost tăiate aripile chiar de cele mai importante persoane din viața lui.

Frumusețea fizică, chipul senin, zâmbetul atrăgător, mersul plin de încredere sunt  lucruri legate de experiențe personale, de oameni pe care îi avem în spate, de cuvinte potrivite în momente potrivite, de atitudinea noastră față de cei care din insecuritățile lor, ne trag și pe noi după ei. Am realizat că lucrurile pe care trebuie să le facem pentru a ne simți mai frumoase zi de zi, nu sunt neapărat cele superficiale, legate de ceea ce mâncăm, de antrenamentul zilnic, de ce cremă folosim – bine, și ele ajută într-o oarecare măsură – însă ceea ce trebuie să facem pentru a ne simți bine în pielea noastră constă în ceva mai mult, într-un detox față de lucrurile și oamenii toxici din viața noastră.

Pe scurt, iată 5 idei pe care să le ai în vedere în viața de zi cu zi, pentru a te simți mai frumoasă atât la nivel fizic, dar și psihic.  

1. Renunță la oamenii toxici din viața ta!

Am început și mai sus să îți spun câte ceva despre acest subiect, un lucru care odată făcut poate contribui la schimbări benefice în viața ta. Deși a renunța la oamenii care odată poate erau totul pentru tine este un lucru aprent imposibil, la un moment dat va trebui să începi să triezi. Înconjoară-te de persoane care te ajută să crești, care au aceleași principii de viață, care te încarcă cu energie pozitivă, nu de oameni care atunci când reușești vor fi invidioși, care te vor trage în jos și sunt nerecunoscători față de tine.

2. Luptă pentru un scop!

Fie că vorbim despre un scop de genul – vreau să slăbesc 5 kg până la data x sau de unul măreț - vreau să învăț limba germană până la y, întotdeauna ține-te de el și luptă pentru ceea ce vrei să obții, indiferent de lucrurile pe care le auzi în stânga și în dreapta. Atunci când mintea ta este ocupată cu ceva extraordinar, vei simți cum contribui zi de zi la frumusețea ta interioară.

3. Zâmbește des!

Zâmbetul este cel care nu te va face doar să te simți frumoasă, ci și să arăți frumoasă! Bucură-te de cele mai mici lucruri din jurul tău și nu uita să zâmbești. Mi-am dat seama cât de important este acest lucru mărunt, când cineva mi-a zis: ,,Știi, am observat că tu în nicio poză nu zâmbești. Ai vreo problemă?” Căldura pe care o transmiți prin zâmbet va atrage oamenii, iar tu te vei umple de o stare minunată.

4. Păstrează-te pozitivă!

Ți s-a întâmplat să porți o discuție cu o persoană extrem de negativă, care și-a vărsat asupra ta toate frustrările, iar tu ai simțit efectiv că explodezi? Eu am pățit-o. Chiar des. Și mi-am dat seama că din politețe nu pot refuza oamenii care vin la mine și încep să îmi zică despre tot negrul din viața lor. În schimb, am realizat că trebuie să fiu puțin mai imună – nu indiferentă față de omul respectiv, ci față de lucrurile negative.  Este important să te păstrezi pozitivă și optimistă, indiferent de împrejurări.  Să vezi soluția în orice problemă, să nu dramatizezi și să pășești cu încredere prin orice situație.

5. Petrece timp de calitate cu oameni de calitate!

În momentul în care vei face lucruri care contează, când îți umpli timpul cu activități care te dezvoltă intelectual, vei observa cum totul va lua o întorsătură pozitivă în viața ta. Vei simți că în sfârșit faci ceva bun, că oamenii se uită cu alți ochi la tine, că poți vorbi despre orice subiect, iar încrederea în tine automat va crește. Lucrurile mici pot face schimbări mari, iar faptul că ești înconjurată de oameni de la care poți învăța în fiecare zi, iar pe lângă asta ești implicată  în diferite activități, fie că vorbim despre un club de lectură, despre cursuri de leadership, despre lecții de chitară și altele, toate pot avea ulterior un efect major în viața ta.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.5

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere