5 reguli esențiale de stil vestimentar pe care orice femeie ar trebui să le știe

Unul dintre cele mai discutate subiecte la întâlnirile cu fetele ghici care e… Mda, destul de ușor de ghicit: haineeeele! Uneori nu ne putem abține, poate și pentru că suntem conștiente că modul în care ne îmbrăcăm transmite multe persoanei care ne vede pentru prima dată. Acum, hai să fim sinceri! Când te duci la o întâlnire cu o persoană pe care n-ai mai văzut-o vreodată, prima imagine care ți se imprimă în minte este cea legată de stilul vestimentar. Nu e greu deloc să ai o ținută elegantă, potrivită situației, purtată cu atitudine, dacă urmărești câteva reguli de aur. Poate le știai sau nu, însă e bine să ți le reamintești. Poate te inspiri pentru următoarea sesiune de shopping.

Fii creativă, însă nu combina niciodată mai mult de 3 culori.

Ok, regula generală este să nu combini niciodată mai mult de 3 culori, însă cea mai mare grijă pe care trebuie să o ai este legată de CE culori combini. Mergi la sigur dacă alegi doar două, iar dacă vrei să mergi pe trei, încearcă să fie din aceeași paletă. Nu ai cum să dai greș dacă combini pasteluri cu pasteluri sau nuanțe pământii între ele . O altă idee ar fi să combini culorile neutre precum gri, argintiu, auriu cu alb sau negru, iar dacă ai un stil mai îndrăzneț poți merge pe culori care se completează. De exemplu mie-mi place combinația de albastru bleumarin cu roz fuchsia sau de ce nu, galben muștar cu verde.

Te poți juca în funcție de creativitatea cu care te trezești de dimineață, însă nu exagera prea mult ! Cel mai bine este să ai accente de culoare care să te evidențieze. O eșarfă interesantă sau o geantă colorată te poate scoate din impas. Însă, te rog evită combinația pantofi-geantă în aceeași culoare, este un trend ce trebuie uitat!

Piesele clasice nu se demodează niciodată.

Cheia unei garderobe pe care să o îndrăgești mereu este să fie formată din cât mai multe piese clasice. Astfel, eviți să schimbi la jumătate de an o haină care nu mai este în tendințe. E foarte important să îți creezi o imagine clară asupra pieselor vestimentare în care ar trebui să investești; nu de alta dar ai putea să le porți o mai lungă perioadă de timp. Avantajul este că piesele clasice pot fi purtate într-o mulțime de combinații în așa fel încât stilul tău vestimentar să fie cât mai versatil.  Iată doar 5 piese de îmbrăcăminte esențiale care îmi trec prin minte și ar trebui să se regăsească în garderoba ta - îți recomand să ai chiar câte două de fiecare: cămașa alba, jeanși, pantofi negri cu toc, trenci clasic, geantă plic/clutch. Bineînțeles mai sunt și altele care ar merita trecute pe listă, în funcție de stilul fiecăreia. De exemplu, în cazul meu geaca de piele ar mai fi de luat în calcul. Dacă stai bine să te gândești sunt ani buni de când geaca de piele rezistă în industria modei, poate s-a mai reinventat, dar în niciun caz demodat.

Rochia neagră este esențială.

Din dulapul unei femei nu ar trebui să lipsească rochia neagră statement care poate fi purtată la orice ocazie. E bine chiar să ai încă una de rezervă, într-un model diferit. O rochie neagră poate fi purtată atât la un eveniment, concert, nuntă și chiar la o întâlnire de afaceri.  La prima vedere celebra “little black dress” pare destul de plictisitoare, însă este o piesă vestimentară clasică; un must have în garderoba unei femei. Ce să mai spunem de faptul că te poate salva atunci când ești în pană de idei. Dacă vrei să evidențiezi ținuta, o poți accesoriza de fiecare dată altfel. Cu o pereche de pantofi stiletto nude pentru un eveniment, teniși albi dacă vrei un look de zi, un trenci lejer pe deasupra legat cu un cordon în talie (că tot a venit toamnă) și eventual o pălărie neagră care să completeze întreg outfitul.

Forma corpului tău decide ce piese vestimentare ai în garderobă.

De fiecare dată când mergi la cumpărături, probează o piesă vestimentară și vezi dacă se potrivește formei corpului tău, fie că vorbim despre forma de pară, măr, dreptunghi sau clepsidră. Recunosc că eu am pățit odată (și mi-a fost de-ajuns) să mă grăbesc foarte tare și să îmi iau o rochie care deși arăta impecabil pe umeraș, pe mine nu stătea așa cum mi-aș fi imaginat. Asta a fost o lecție pentru mine! După ce depistezi care este forma corpului tău, orientează-te spre stilul hainelor care te evidențiază cel mai bine.

Dacă ai corpul în formă de pară poartă bluze care să îți evidențieze umerii, precum acele topuri cu mâneci ușor bufante, în așa fel încât silueta să fie echilibrată. Încearcă să eviți pantalonii foarte skinny sau fustele creion și orientează-te în schimb spre pantalonii ușor evazați în partea de jos sau fustele în pliuri. În cazul unui corp în formă de măr poartă haine care să distragă atenția de la talie, precum o rochie petrecută, iar dacă vrei să porți o curea, mai bine o pui exact sub bust. Pentru silueta dreptunghiulară sunt recomandate centurile în zona taliei și rochii care să pornească de la bust în jos. Dacă ai un corp clepsidră poartă haine care să îți accentueze talia. Evită hainele largi, iar în schimb poartă rochii cu decolteul în V.

Investește în piese de calitate.

 Nu cred neapărat în brand, dar cred că trebuie să alegi cu atenție o haină de calitate. Când mă interesează un articol vestimentar, obișnuiesc să mă uit la etichetă și să văd materialele din care este făcut. Aici se vede și diferența de preț. Până la urmă nu poți avea așteptarea ca o cămașă de 30 lei să arate și să dureze în timp la fel de bine ca una de 100 lei. Da, calitatea se simte și la preț. Dar dacă ții cont de o regulă pe care ți-am prezentat-o mai sus, cea de a investi în piese clasice, atunci cheltuirea întregului salariu la shopping nu cred că ar mai fi problema principală. Nu spun să te uiți la brand, ci la etichetă! Brandurile de lux supraapreciază de cele mai multe ori prețurile, deși într-adevăr piesele lor vestimentare au o calitate superioară, însă crede-mă că poți găsi ceva care să te țină și 2-3 ani la un preț accesibil. Am testat aceasta pe o pereche de pantofi sport! Mă încăpățânez să port din când în când acești pantofi, deși nu sunt la fel de trendy ca acum 5 ani când i-am cumpărat.

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

5.5

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere