11 întrebări pe care orice tânăr de douăzeci de ani ar trebui să și le pună!

Vârsta  de douăzeci poate fi o perioadă grea. Deja ai terminat liceul. Ai un loc de munca -nu neapărat cel la care ai visat. Poate te muți într-un oraș nou și încerci să-ti faci un rost de unul singur. Dar de foarte multe ori, nu știi sigur unde te îndrepți, sau nici măcar în ce direcție ai vrea să mergi.

Destul de des întrebarea  „de acum ce fac?” ne supară asemenea varicelei. Cu cât te scarpini mai tare, cu atât se înrăutățește. Copleșitoarea imprecizie din „ce fac cu viața mea?”, ne poate dărâma asemenea „bătăușului școlii” care ne-a stat pe cap in clasa a III-a.

La 20 ne putem simți asaltați de întrebări, dar dacă nu ne punem întrebările importante, putem rămane blocați pentru totdeauna.

După ani de luptă, cercetare, căutare si fiind strivit din nou și din nou, uite aici 11 întrebări pe care cred ca orice tânăr de douăzeci și ceva de ani  trebuie să și le pună pentru a avea succes.

1.Persoanele de care sunt înconjurat mă provoaca să trăiesc?

Prietenii tăi fac pași înainte sau încă se joacă ping pong cu dozele de suc la subsol? Pleci de la întâlnirile cu ei cu o stare de anxietate sau simțindu-te plin de viată? Sunt prietenii tăi greutăți prinse în jurul gleznelor tale sau îți ajută zborul?

Viata ta va reflecta viețile celor mai apropiate persoane cu care ești în contact. Asta te încântă sau te sperie?

2.Cine mă inspiră cel mai mult?

Gândește-te la acea persoană cu care ai vrea sa te asemeni. Cine este? Ce are în poveste sau în caracter care te atrage? Scrie cuvintele care îți vin în minte. Persoana asemenea căreia vrei să fii, îți spune multe despre cine speri să ajungi.

3.Care sunt povestirile mele preferate?

Care îți este topul primelor trei filme preferate? Este o poveste comună pe care se bazează fiecare scenariu?

Daca vrei să vezi ce contează cu adevărat pentru tine, uită-te la poveștile cu care rezonezi de aproape. Pentru mine, scenariul preferat este cel al personajului defavorizat, care perseverază chiar dacă îi este greu, înflorește și are succes în ceva la care unii oameni nici măcar nu ar fi încercat.

Valorile inimii tale se odihnesc pe suprafața poveștilor tale preferate.

4.Aș vrea să locuiesc cu mine?

Înainte de a începe să te gândești la a locui cu altcineva, ție ți-ar plăcea să locuiești cu tine? Ai deschis ușile cele mai apropiate și ți-ai înfruntat temerile?

Prea multe persone se angajează în relații sperând că asta le va rezolva toate problemele, când în realitate relațiile au magica lor abilitate de a-ți arăta cat de multe probleme ai de fapt. Asemenea unui magician, căsătoria pune lucrurile  mari în spatele unei perdele, dar nu face nimic pentru ca ele să dispară.

Dacă nu ți-ar plăcea să locuiești cu tine, ți se pare corect să îi ceri altcuiva asta?

5.Iubesc pe baza slăbiciunilor mele sau pe baza punctelor tari?

A iubi pe baza slăbiciunilor cere de la ceilalți. A iubi pe baza punctelor forte înseamnă a le oferi. A iubi pe baza slăbiciunilor înseamnă că nu vrei să-i vezi pe ceilalți având mai mult succes decât tine. A iubi pe baza punctelor forte înseamnă ca esti primul care sărbatorești cu ceilalți atunci când auzi de succesul lor. A iubi pe baza slăbiciunilor tale înseamnă a aștepta zilnic să primești răspuns la „ce vei face azi pentru mine?”. A iubi pe baza punctelor tale tari însemnă a-i întreba pe alții „ce pot face pentru tine?”. Prea mulți oameni iubesc pe baza slăbiciunilor lor, iar asta nu este dragoste.

6.Unde reușesc cu talent și unde dau înapoi cu ușurință?

Fiecare are darul lui. Și fiecare dintre noi avem domenii la care ne pricepem mai puțin, dar pe care tot încercăm să le transformăm în talent. Scrie câteva lucruri la care te consideri talentat și câteva la care nu.  Apoi concentrează-te pe lucrurile la care ești bun.  Încetează să te pierzi la baza muntelui masiv de ciment în timp ce tu ai un munte de cașcaval fin ce așteaptă să fie devorat.

7.Care sunt hobby-urile mele, lucrurile pe care le fac pentru a mă distra? Sunt acestea niște pârghii pentru a mă lansa?

De curând l-am auzin pe John Saddington (un antreprenor care este probabil cel mai bine cunoscut pentru creerea Standard Theme for WordPress) vorbind,  iar el a cerut mulțimii să-si examineze hobby-urile. Este ceva pentru care ai alocat mai mult timp și mai mulți bani decât majoritatea oamenilor din lumea asta? Cum poti transforma experiența aceasta în ceva ce-ți poate aduce bani?

John Saddington care iubea jocurile pe calculator, a început o platformă de întâlniri on-line pentru gameri. Știa lumea jocurilor și știa să administreze site-uri, așa ca le-a pus împreună și a avut un mare succes.

Pentru mine, pasiunea mea este de a spune povești. Așa că am început să le scriu.

8.Care este lucrul principal care ma trage înapoi?

Este o dependență? Atacuri de panică? Depresie? Care este lucrul cel mai important care te oprște din a merge mai departe si care te-ar putea ajuta să tai lanțul?

9.Care sunt aspectele negociabile și care sunt cele fixe?

La ce ești dispus să renunți și de ce anume te simți strâns legat? Ești dispus să te muți oriunde, dar nu vei accepta niciodată o slujbă care presupune mai mult de 40 de ore de lucru pe săptămână? Scrie o listă de lucruri fixe si negociabile, iar apoi dă-ți toată silința să respecți acea listă.

10.Ce îmi frânge inima? 

Ce nedreptate te face mai nervos decât un papagal care este lovit cu un băț? Și ce ai putea face acum legat de asta? Știind ce iți rupe inima, te poate ajuta sa-ți clarifici ce te face să te simți împlinit.

11.La 29 de ani si 364 de zile, dacă aș realiza un singur lucru, ce aș vrea să fie?

Dacă ai putea să realizezi un singur lucru la 20 și câțiva ani, care ar fi acela? Cum faci un pas mai aproape de aceasta astăzi? Vârsta de 20 de ani poate fi ca atunci când încerci să mergi cu pantofii acoperiți de ciment care se usucă rapid, deci...cum continuăm să mergem înainte? Este vorba de un telefon pentru un interviu? Este vorba de a invita persoana pe care o placi la o întâlnire? Este o programare la un consilier? Care este acel lucru mic pe care il poti face azi pentru a merge și mai departe mâine?

 

Resurse: http://www.relevantmagazine.com/life/11-questions-every-twentysomething-should-ask

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

10

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere