10 activități de familie pentru o vacanță de iarnă memorabilă

Mi-e dor de acele momente în care ne adunam toată familia în jurul mesei și depănam amintiri, în timp ce mâncam cozonac și mandarine. Eram doar un copil și totuși fiecare detaliu mi-e profund impregnat în minte. Am avut parte de vacanțe memorabile alături de familia mea, iar astăzi, după ceva ani de atunci, gândul îmi zboară acolo.

Și pentru că această perioadă magică ne transpune într-o atmosferă specială, în care iubirea, bunătatea și experiențele cu cei dragi sunt cele mai importante, vin cu o provocare pentru voi: timp de 10 zile faceți ceva nou împreună cu familia! Scrieți pe o foaie 10 activități (vă propun și eu câteva, poate chiar încercați unele dintre ele), lipiți foaia undeva la vedere și bifați de fiecare dată după ce efectuați o activitate.

Gătiți împreună desertul vostru preferat! Gătitul împreună poate fi foarte distractiv, iar dacă rezultatul mai este și unul delicios… această activitate poate fi pe placul tuturor! Fie că este vorba despre clătite sau vreo tartă cu fructe, împărțiți-vă “responsabilitățile” și faceți din această activitate aparent banală, una de neuitat!

Confecționați o cutie plină de cadouri mici – simboluri care vă duc cu gândul la un membru al familiei și vedeți ce cadouri nimeriți.  Am putea numi această activitate un fel de “Secret Santa” în care totuși nu știți la cine va ajunge cadoul vostru. Faceți o cutie pe care să o umpleți cu daruri simbolice, nu trebuie să fie scumpe, ba chiar le puteți confecționa voi, apoi stabiliți o seară în care să faceți “extragerea”. Va stârni curiozitatea și poate chiar vă veți amuza de cadourile reprezentative pentru familia voastră.

Pregătiți o seară de film. Unul dintre voi face popcorn-ul , altcineva ciocolata caldă, iar tu vei alege un film tematic de iarnă. Ce poate fi mai relaxant decât o seară de weekend acasă, îmbrăcați în pijamale, în care să vă amuzați la un film bun, în timp ce ronțăiți bunătăți? Hmm, sună chiar bine.

Nu contează vârsta, o zi de joacă în zăpadă e perfectă pentru toată familia! Echipați-vă bine, luați saci rezistenți, o sanie și pregătiți-vă de o zi plină de aventură! O bulgăreală în familie se poate transforma într-o amintire pe care o veți povesti tuturor.

Găsiți o persoană nevoiașă și faceți-i o surpriză din partea familiei – o cutie cu produse alimentare. Veți avea o satifacție de neimaginat să știți că ați putut aduce o fărâmă de bucurie în viața unei persoane care în această perioadă nu poate avea pe masă aceleași bunătăți pe care le aveți voi. O astfel de experiență vă poate face să apreciați mult mai mult, ceea ce Dumnezeu a oferit familiei voastre.

Trimiteți-le felicitări rudelor din străinătate sau bunicilor. Va fi o încântare să experimentați din nou sentimentul de a scrie câteva gânduri frumoase pe o felicitare! De asemenea, persoanele care vor primi această atenție, vor fi extrem de surprinse să găsească în poștă altceva decât facturi și materiale promoționale. Ar fi o idee să faceți chiar voi felicitarea!

Cum ar fi să vă surprindeți vecinii cu fursecuri gătite de voi? Cu siguranță vecinii voștri ar fi încântați să vadă că le bateți la ușa doar pentru a le oferi câteva fursecuri și un gând frumos. Nimic nu contează mai mult decât relațiile interpersonale, iar un astfel de gest poate construi chiar prietenii de durată.

De când nu ați mai făcut un puzzle împreună?

O seară în care faceți un puzzle dificil, nu doar vă pune creativitatea și imaginația la lucru, ci vă provoacă să comunicați, să găsiți soluții, iar la final să vă bucurați de un super – rezultat. Puteți apoi să-l transformați într-un tablou pentru ca toți musafirii să vă admire munca!

Faceți curățenie împreună în dulap și oferiți hainele unei alte familii în nevoie.

La prima vedere, o zi de curățenie în familie poate să nu pară foarte palpitantă, însă gândul că hainele pe care nu le mai purtați vor ajunge la o altă familie, cu siguranță vă va aduce bucurie în suflet.

              O excursie de o zi la munte.

Luați-vă o zi pentru o excursie în apropiere, undeva la munte, unde să vă bucurați de aer curat, de liniște și de timp frumos împreună. Nu e nevoie să plecați departe, ci găsiți un loc nou din apropiere pe care să-l explorați.

 

 

 

 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere