Up-grade către impecabil

La începutul acestei veri vreau să îți ofer câteva concepte sau artificii vestimentare pe care să le adopți cu încredere în garderoba ta. Toți încercăm să ieșim în evidență prin anumite ținute, prin anumite combinații, dar ceea ce contează e bunul-gust și atitudinea.

1. Dungile sunt mereu o idee bună

Mai presus de primul gand cum că dungile verticale te fac să pari mai înalt și mai subțire, mai sunt și alte argumente că dungile pot fi o idee bună. Masa noastră corporală va fi aceeași și dacă purtăm dungi verticale și dacă purtăm carouri, dar vizual pot sa existe mici influențe optice. Însă întotdeuna o vestimantație în dungi va atrage atenția. În primul rând, stimabili domni, dungile în special pe cămăși, sunt specifice unei veri relaxate, opulente în Cuba. Cu toții știm, sau poate vom afla că în Cuba trăiesc, își desfășoară afacerile, își petrec vacanțele mulți filantropi, afaceriști de top, gentlemani moderni, persoane selecte. Ne dorim să devenim bărbați cu influență în societate, respectați. Pentru început, ne putem îmbrăca asemenea unor astfel de oameni. Dungile au un aer cubanez, bărbătesc, relaxat și cu o dinamică masculină, atrag atenția mereu, în special dacă le găsim pe un costum, pe o cămașă, sau pe o pereche de pantaloni cu talia înaltă. Vă îndemn să citiți despre cultura cubaneză, sau cel puțin despre ce presupune ea la nivel estetic. Dacă vom purta dungi chiar și pe un simplu tricou, un sacou casual sau o pereche de pantaloni de in, avem ținuta perfecta pentru o cină pe plajă. Dungile au o eleganță aparte, sunt foarte versatile, ofera o dinamică puternică corpului, reprezintă relaxare și stil, o verticalitate masculină. Purtați dungi subțiri sau de o lățime medie.  

2. Culorile pastel în garderobă

Nu toți bărbații vor să fie alfa, unii bărbați sunt fascinanți prin misterul pe care îl exprimă, iar alții poate pentru simplitatea și calmul de care dau dovadă. Dacă trecem mai departe de aerul greu, cubanez, vom ajunge la culorile pastel. Sunt conceptul surpiză din noua vestimentație masculină. De ce să purtăm culori pastel? În primul rând că sunt specifice unui aer proaspăt în atitudine și vestimentație, sunt fascinante prin calmul pe care îl insuflă privitorilor. Se spune că uniforma oamenilor bogați este reprezentată de pantalonii albi, un tricou de culoarea pastel și un sacou de in. Culorile pastel inspiră calm, temperanță, mister, un aer proaspăt, relaxat, empatic. 

3. Ton în ton 

Un curent nou, pe care îl pot numi și artificiu vestimentar este ideea de ținută ton în ton. Ce presupune această idee? În primul rând, o garderobă eficientă, înseamnă o garderobă versatilă. Adica aproape orice haină merge combinată cu orice haină, asta evident dacă fac parte din același context de piese vestimentare. Ideea de ton în ton a venit odată cu conceptul de all black outifit, dar a fost dusă mai departe, deoarece mulți dintre oameni nu se identifică cu hainele de culoare neagră. Hainele cumpărate ton în ton, formează în timp o versatilitate extrem de eficientă. Mai mult decât versatilitatea în timp, ideea spectaculoasă a unui outfit de ton în ton este că poți să ai o ținută foarte încărcată, cu multe piese vestimentare, și totuși echilibrul se păstrează, deoarece nu este greu de înțeles pentru privitor. Ținuta ton în ton se inspiră și din rochia unei mirese, care are în construcția ei multe texturi și nuanțe de alb și este de o eleganță aparte. Tocmai de aceea, pentru acei bărbați care preferă culorile de tip royal, și anume crem, alb, albastru deschis, culori pastel, culori pale, combinația hainelor de tip ton în ton este o alegere genială, mai ales pentru sezonul cald.Culorile foarte deschise, în aceeasi paletă de nuanțe, combinate pe timp de vară, oferă o imagine curată, de tip luxury, simplă și șarmantă. 

4. Dad Jeans

Mă bucur să vă scriu despre acest aspect. Cu multă fericire, declar că încet, încet, blugii mulați pe coapsele băieților dispar, și nu din cauză că s-a făcur vreo reforma la nivel estetic, ci pentru că în sfarșit dispar din magazine. Dacă lăsăm gluma deoparte, nu sunt nici sănătoși în anumite circumstanțe. Pentru că în ultimii ani, însăși femeile au inceput să simtă un deranj la nivel vizual pentru acele persoane de sex masculin care adoptau jeanși cu o croiala foarte strâmtă pe picior, s-au produs niște modificări în colecțiile magazinelor. Dad Jeans, este un nume destul de brut, dar sugestiv. Și anume, un pantalon de denim cu croială clasică. Dacă stăm să ne gândim, tații noștri poartă așa ceva. Logica pentru care eu recomand acești pantaloni este pentru că un bărbat relaxat este un bărbat puternic. Dacă simți că mai ai câteva minute și coapsele tale i-au foc, nu cred că te vei simți comod în următoarele 4 ore de întalnire cu doamna din fața ta. Croiala clasică, relaxată, în care te simți liber, dar în același timp arătos, materialul de calitate din magazinele mai scumpe sunt cele ce vor asigura alegerea potrivită pentru pantalonii tăi. 

5. Pattern + Pattern

Cei care stăpânesc domeniul vestimentației mai bine și cei care urmăresc conceptele care apar în domeniul vestimentației, vor regăsi familiară ideea de pattern + pattern într-o ținută. Să ne înțelegem, nu vorbim despre animal print cu animal print, și nici cămașa florală cu o cravată la fel de nepotrivit combinată, la nivel de kitsch. Este anul formelor abstracte, anul în care vizualul a prins avânt, și excesele nu mai sunt apreciate, cel putin nu acele excese care nu au o logică și un sens. Ideea de pattern + pattern este greu de stăpânit și o recomand celor care au posibilitatea să facă acest artificiu vestimentar corect. În momentul când combinăm mai multe forme, cu mai multe piese vestimentare, de culori diferite, trebuie să existe un echilibru. În principiu este de evitat să combinăm mai multe piese vestimentare cu pattern-uri micuțe spre minuscule. Logica anului acesta în ideea de pattern + pattern este în special îndreptată săre formele abstracte, formele minimaliste și formele mari, și de culori relaxate.

Fie că vorbim despre o cămașă în dungi împreună cu o cravată în dungi, sau niște pantaloni în carouri împreună cu un tricou pollo în carouri, există anumite raporturi la care facem referire. Totul este tehnică și exercițiu vizual. Vă recomand să învățați arta combinării pieselor vestimentare cu pattern-uri de mai multe mărimi, culori și texture. Fii deschis la nou și dispus să înveți! 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.5

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere