Un laptop mai rapid – 6 trucuri care îți întineresc calculatorul

Ziua în care avem nevoie să scriem un eseu important, să vedem un serial interesant sau pur și simplu avem nevoie de calculator, se întâmplă ca el să înceapă să funcționeze ca o broască țestoasă după ce a luat cinci pastile de valium. Acest clasic exemplu al legii lui Murphy se poate evita dacă se încearcă un tratament simplu. Sunt suficienți următorii șase pași care ne vor întineri calculatoarele cu cel puțin cinci ani.

1. Dezactivează programele pe care nu le folosești – să încercăm să fim freudieni: calculatoarele sunt ca ființele umane, au un subconștient în care funcționează procese ale unor programe pe care, probabil, nu le utilizezi. Dar, de obicei, acest lucru consumă multe resurse care încetinesc funcționarea calculatorului.

2. Caută o deschidere curată și rapidă – cu cât calculatorul este mai vechi, cu atât întârzie să se deschidă. Și nu doar pentru că sistemul de operare cere mai mult efort, ci și pentru că software-ul pe care l-am instalat și pe care nu îl actualizăm se activează automat atunci când se pornește calculatorul.

3. Șterge folderele temporare – folderele temporare sunt create de către programe când acestea caută resurse în memorie și nu le obțin. Sunt porțiuni de informație care sunt necesare doar într-un moment concret și care, mai apoi, rămân înmagazinate pe hard disk, în ciuda faptului că sunt inutile. Prezența acestora afectează funcționarea software-ului.

4. Dezinstalează programele pe care nu le folosești – jocuri video, aplicații și alte programe precum Powerpoint - dacă nu le folosești. Ștergerea programelor care nu sunt folosite eliberează spațiu și face ca PC-ul să funcționeze mai bine.

5. Pune în funcțiune programul de eliberare a spațiului de pe hard disk – acest mic program Windows realizează o curățenie a proceselor și programelor care nu sunt utile ca foldere sau copii de siguranță temporare. Ele se acumulează și ocupă un spațiu mare și servesc doar la acapararea resurselor. Pentru a pune în funțiune acest program este necesar doar a da run pe cleanmgr.

6. Defragmentarea hard disk-ului – dacă hard disk-ul tău este un SSD nu este necesar acest pas. Calculatoarele funcționează ca biblioteci care înmagazinează folderele programelor. Astfel este mai bine a împărți aceste foldere în două. Și cu cât sunt mai multe foldere și programe, cu atât este mai dificil să le găsească și să le pună în funcțiune într-o formă efectivă. Defragmentarea pune ordine în acest haos în care folderele se transformă atunci când sunt împreună. Ordinea în informatică este ca în viața reală: aduce cu sine mai multă rapiditate și eficacitate.

Sursa: huffingtonpost.com

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere