2. Caută o deschidere curată și rapidă – cu cât calculatorul este mai vechi, cu atât întârzie să se deschidă. Și nu doar pentru că sistemul de operare cere mai mult efort, ci și pentru că software-ul pe care l-am instalat și pe care nu îl actualizăm se activează automat atunci când se pornește calculatorul.
3. Șterge folderele temporare – folderele temporare sunt create de către programe când acestea caută resurse în memorie și nu le obțin. Sunt porțiuni de informație care sunt necesare doar într-un moment concret și care, mai apoi, rămân înmagazinate pe hard disk, în ciuda faptului că sunt inutile. Prezența acestora afectează funcționarea software-ului.
4. Dezinstalează programele pe care nu le folosești – jocuri video, aplicații și alte programe precum Powerpoint - dacă nu le folosești. Ștergerea programelor care nu sunt folosite eliberează spațiu și face ca PC-ul să funcționeze mai bine.
5. Pune în funcțiune programul de eliberare a spațiului de pe hard disk – acest mic program Windows realizează o curățenie a proceselor și programelor care nu sunt utile ca foldere sau copii de siguranță temporare. Ele se acumulează și ocupă un spațiu mare și servesc doar la acapararea resurselor. Pentru a pune în funțiune acest program este necesar doar a da run pe cleanmgr.
6. Defragmentarea hard disk-ului – dacă hard disk-ul tău este un SSD nu este necesar acest pas. Calculatoarele funcționează ca biblioteci care înmagazinează folderele programelor. Astfel este mai bine a împărți aceste foldere în două. Și cu cât sunt mai multe foldere și programe, cu atât este mai dificil să le găsească și să le pună în funcțiune într-o formă efectivă. Defragmentarea pune ordine în acest haos în care folderele se transformă atunci când sunt împreună. Ordinea în informatică este ca în viața reală: aduce cu sine mai multă rapiditate și eficacitate.
Sursa: huffingtonpost.com