Teroarea din mijlocul sărbătorii - Köln

La cumpăna dintre ani, în noaptea dinspre 31 decembrie - 1 ianuarie, în timp ce majoritatea Europei sărbătorea începerea noului an, în Köln, Germania, multe femei au avut parte mai degrabă de o traumă decât de o sărbătoare. Care au fost cauzele acestui eveniment nefast și cum se desfășoară cercetările în continuare vor fi elaborate în conținutul acestui articol.

După incendiul din 30 octombrie în clubul Colectiv din București și atentatele din Paris din data de 13 Noembrie, o nouă traedie are loc, o nouă țară este vizată. În noaptea de revelion, în orașul german Köln aproximativ 90 de femei au fost asaltate, atacate sexual sau jefuite de numeroși bărbați necunoscuți. Majoritatea indivizilor implicați în aceste acte de violență erau în stare de ebrietate.

Una din victimile care a acceptat să dea interviu pentru postul de televiziune "Euronews" mărturisea printre lacrimi: "Am fost pipăită între picioare, de-asemenea și prietena mea. Prietenul meu a încercat să mă împingă la o parte." Ea mai adaugă faptul că grupul de necunoscuți era foarte numeros, în jur de 30-40 de persoane. O altă victimă a fost rănită de o rachetă de artificii care nu a fost lansată în aer, ci spre grupul de oameni. Nu a realizat decât târziu că geaca ei arde, moment în care pielea ei era deja afectată, din fericire însă artificiile nu au explodat. A avut nevoi de îngrijiri medicale și afirmă că va rămâne ci cicatricii pentru tot restul vieții.

Se presupune că aceste incursiuni nu au fost întâmplătoare, ci planificate anterior. Peste 1000 de bărbați, unii de origine nord-africană și arabă, au fost identificați ca agresori. În semn de protest față de aceste acte de violență, numeroși protestanți s-au strâns în piața din centrul orașului. Nemulțumirea lor se reflectă asupra politicii de toleranță și acceptare a refugiaților condusă de Merkel. Pe pancartele oamenilor strânși în stradă stătea scris: "Frau Merkel, wo sind Sie? Was sagen Sie? Das macht uns Angst!" (Doamna Merkel, unde sunteți? Ce spuneți? Aceste lucru ne sperie!).

Doamna primar, Henriette Reker, afirma însă că nu există indicii conform cărora atacatorii vin din rândurile refugiaților găzduiți în Köln. Cercetările sunt încă în desfășurare și polizia încearcă să strângă dovezi și mărturii pentru a putea identifica atacatorii. În timp ce aceste oficialități sunt în desfășurare, o tensiune crescândă tinde să iasă la suprafață. Oamenii se simt în nesiguranță și vulnerabili. Atacuri de acest gen au fost înregistrate și în țări precum Franța și Anglia, însă într-un număr scăzut comparativ cu Germania. Cu siguranță în timp concecințele acestor evenimente vor schimba multe lucruri din demersurile politicii actuale. Este doar începutul.

Surse:

1. www.Hotnews.ro
2. BBC News online

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere