„Te iubesc”, mai mult decât niște cuvinte

Mahatma Ghandi spunea odată: ”Acolo unde este iubire, este viață.”

Viața în sine însă nu poate fi explicată în cuvinte, limitată la acest univers al literelor; ea trebuie pur și simplu trăită. Același lucru se întâmplă și cu iubirea. Acest sentiment atât de profund, de nobil și nemuritor trebuie pur și simplu simțit, trăit. 

Dragostea poate lua naștere într-un singur moment, iar ceea ce crește în jurul ei îi completează frumusețea și îi definește perfecțiunea în timp. O privire, o atingere de mână, lucruri mici și aparent neînsemnate pot să cuprindă în ele întreaga intensitate a iubirii și să o dezvolte în inima fiecăruia.

Ce înseamnă că iubim? Cum știm că trăim iubirea?

Iubim atunci când o persoană ne face să roșim încă, deși ne-am întâlnit de-atâtea ori. 
Iubim acea persoană alături de care putem rezolva orice conflict sau ceartă, pentru că acestea nu vor aduce sfârșitul relației, ci ne vor învăța să fim mai maleabili și înțelegători.
 Felul în care persoana dragă îi tratează pe cei din jur, cu bunătate și înțelegere, ne face să iubim cu atât mai mult. 

Iubim acea persoană care ne sună doar pentru că îi era dor să ne audă vocea, deși petrecem ore în șir împreună, sau care ne surprinde cu cina gata pregătită după ce ne întoarecem de la lucru frânți de oboseală. Iubim acea persoană alături de care ne simțim în siguranță, a cărei îmbrățișare ne poate proteja de orice, alături de care simțim că putem să cucerim întreaga lume. Iubim momentele în care lucrăm împreună, ca o echipă, pentru că în acele clipe ne putem baza unul pe celalalt, fără teama că vom fi lăsați de izbeliște. Iubim persoana care atunci când se întoarce seara acasă nu începe să ne povestească cât de extraoridinară i-a fost ziua, ci ascultă atent și răbdător momentele mai puțin plăcute prin care am trecut. Iubim persoana care știe să ne surprindă nu doar de 14 februarie sau 8 martie, ci care știe să facă dintr-o zi simplă, una specială. Iubim acea persoană cu aspirații și visuri pentru viitor, care clădește ziua de mâine nu pentru sine, ci pentru amândoi, care vede ziua de mâine alături de noi și care privește viitorul în doi în mod pozitiv și optimist.

Când spunem că iubim, înseamnă că suntem atrași de o persoană, atât rațional, cât și spiritual și fizic. Pentru noi, este cea mai atractivă persoană, alături de care ne dorim să creștem și să îmbătrânim împreună.

Iubiți, căutați iubirea, dar înainte de toate, fiți voi tipul de persoană pe care ați vrea să o iubiți, înainte de-a vă aștepta să primiți, oferiți, înainte de-a aștepta să fiți iubiți, iubiți sincer și devotat, înainte de-a primi, dăruiți!

În Biblie, există o regulă de aur ”Tot ce voiti sa vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel.” (Evanghelia dupa Matei capitolul 7, versetul 12). Același lucru este valabil mai ales când vine vorba despre iubire!

 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

8.8

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere