Schimbă trecutul în viitor!

Numai după ce pierzi un lucru îţi dai seama de valoarea lui. Numai după ce îţi pierzi sănătatea, începi să o preţuieşti cu adevărat. Poate fi cazul multora dintre noi, dar mai concret este cazul lui Angelo Mastropietro.

Angelo se afla la conducerea unei firme de recrutare în Australia, când în anul 2007 a fost diagnosticat cu scleroză multiplă. Un tânăr cu aspiraţii înalte în domeniul corporativ ajunge dintr-odată paralizat temporar. Din momentul acesta începe să-şi revizuiască atitudinea faţă de stilul de viaţă : unde este şi încotro se îndreaptă.

În ianuarie 2015 însă, întors în Anglia (ţară în care crescuse), începe un proiect ambiţios: transformarea unei peşteri în locuinţă. Un spaţiu cu 4 camere, cioplit în urmă cu 700-800 de ani, pe care l-a descoperit adăpostindu-se de ploaie în timpul unei plimbări cu bicicleta. Proiectul s-a întins pe o perioada de 9 luni şi a fost filmat de postul de televiziune Channel 4, în cadrul emisiunii Grand Designs.Ceea ce este de remarcat este faptul că  a vrut să facă în mare parte totul cu mâna lui, în ciuda problemelor de sănătate. A petrecut în jur de 1000 de ore spargând, tăind şi cărând în jur de 70-80 de tone de moloz. Numai spaţiul de acces dintre două camere i-a luat 11 zile.

Evident că au fost momente în care s-a simţit extenuat, şi lucruri precum căratul generatorului şi a uneltelor făceau ca picioarele lui să ardă în timp ce urca şi cobora de 30-40 de ori pe zi. În astfel de situaţii, cel mai simplu ar fi fost să renunţe, în schimb optimismul şi determinarea au făcut ca lucrurile să meargă.

Şi, ca în oricare altă sarcină pe care a trebuit s-o îndeplinească, Angelo a început să împartă totul în etape, punându-şi ca ţintă să care 20 de roabe cu moloz pe zi. Astăzi „Rock house”/ „Casa de piatra” are apă curentă, încălzire prin pardoseală şi acces la internet; putând fi închiriată ca şi casă de vacanţă (datorită anumitor restricţii nu i  s-a permis locuirea pe termen lung).

Un om, un vis…. si restul e poveste! Să fie oare aşa?

Uneori e nevoie de un punct de răscruce ca să-ti clarifici poziţia în care te găseşti.

O boală, în cazul lui Angelo Mastropietro a fost cea care a determinat schimbarea macazului. Nu aştepta „duşul” acela  rece ca să te trezeşti la realitate.

Sunt numai trei faze ale timpului : TRECUT, PREZENT şi VIITOR.

Tu ştii că ziua de MÂINE îl va face pe ASTĂZI să îmbrace haina cea veche a lui IERI. Nu lăsa ca PREZENTUL să devină TRECUT fără VIITOR.

Când TRECUTUL are VIITOR, înseamnă că ceea ce ai început atunci, în TRECUT, continui în PREZENT şi duci totul în VIITOR.

E un timp bogat în conţinut şi continuitate. Un timp care nu se încheie cu regrete.

Asta presupune PERSEVERENŢĂ. TRECUTUL tău va avea VIITOR, dacă ceea ce ai început vei duce la bun sfârşit.

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere