O fată cuminte, greu de corupt la prostii

 

- Am avut o zi oribilă, zice Ana în timp ce intră pe ușa apartamentului și își aruncă geaca în cuier.

În hol o întâmpină colega de cameră și cea mai bună prietenă. Vicky are un zâmbet larg și mereu e pusă pe glume. 

- Lasă că te ajut eu să uiți. Se anuntă o seară grozavă! M-a sunat Diana că trece pe la noi. Cică trebuie să ne dea o veste. Ți-e foame rău? Aș comanda niște pizza.

- Uff, chiar n-am chef de nimic și mâine se anunță o altă zi grea. Am un test și ar trebui să învăț ceva.

- Deja test? Abia a început anul? Dar ce ai pățit azi?

- Ți-am povestit că am o colegă nouă? S-a transferat de la Iași, cică ar fi întrerupt un an, iar acum s-a mutat în București. Pare isteață. Nu știu ce învârte, dar cred că are mulți bani. Se îmbracă bine, are o mașină de îți stă mintea în loc, iar azi am văzut-o de vorbă cu un tip super din anul 3, cică e băiatul unui deputat. În fine… hai să-ți zic ce mi-a făcut azi. Crede-mă…nu mă așteptam să fie astfel de oameni pe lumea asta. 

- Stai puțin. Eu sun la pizza. Îmi povestești imediat, zise Vicky și se îndreaptă spre telefonul mobil.

Între timp, Ana își verifică mesajele. Nicio veste. Vicky revine în cameră cu un aer victorios.

- În 30 de minute mâncăm. Hai zi acum, ce s-a întâmplat?

- După primele două ore am avut o pauză și am ieșit cu mai mulți colegi la o terasă lângă facultate. Tipa asta nouă- Brenda o cheamă- a venit și ea cu noi. Am povestit de toate, ne-am simțit bine. Chiar am stat lângă ea și i-am povestit o grămadă despre mine. Apoi ne-am întors la cursuri, dar am aflat că profesoara e bolnavă și avem liber. S-a spart gașca și noi fetele am vrut să mergem la un mall, dar Brenda zice “Haideți mai bine la mine. Stau aproape. În 10 minute ajungem cu mașina. Mai puțin TU”...și arată așa cu degetul spre mine de parcă eram un criminal în serie. Am crezut că glumește, dar apoi când mi-am dat seama că vorbește serios, am zis că oricum nu mă simt prea bine și că plec acasă.

- Ce îndrăzneală! Dar ce a avut cu tine! Și dacă nu voia să te duci, putea să găsească o altă metodă de a-ți spune asta. Și colegele celelalte n-au zis nimic? S-au dus așa pur și simplu? Colega ta, prietena ta cum o cheamă…

- Mia

- Da, Mia nu a zis nimic?

- Mi-a zis doar că mă sună mai târziu, dar uite că e opt și nu mi-a dat nicio veste.

- Și tu ce ai făcut? Unde te-ai dus?

- M-am plimbat pe străzi vreo două ore și apoi m-am dus la sala. Aveam niște nervi. Și acum am. Cu ce i-am greșit de mi-a făcut faza asta, așa din senin?

- Hai lasă că afli tu mâine ce au pus la cale. Dar chiar mi se pare ciudat.

Sun-o tu pe Mia…

- Nu o sun. Aștept. Poate sunt încă împreună. Nu aș vrea să par vreo disperată sau ofticată. Deși mă intrigă chestia asta de nu mai pot.

Discuția lor e întreruptă. A sosit Diana cu vestea ei cea mare. A câștigat o bursă și din semestrul doi va pleaca pentru un an în Anglia să studieze.

- Chiar e o veste bună! La vară venim la tine! Deci sărbătorim cu …pizza! A venit pizza!, se entuziasmează Vicky în timp ce Ana îi povestește și Dianei pățania ei de azi.

Fetele împart frățește o pizza, povestesc și fac planuri pentru plimbările lor următoare în Londra. Râsetele lor acoperă sunetul sms-urile care soseau unul după altul în telefonul Anei. Abia târziu, când Diana a plecat și cele două colege de apartament se pregăteau de culcare, Ana și-a verificat din nou telefonul. Două apeluri pierdute și trei sms-uri. Sunt părinții colegei ei. O căutau pentru că Mia nu sosise acasă. Era deja ora 11 noaptea. Ce să facă? A trimis și ea un sms. Își cerea scuze că nu a auzit telefonul și îi anunța că se despărțise de Mia pe la ora trei la facultate și nu știa nimic mai multe despre ea. A încercat și ea apoi să sune la Mia, dar robotul o anunța că nu are semnal. Probabil i s-a descărcat telefonul. Dar unde să fie la ora asta?

Noaptea a trecut greu. Ana s-a frământat întrebându-se ce s-o fi întâmplat. S-a trezit pe la cinci, a citit pentru examen, deși nu-i stătea mintea la asta și a plecat mult mai devreme spre facultate.

Când a ajuns în sala de curs, toți colegii au sărit pe ea cu întrebări.

- De ce nu te-ai dus și tu cu ele? Ce au făcut fetele astea? Tu o știai bine pe Brenda? Ai văzut-o să bea mult? Cum se simte Mia?

- Cum? Ce întrebări sunt asta? Ce s-a întâmplat?

- Au avut un accident de mașină aseară pe la opt. Mașina e distrusă, Brenda a stat toată noaptea la poliție să dea declarații. Mia e în spital. Are mai multe fracturi, iar o altă colegă a fost și ea rănită, dar nu au internat-o. Se pare că Brenda băuse. S-au dus la ea acasă, au stat acolo câteva ore, s-au uitat la un film, apoi au plecat spre Centru Vechi, iar pe Splai au avut un accident.

Le povestise totul cea de-a treia colegă care nu avea decât o vânătaie zdravănă și multe amintiri confuze.

Imediat după examen, Ana i-a sunat pe părinții Miei și a aflat povestea completă, cel puțin așa cum o știau și ei după ce pe la ora 11 noaptea au fost anunțați că fata lor e în spital în urma unui accident de mașină. Soferița condusese sub influența alcoolului și având viteză mare a intrat într-un stâlp. Toate trei fetele din mașină erau lovite mai mult sau mai puțin.

“Mai puțin TU….” Erau cuvintele care-i răsunau acum în minte. Mai puțin EU care nu am fost primită în gașca lor veselă. Toate sunt “mai mult sau mai puțin rănite”…mai puțin eu.

În acea după amiază, Ana era alături de Mia la spital. Pentru ea nu mai conta de ce Brenda nu o invitase și pe ea cu o zi înainte să continue distracția, dar Mia i-a spus că Brendei i se păruse că “Ana e prea cuminte și era greu să o corupă la prostii”. 

- Ce bine că m-a evaluat așa, îi spuse Ana zâmbind colegei sale. Dar să nu te mai lași nici tu coruptă! 

- Sau poate că o cumințin noi pe Brenda. Cred că și-a cam luat o lecție, replică Mia chinuită de durere, dar fericită că a scăpat cu viață și cu o prietenă pe cinste alături.

Ana le-a dat apoi un mesaj lui Vicky și Dianei pentru a le povesti deznodământul of-ului ei de ieri seară. Era fericită că le are de prietene. La final s-a semnat: “Vă pupă o fată cuminte, greu de corupt la prostii”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.2

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere