Nu mai avem nevoie de alte nevoi, când avem oameni buni lângă noi

Știi despre ce e cel mai intresat un om să audă, să citească, să descopere? Despre el însuși!

Oamenilor le place foarte mult să audă despre ei și orice are legătură cu persoana lor îi atrage cu siguranță, așa după cum spunea John M. Siddall, în reproducerea din cartea ”Cum să vorbim în public” a lui Dale Carnegie- ”Oamenii sunt egoiști. Preocuparea lor majoră este propria lor personă.”

Și pentru că cel mai important ești tu însuți, mă gândeam ce ai nevoie să citești, care să te atragă și care să te ajute, și surprinzător, am ales să nu vorbesc despre tine, ci despre nevoile oamenilor de lângă tine. Abia atunci când vom deveni conștienți de persoana de lângă noi, de faptul că există, că trebuie respectată și iubită, o să ajungem să ne împlinim o nevoie a noastră înșine, de a fi fericiți și de a ne înconjura cu oameni deosebiți.

Aduc înaintea dumneavoastră răspunsurile a șapte tineri, ce poate îți sunt prieteni, colegi, iubiți ori chiar necunoscuți, dar care o să rezoneze cu unele dintre cele mai intime nevoi ale oamenilor.

 

  • Student, 25 de ani

” O nevoie pentru mine o reprezintă BANII. Partea financiară, pentru mine cel puțin, reprezintă o provocare, eu întreținându-mă singur de mult timp, cumva simt lipsa lor uneori, astfel că sper ca la un moment dat să am suficienți cât să nu mai am astfel de griji.

O altă nevoie, este cea de AFECȚIUNE PATERNĂ deoarece am crescut într-o familie monoparentală și nu am comunicat foarte mult cu mama mea despre cum m-a făcut acest fapt să  mă simt, și în felul acesta au rămas niște goluri pe care îmi doresc să le umplu odată ce voi avea familia mea.

De asemenea, nevoia de A FI RECUNOSCUT, de a-mi fi observate acțiunile. În sensul că, uneori îmi pasă prea mult de ce cred ceilalți în legătură cu ceea ce fac eu, sau fac unele lucruri, nu pentru că îmi doresc asta, ci pentru că vreau ca cei din jur să le observe și să le APRECIEZE!

  • Studentă, 23 ani

” Consider că BUNĂTATEA este calitatea cea mai importantă la un om, din punctul meu de vedere. Eu nu aș putea să trăiesc într-o lume în care oamenii sunt răi, egoiști, superficiali. A fi bun mi se pare ceva divin. Îmi plac oamenii care au suflet și TRATEAZĂ TOTUL LA EGAL, oamenii care iubesc animalele, natura, pe ceilalți oameni din jur indiferent de lucrurile materiale; oamenii care se implică și ajută și pe alții din puținul lor, care respectă orice ființă de pe această Planetă.

A doua mea nevoie ar fi să aud OAMENI OPTIMIȘTI, nu aș suporta să stau lângă oamenii negativiști, și această datorită faptului că eu sunt una dintre acele persoane care mereu pune răul în față și de aceea îmi place să fiu înconjurată de cineva care încurajează și mă face să văd partea bună a lucrurilor, a situațiilor. Negativismul mă umple de ură, de ranchiună, de tristețe. Un om optimist și care are încredere în el, dar care mai ales mă face să am încredere în mine este de ținut lângă mine pentru că acel om va reuși să mă scoată din întunericul în care sunt.

Iar o altă nevoie este să culeg cât mai multe cunoștințe din cât mai multe domenii, să cunosc cultura și istoria din aproape toate țările, așadar, nevoia de a auzi INFORMAȚII NOI.”

  • Studentă, 24 ani

”Nevoia de A CREDE- este prima nevoie și cea mai importantă pentru mine. Este cea care dă sens vieții deoarece atunci când cred că pot obține un lucru, este ca și împlinit. Am găsit un text mai demult, care îmi place maxim- Sunt unii care spun că a vedea înseamnă a crede. Eu vă spun că a crede, înseamnă a vedea!

Am observat la mine că atunci când cred cu toată puterea în ceva, oricât de greu ar fi de adus la îndeplinire, nici măcar nu mai contează fiindcă îmi concentrez toată energie pe acel lucru și în felul ăsta dobândesc forțe noi, iar după ce se împlinește, stau și privesc în urmă și zic: Wow, aia am fost eu ?

Nevoia de A FI ACCEPTATĂ.

Nevoia de A FI ÎMPLINITĂ atât pe plan personal cât și profesional.

  • Studentă, 23 ani

”Nevoia de creștere și dezvoltare- având în vedere că trăim pe o planetă în care aproape tot fie crește, fie moare, este foarte important pentru un om să se dezvolte spiritual, emoțional, intelectual, cu alte cuvinte, să țină pasul cu evoluția. Însă, sunt și persoane la care dorința să evolueze, să fie mai buni, mai performanți, este mai puternică în raport cu celelalte. 

Dar ce e mai important? Să fii nefericit sau neîmplinit sau să ai bani și alte satisfacții materiale? Consider că este foarte important să fii împlinit și fericit în adâncul sufletului pentru că doar așa poți avea tot ceea ce îți dorești, doar așa te poți bucura cu adevărat de ceea ce ai realizat și doar așa poți ajunge să îți dorești cu adevărat și să obții acel ceva. Totul pleacă din interior. Dacă exteriorul nu are nicio legătură cu interiorul, atunci vorbim doar de foloase materiale care bucură, dar care se sfârșesc fără a fi apreciate și dorite.

  • Salariat, 25 ani

”Cea mai importantă nevoie pentru mine este TIMPUL, pentru că orice nevoie ai avea, se rezolvă cu ajutorul timpului!

De ce cred că timpul este pe primul loc? Mai întâi, fac referire la timpul pentru mine, ceea ce include și restul nevoilor. Ca să întelegi mai bine despre ce vorbesc, am să îți spun că abia ce mi-am revenit dintr-o depresie cauzată de nevoile nesatisfăcute. Da, banii nu aduc fericirea! Muncim cu toții să avem o viață mai bună iar eu, am ajuns să nu mai am timp pentru mine. Am ajuns să lucrez de dimineață până seara, să mă trezesc și să plec la lucru când soarele nici nu a răsărit și să mă întorc acasă doar pentru a dormi, urmând ca următoarea zi să o iau de la capăt.

Eu nu știam, dar aveam nevoie de timp pentru mine. Aveam nevoie să petrec timp frumos cu prietenii și aveam nevoie să mă bucur de viață!”

  • Studentă, 20 ani 

” Dacă ar fi să fac o mică revizuire a vieții mele și să trec în revistă cele mai mari nevoi ale mele în ceea ce le privește pe acelea de altă natură  decât cele de bază, primare, așadar, nevoi pe care le are oricine, mă  gândesc la nevoia de afiliere, nevoia de siguranță financiară  și nevoia de a mă dezvolta în plan personal și profesional. Desigur că, la o primă vedere, cele trei par să fie nevoi destul de diferite și fără să aibă ceva în comun, dar de fapt, ele sunt complementare. Nu poți să simți nevoia de a te dezvolta în plan personal sau de un alt tip, fără să ajungi să vrei să te dezvolți și financiar, să ai ”siguranța banului în buzunar”, dar sigur că nu poți să ajungi să conștientizezi nevoile acestea fără să ajungi la un nivel mai avansat în piramida nevoilor lui Maslow, adică cea de afiliere la un grup anume, să respecți anumite regului, norme, asemănătoare cu a unor oameni ca și tine, respectiv ca și mine. Dintre cele trei nevoi amintite, cea mai evidențiată în momentul actual pentru mine este aceea că simt nevoia să investesc mai mult în DEZVOLTAREA PERSONALĂ, deoarece, mi-am dat seama că investiția făcută în capitolul acesta din viața mea, m- va schimba în bine cu cât știu mai multe și mai bine. Mi-am dat seama de grupul de oameni de care aparțin și mi-am dat seama că nevoia mea de a avea SIGURANȚĂ FINANCIARĂ va fi pe deplin satisfăcută doar după ce îmi rezolv nevoia cunoașterii mele și a domeniului de lucru.

CUNOAȘTEREA ÎMI ADUCE SIGURANȚĂ! 

  • Aboslvent liceu, 19 ani

” Cea mai importantă nevoie a mea este nevoia de IUBIRE! Două lucruri ne fac să ne pierdem mințile, iubirea și lipsa iubirii!

Singura modalitate de a trăi și a supraviețui acestei lumi este iubirea. Vrei să fii fericit? Atunci învață să iubești! Iubește tot ce faci, tot ce vezi, tot ce simți, iubește! Iubește fiecare persoană în parte așa cum tu ai vrea să fii iubit. Găsește-ți o persoană căreia să poți să îi dăruiești toată iubirea și care la rândul ei să-ți ofere aceeași cantitate de sentiment dăruită.

E îngrozitor să fii singur, când ați fost creați să fiți doi. Așa că fă tot posibilul, luptă-te până când într-un final vei reuși să o păstrezi lângă tine.

La final, vreau să mulțumesc oamenilor care îmi împlinesc cea mai frumoasă nevoie a mea, și anume aceea de a mă înconjura cu oameni extraordinari care să te inspire și care să te ajute când le soliciți ajutorul.

Astăzi, când vei trăi ziua ce ți se oferă așa de frumos, când te gândești la tine și la nevoile tale, să te gândești și la oamenii din jurul tău și la nevoile lor și să cauți, ca atât cât ține de tine să le împlinești nevoia de oameni minunați care ridică lumea spre bine!

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.9

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere