Minunea întâlnirii

La suprafață lucrurile par întâmplătoare, dar când privim cu atenție avem impresia că totul este regizat pentru că viața capătă o coerență uimitoare. Nu poate fi întâmplător ceea ce se petrece cu noi!

Viața este formată dintr-o sumă de întâlniri, unele mai fericite, altele mai puțin fericite, unele cu o semnificație uriașă, altele devin doar niște ciocniri fără sens.

Ieșim pe stradă, ne urcăm într-un autobuz, ajungem la destinație…zeci, sute de întâlniri fără semnificație pentru că nu căutăm miraculosul; întâlniri anonime, uneori chiar ostile. Dar dintr-odată, o strângere de mână, încrucișarea a două priviri sau conviețuirea întâmplătoare cu cineva pentru un timp, ne schimbă cu totul cursul vieții. Fără aceste întâlniri am fi mai săraci și lipsiți de sens. Mai rău este că abia mult mai târziu după ce s-a consumat o întâlnire, putem să o evaluăm, să o privim în ansamblul existenței și să-i înțelegem și rostul.

Dar din păcate nu întotdeauna știm să ne … întâlnim. Fugim de oameni, ne izolăm, construim ziduri și nu așteptăm nimic de la cei din jur. Și nici nu primim! Nu știm să beneficiem de pe urma întâlnirilor miraculoase din viața noastră pentru că le subevaluăm. Și asta pentru că nu așteptăm nimic de la ceilalți, nici de la viață și mai grav, nici de la noi. Sunt ocazii când interacțiunea cu un om ne orientează, ne deschide noi orizonturi, ne lansează. Alteori o întâlnire neașteptată ne ia din zona de confort și ne obligă în sensul cel mai bun să scoatem din noi un potențial pe care nu-l cunoșteam și nici nu-l estimăm. Atunci când suntem deschiși la întâlnirile cu alții, de fapt ne întâlnim pe noi. Ne cunoaștem mai bine, ne descoperim, ne apreciem sau ne modelăm.

Nu există întâlniri întâmplătoare. Trebuie să trecem dincolo de coincidențe și să ne lăsăm pătrunși de o minune. Fiecare întâlnire e o minune sau generează una, iar noi reușim să trecem ușor prin viață atunci când ne înconjurăm de întâlniri reușite, ce ne asigură doza de afectivitate de care avem nevoie.

Poate simțim acum nevoia să-i mulțumim Cuiva pentru întâlnirile miraculoase din viața noastră. Poate ar fi frumos să ne întâlnim și cu Cel ce ne-a aranjat toate aceste întâlniri. Întâlnirea supremă a omului este cu Dumnezeu și aceasta nu aduce doar o ușoară modificare a vieții sau o îmbunătățire, ci o transformare totală! Să acceptăm întâlnirea cu divinitatea și să trăim minunea transformării!  

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere