Libertatea de-a alege să iubești

Adam și Eva erau în Grădina Eden, și după o lungă zi în care au hrănit animalele în care au cules fructe și legume, au îngrijit grădina și s-au plimbat pe malul râului, Eva îl întreabă pe Adam:
- Adam, mă iubești?
Adam, surprins vizibil de întrebarea ei, îi răspunde:
 - Am cumva de ales?

7 miliarde de locuitori care trăiesc pe planetă, dintre care 3, 500 sunt bărbați. 3, 500 de posibilități de-a alege pe cine să iubești, alături de cine să-ți petreci viața. Dar tocmai faptul că putem alege pe cine să iubim, face ca decizia să fie cu atât mai dificilă, nu-i așa?

De multe ori aud fete și băieți în jurul meu care spun: „Îmi doresc atât de mult să îmi găsească și mie Domnul un băiat sau o fată. Sper ca Dumnezeu să aducă persoana potrivită în viața mea etc.ˮ Până nu de mult obișnuiam să cer același favor, să sper și să aștept același lucru, până când mi-a venit în minte odată principiul de bază a lui Dumnezeu - El ne oferă libertatea de-a alege, în orice privință a vieții noastre, în orice aspect, cu atât mai mult atunci când vine vorba de iubire.

Să ne imaginăm că Dumnezeu ar trimite cu adevărat un băiat sau o fată în viața ta. Ați fi fericiți pentru o perioadă, apoi, în cazul nefericit în care ar apărea neînțelegeri, Dumnezeu ar fi cel învinuit, doar El este cel care a trimis persoana respectivă în viața ta.

Dumnezeu însă își dorește să fim responsabili pentru alegerile noastre și să ne asumăm răspunderea pentru deciziile pe care le luăm. El nu va rămâne impasibil și indiferent la rugăciunile noastre, atunci când îi cerem un partener de viața, dar nici nu ne va impune să acceptăm ceea ce ne oferă. El va trimite în viața noastră diverse persoane pe care să le putem cunoaște într-un mod mai personal, ca apoi să putem noi înșine decide pe cine să iubim. El conturează contextul, circumstanțele, momentele prielnice, dar alegerea cea mai importantă ne aparține în totalitate.

Mai devreme sau mai târziu anumite persoanele pe care nu le crezi a se potrivi așteptărilor tale personale se vor distanța, cercul se va restrânge și atunci alegerea ta va fi vizibilă, ușoară și binecuvântată. Circumstanțele se schimbă, viața ne maturizează și oamenii își schimbă prioritățile, interesele și visurile. Posibilitatea alegerii însă va rămâne întotdeauna deschisă.

Dumnezeu ne sugerează, dar nu ne impune. Dragostea, alegerea de-a iubi o anumită persoană și de-a ne petrece restul vieții alături de ea este responsabilitatea noastră, și vom reuși să alegem înțelept dacă vom ține cont de sugestiile Lui. Tu Eva… tu, Adam, poți alege pe cine să iubești!

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

10

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere