- Te iubesc pentru cine ești, nu pentru ceea ce ești!, i-a spus ea în timp ce începea să se îndepărteze de lângă bărbatul pe care cândva îl iubise.
Cred că aveam aproximativ 13 ani când am auzit pentru prima dată această frază într-un film. Desigur, în momentul respectiv nu am înțeles pe deplin seminficația acelor cuvinte, dar această propoziție a rămas în mintea mea mult timp după ce filmul s-a terminat, actrița și-a încheiat performanța și televizorul s-a stins.
Astăzi, după atâția ani de zile de când am văzut filmul, caut încă să găsesc semnificația cuvintelor ei. Cum ar putea ceea ce suntem să displacă unei persoane când cine suntem este cuprins în aceași personalitate? Cum poți să desparți aceste două caracteristici când ele definesc aceași persoană, când constituiesc același individ?!
Diferența dintre cine și ce
Cine suntem reprezintă totalitatea caracteristicilor personalității noastre, dacă vreți acele lucruri abstracte care ne fac să fim noi, originali, diferiți, unici. Cine suntem reprezintă individualizarea, singularizarea într-o lume a haosului de oameni. Cine suntem reprezintă produsul original al societății, ceea ce devenim însă reprezintă uneori doar un plagiat. Ceea ce suntem reprezintă produsul finit al interiorului pe care noi îl materializăm în viața de zi cu zi prin pasiunile pe care le avem, alegerile pe care le facem, profesia pe care o alegem.Ceea ce suntem înseamnă: locul de muncă, familie, hobbiuri, prietenii cu care ne înconjurăm etc.
Care e legătura lor cu iubirea?
Sunt sigură că în acest moment vă întrebați ce legătură au toate acestea cu iubirea și unde vreau să ajung? Ca iubirea să fie deplină are nevoie de cine și ce în același context, în aceeași măsură! Pentru ca să cunoaștem o iubire deplină, fericită, trebuie să definim bine cine suntem și ce suntem.
În mod concret, trebuie să ne definim viitorul personal înainte de a implica o altă persoană în viața noastră. Trebuie să existe o stabilitate a planurilor de viitor în ceea ce privește alegerea carierei, a profesiei pe care vrei să o urmezi. Nu putem oferi o temelie stabilă iubirii și familiei dacă nu există un echilibru în viața personală.
Poate că atunci când ești încă la facultate nu ai decis încă dacă vrei să devi avocat sau judecător după terminarea studiilor de drept. Asigură-te că soția ta va iubi ceea ce ești. Poate că ai visa la o carieră de femeie de afaceri, chiar dacă acest lucru îți va consuma foarte mult din timpul liber. Asigură-te că soțului tău îi place ceea ce ești. Poate că vrei să devii doctor, să ajuți oamenii, dar asta nu își va oferi posibilitatea de a fi alături de familie foarte mult. Stabilește prioritățile!
Este important să ne alegem cariera înainte de-a forma o familie. Dacă nu ai încă un plan cât de cât stabilit, fii pregătit să fii flexibil. Dacă dragostea cere să sacrifici ceea ce ești ca să devii cine ești, atunci fii pregătit pentru schimbare, dacă însă ție îți place ceea ce ești, încearcă să definești acest lucru cât mai devreme cu putință.
Dragostea are prioritate, iar pentru a cunoaște o împlinire deplină, profundă, are nevoie de tine pe deplin: cine ești și ceea ce ești! Stabilește o fundație rezistentă care să se bazeze pe un echilibru intern și doar după ce această bază a fost solidificată, adaugă iubirea și familia în viața ta! Definește cine ești și ceea ce ești astăzi!