Înainte de a renunța, să știi că nu există substitut pentru persistență

Nu există substitut pentru persistență. Pentru a avea succes, ea nu poate fi substituită cu nicio altă calitate.

Cunosc și eu sentimentul. E o reacție instantanee care îți otrăvește sufletul cu strigătul: "Nu mai pot. Nu are rost. S-a terminat." E vorba de acel moment critic care face, de cele mai multe ori, diferența dintre cei care obțin, în cele din urmă, ceea ce și-au dorit și cei care rămân cu un gol în suflet lăsat de eșecul de a transforma dorința în rezultat. Tu ce faci în astfel de momente critice?

Perseverența sau persistența este un factor esențial pentru a transforma dorințele în rezultate concrete. Fundamentul persistenței este puterea de voință. Dorința și puterea de voință, atunci când sunt combinate într-o manieră potrivită, fac o pereche invincibilă.

Punctul de start pentru orice realizare este dorința. Dorințele slabe produc rezultate slabe, la fel cum un foc mic produce o cantitate mică de căldură. Dacă ești conștient de faptul că îți lipsește persistența, această slăbiciune poate fi remediată prin amplasarea unui foc mai puternic sub dorințele tale.

* * * * *

Secretul reușitei ne este descoperit în experiența lui Fannie Hurst, a cărei persistență a cucerit în cele din urmă Broadway-ul. Ea s-a mutat la New York în 1915, pentru a transforma scrisul într-o poveste de succes. Transformarea nu a venit repede, dar a venit.

Timp de 4 ani, Fannie Hurst a cunoscut trotuarele din New York din proprie experiență. Ea și-a petrecut zilele muncind și nopțile sperând. Când speranța a scăzut, în momentul cel mai critic, ea nu a spus: "Ok, Broadway, ai câștigat." În schimb, a spus: "Ei bine, Broadway, s-ar putea să respingi pe unii. Dar nu pe mine. Te voi forța să renunți."

O publicație (The Saturday Evening Post) i-a trimis 36 de scrisori de respingere, înainte de a "sparge gheața" și a-și publica prima carte. Din acel moment, editurile au bătătorit calea la ușa ei. Doar cartea "Great Laughter" i-a adus 100.000$ din drepturile pentru ecranizarea poveștii ei (cel mai mare preț plătit pentru o poveste înainte de publicare). Rezultatele obținute din vânzări după publicare au fost cu mult mai mari.

Un scriitor oarecare, la fel ca orice alt "oarecare," ar fi renunțat la primul "Nu." Fannie Hurst a lucrat timp de 4 ani pentru a transforma refuzul publicației, pentru că era determinată să învingă.

* * * * *

Persistența este o stare a minții. Dacă lipsește, vestea bună este că ea poate fi cultivată. Ca toate celelalte stări de spirit, persistența are anumite cauze. În cartea sa "Think and Grow Rich", Napoleon Hill amintește opt dintre ele:

1. Un scop bine definit - A ști ceea ce vrei este primul, și probabil cel mai important pas pentru a-ți dezvolta persistența. Un scop/motiv puternic te forțează să treci peste multe dificultăți.

2. Dorința - Este ușor să obții și să menții persistența atunci când urmărești obiectul unei dorințe intense.

3. Încrederea în sine - Credința în abilitatea ta de a duce la capăt un plan te încurajează să urmezi planul până la final cu perseverență.

4. Planuri precise - Planurile precise, chiar dacă sunt slabe sau total nepractice, încurajează persistența.

5. Cunoștințe temeinice - A ști că planurile sunt cele potrivite, bazate pe experiență sau observație, încurajează persistența; "a ghici" în loc de "a ști" ucide persistența.

6. Co-operarea - Simpatia, înțelegerea, și cooperarea armonioasă cu alte persoane tind să dezvolte persistența.

7. Puterea de voință - Obiceiul de a-ți concentra gândurile asupra conceperii de planuri pentru a atinge rezultate specifice conduce la persistență.

8. Obicei - Persistența este rezultatul direct al obiceiului. Mintea absoarbe și devine parte din experiențele zilnice cu care se hrănește. Frica, cel mai mare dintre dușmani, poate fi vindecată prin repetarea forțată a unor acțiuni sau decizii curajoase.

Înainte de a părăsi acest articol, fă-ți singur inventarul și verifică ce aspect anume dintre îți lipsește din această calitate esențială. Măsoară-te cu curaj, punct cu punct, și vezi care dintre cei 8 factori ai persistenței îți lipsesc. Analiza aceasta poate conduce la descoperiri care îți vor oferi o perspectivă mai clară asupra propriei tale persoane.

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere