Ești îndrăgostit?

Este foarte simplu să te îndrăgosteşti. Un număr destul de mare de tineri se îndrăgostesc de mai multe ori înainte de a se căsători. Probabil că nu te vei căsători cu prietenul de la grădiniţă sau cu colegul de bancă cu care îţi împărţeai pacheţelul de prânz în şcoala generală sau cu nicio altă persoană de care te-ai mai îndrăgostit pasager de-a lungul timpului, dar sunt şanse foarte mari ca tu să promiţi că vei iubi şi vei onora pe cineva în următorii ani.

Sunt destul de multe persoanele care spun „DA” în fierbinţeala romantismului, doar pentru a descoperi mai târziu că dragostea lor fierbinte de vară nu a fost neapărat şi una bazată pe motive raţionale. Kay Kuzma, doctor specialist în educaţie şi viaţă de familie, spunea că „există posibilitatea să fii îndrăgostit nebuneşte de persoana nepotrivită. Iar îndrăgostirea nu este un motiv suficient pentru a te căsători”. Căsătoriile bazate doar pe dragoste pot depăşi momentul răcirii pasiunii, dar atunci când dragostea trece prin „lungile nopţi de iarnă” – şi se întoarce raţiunea – prea mulţi sunt aceia care descoperă că au făcut o investiţie pe termen lung, neînţeleaptă şi nefericită.

Atenţie! Ştiu că este posibil să nu fi de acord cu mine, dar, în circumstanţe potrivite, există posibilitatea de a te îndrăgosti de aproape oricine. Şi totul începe cu prima întâlnire. De aceea este atât de important să continui să te întâlneşti cu persoana despre care crezi că are caracteristicile pe care le doreşti la un partener.

Există două tipuri de întâlniri, dar nu întotdeauna poţi face o distincţie clară între ele. Întâlnirile tip prietenie sunt cele în care eşti interesat doar în a-ţi face prieteni. Acestea au loc în general în grup şi există puţin interes în a continua întâlniri cu una dintre persoanele care fac parte din grupul respectiv. Celălalt tip de întâlniri sunt cele în care vrei să continui să te întâlneşti cu persoana respectivă. Fie că vrei să recunoşti sau nu, cauţi pe cineva cu care ai vrea să te căsătoreşti. Pentru că cele două tipuri de întâlniri sunt atât de asemănătoare, este foarte important să petreci suficient timp într-un grup de prieteni, înainte de a începe să te întâlneşti cu cineva. În felul acesta, vei fi cât se poate de selectiv.

Câteva sfaturi

  • Nu te întâlni cu cineva doar pentru că te simţi singur sau crezi că nu va fi nimic serios, ci doar dacă persoana respectivă este tipul de persoană cu care ai putea să te căsătoreşti vreodată. Este uşor să crezi că nu se va întâmpla nimic între voi pentru că celălalt este mai mult un prieten decât un potenţial partener de viaţă. Lucrul acesta nu este adevărat.
  • Nu folosi Biblia drept horoscop, deschizând-o pentru a decide cu cine să te căsătoreşti. Dumnezeu ne-a dat minte, informaţii potrivite, sfatul părinţilor şi ajutor specializat pentru a putea lua o decizie. Foloseşte-te de ele.
  • Nu te căsători cu cineva care încă mai este atras de altcineva. Nu te căsători dacă vreunul dintre voi s-a despărţit recent de altcineva. Este nevoie de timp pentru a te putea detaşa emoţional de o relaţie apropiată. El este un doctor excelent, dar are nevoie de o lungă durată pentru a putea acţiona.
  • Nu te căsători cu cineva pe care îl(o) consiliezi sau care te consiliază.
  • Nu te căsători cu o persoană dependentă de tine pentru împlinirea nevoilor sale.
  • Nu te căsători cu cel despre care crezi că se va schimba.
  • Nu te grăbi...

Ceva la care să te gândeşti

„A fi îndrăgostit nu este un motiv suficient pentru a te căsători”. Eşti de acord sau nu cu această afirmaţie? Poți împărtăși ideile tale lăsându-ne un comentariu!

Un articol scris de: Marius Andrei

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

adaugă o părere