Dragostea își are vremea ei

Relațiile de dragoste contemporane par a fi mult mai complicate decât cele din trecut. Nu se mai pune accent pe stabilitate, încredere și devotament, ci cu prima ocazie în care „fericirea” din cuplu pare să se diminueaze, partenerii caută opțiuni mai bune în afara relației. Cum putem însă să punem fundația unei relații de lungă durată, stabilă și echilibrată? Un prim pas ar fi… să trăiești dragostea la vremea ei.

Oamenii își împart viața și trăirile între experiențe pe care vor să le dobândească de-a lungul timpului. Unii își propun să călătorească pe toate cele 7 continente înainte de-a împlini 30 de ani, alții vor să devină milionari, deschizând o afacere proprie și de succes înainte de a împlini 25 de ani, alții vor să experimenteze, să exploreze și să trăiască viața cât mai intens, atâta timp cât sunt încă tineri și liberi. Își fragmentează viața și visurile în planuri de viitor, și tocmai când nu își planifică să se îndrăgostească, persoana potrivită apare în viața lor.

Începutul este întotdeauna euforic și plin de frumos. Entuziasmul noutății dispare însă treptat, și pe măsură ce monotonia se instalează, își amintesc de planurile neterminate pe care le aveau - de faptul că voiau să viziteze încă vreo 20 de țări înainte să se căsătorească, de faptul că trebuiau să strângă un milion de euro înainte să își întemeieze o familie, și cel mai adesea relația se sfârșește, nu pentru că este ceva greșit cu partenerul sau partenera, ci pentru că nu a venit la momentul potrivit în viața lor. Momentul în care o persoană realizează că dragostea pe care o trăiește nu a venit la timpul potrivit este momentul în care începe să saboteze relația și pe ea însăși, nu pentru că relația este nepotrivită, ci doar pentru că timpul este nepotrivit. 

Cum ne putem da seama dacă momentul pe care noi îl credem potrivit în viața noastră este valabil și în viața partenerului?! Răspunsul este simplu - puneți întrebări! Vorbiți de planurile de viitor ale fiecăruia, de aspirațiile și visurile pe care le conturați. Majoritatea femeilor și bărbaților nu pun întrebări pentru că nu vor să afle răspunsuri care ar putea să le distrugă micul univers pur imaginativ. Cu cât ai discuții mai deschise, mai sincere și îndreptate spre un anumit obiectiv, cu atât va fi mai ușor să găsești persoana potrivită și să fii persoana potrivită, la momentul potrivit. Compatibilitatea planuriilor de viitor este cea ce fortifică o relație. 

Dragostea își are vremea ei - cuvintele lui Solomon sunt la fel de valabile astăzi, ca și în trecut. Nu este vorba despre un timp imperceptibil și greu de înțeles, ci este timpul iubirii pe care noi înșine îl corelăm sau nu. Nu este vorba de a crea timpul potrivit pentru dragoste, ci de a fi la timpul potrivit în viața cuiva! 

 

notează articolul

Astăzi tu ești profesorul!

9.4

Nota de mai sus este media tuturor notelor acordate de cititori. Îți mulțumim!

adaugă o părere